Het kan!!!
IJSBAAN IN ZENDEREN GEOPEND

Het kan!!!

Op de ijsbaan in Zenderen kan worden geschaatst! Vrijdagmorgen hebben de ijsmeesters het groene licht gegeven om de baan open te stellen voor de schaatsliefhebbers. “Ongeveer driekwart van de baan gaat open”, vertelt voorzitter André Wanink opgelucht. “Weer zijn de voorspellingen niet gehaald. In plaats van 10 graden vorst bleef het steken op 7 à 8 graden. Maar het kan!”

 

In overleg met de gemeente is besloten dat er slechts 250 mensen tegelijkertijd op de ijsbaan kunnen, waar in normale tijden een man of 800 terecht kan. “We gaan in tijdsblokken van 2,5 uur werken. Daartussen is iedere keer een half uur pauze, zodat we tijd hebben om te wisselen van bezoekers, maar ook zodat we zelf de baan goed in de gaten kunnen houden.” Alleen leden van de ijsclub hebben toegang tot de baan. “En mensen die bereid zijn om een jaarkaart te kopen. Wij vinden dat onze trouwe leden - en dat zijn er zo’n 700, voor moeten gaan.” Inmiddels staan de eersten al op de ijzers.

 

“Belangrijk is dat iedereen onze website goed in de gaten houdt. Daar wordt met een teller bijgehouden hoeveel schaatsers er op dat moment zijn.” De voorzitter is, ondanks zijn Zenderense nuchterheid, helemaal in zijn nopjes. “Hier hebben we de hele tijd naar toegewerkt. En dat in coronatijd!”

 

Overleg met burgemeester

De regels en richtlijnen zijn in goed overleg met burgemeester Jan Pierik tot stand gekomen. Gisteravond werd een werkbaar compromis gevonden. “Er was wat verwarring over de richtlijnen van de KNSB”, vertelt Pierik. “Daarmee zouden aantallen richting de 800 kunnen gaan, maar dat vonden we allemaal vanwege corona niet kunnen. Het was vooral even zoeken met elkaar naar wat dan wel de mogelijkheden zijn.”

 

Extra maatregelen

Het maximale aantal schaatsers dat tegelijkertijd op het ijs kan is dus op 250 gezet. “Het gros van de ijsbanen in de regio zit onder de 200 bezoekers, maar ik vond vanwege de grootte van de baan in Zenderen 250 acceptabel.” Verder zijn er nog andere zaken afgesproken. “Er is gekozen voor to go koek en zopie, er zijn gescheiden in- en uitgangen zodat er veilig gewisseld kan worden tussen de tijdsblokken en de club heeft een corona-coördinator aangewezen.” En dan is er nog de avondklok. “Iedereen moet om 21.00 uur binnen zijn. Dat geldt ook hier.”

 

“Ik begrijp het enthousiasme. Dan kan je eindelijk een keer open en dan word je geremd door corona! Maar dat geldt voor alles in deze tijden. We moeten proberen de balans te houden. Je kunt het niet maken dat vanwege het ijs de regels worden losgelaten, terwijl winkeliers hun deuren gesloten moeten houden.” Pierik is blij dat er goed overleg mogelijk was met de ijsclub. “Ik hoop op een paar mooie schaatsdagen!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dobermanns Ún hun baasjes shinen vandaag

Dit weekend is het hondenterrein van de Kringgroep Twente, pal naast de A35, het domein van...
19-09-2021

Ruim 400 kinderen gaan eindelijk weer los

Ruim anderhalf jaar lag het allemaal stil, maar donderdagmorgen was het eindelijk weer zover:...
16-09-2021

Open dagen Floralia van start

Was het vorig jaar nog de dahlia Maxime die de harten van de bezoekers stal, dit keer zijn het...
11-09-2021

Rabo ClubSupport weer van start

‘Verenigingen en stichtingen zijn onmisbaar voor de lokale samenleving, zorgen voor...
02-09-2021

De RunBikeRun-wacht

Vandaag, 28 augustus 2021, zou de 30ste Run Bike Run Borne plaatsvinden, maar om bekende reden...
28-08-2021

Ambitieus Dames1 NEO oefent bij Heracles

“Ons eerste team is wat afgeslankt ten opzichte van het kampioensjaar, maar ik denk dat we...
24-08-2021