Het kan!!!
IJSBAAN IN ZENDEREN GEOPEND

Het kan!!!

Op de ijsbaan in Zenderen kan worden geschaatst! Vrijdagmorgen hebben de ijsmeesters het groene licht gegeven om de baan open te stellen voor de schaatsliefhebbers. “Ongeveer driekwart van de baan gaat open”, vertelt voorzitter André Wanink opgelucht. “Weer zijn de voorspellingen niet gehaald. In plaats van 10 graden vorst bleef het steken op 7 à 8 graden. Maar het kan!”

 

In overleg met de gemeente is besloten dat er slechts 250 mensen tegelijkertijd op de ijsbaan kunnen, waar in normale tijden een man of 800 terecht kan. “We gaan in tijdsblokken van 2,5 uur werken. Daartussen is iedere keer een half uur pauze, zodat we tijd hebben om te wisselen van bezoekers, maar ook zodat we zelf de baan goed in de gaten kunnen houden.” Alleen leden van de ijsclub hebben toegang tot de baan. “En mensen die bereid zijn om een jaarkaart te kopen. Wij vinden dat onze trouwe leden - en dat zijn er zo’n 700, voor moeten gaan.” Inmiddels staan de eersten al op de ijzers.

 

“Belangrijk is dat iedereen onze website goed in de gaten houdt. Daar wordt met een teller bijgehouden hoeveel schaatsers er op dat moment zijn.” De voorzitter is, ondanks zijn Zenderense nuchterheid, helemaal in zijn nopjes. “Hier hebben we de hele tijd naar toegewerkt. En dat in coronatijd!”

 

Overleg met burgemeester

De regels en richtlijnen zijn in goed overleg met burgemeester Jan Pierik tot stand gekomen. Gisteravond werd een werkbaar compromis gevonden. “Er was wat verwarring over de richtlijnen van de KNSB”, vertelt Pierik. “Daarmee zouden aantallen richting de 800 kunnen gaan, maar dat vonden we allemaal vanwege corona niet kunnen. Het was vooral even zoeken met elkaar naar wat dan wel de mogelijkheden zijn.”

 

Extra maatregelen

Het maximale aantal schaatsers dat tegelijkertijd op het ijs kan is dus op 250 gezet. “Het gros van de ijsbanen in de regio zit onder de 200 bezoekers, maar ik vond vanwege de grootte van de baan in Zenderen 250 acceptabel.” Verder zijn er nog andere zaken afgesproken. “Er is gekozen voor to go koek en zopie, er zijn gescheiden in- en uitgangen zodat er veilig gewisseld kan worden tussen de tijdsblokken en de club heeft een corona-coördinator aangewezen.” En dan is er nog de avondklok. “Iedereen moet om 21.00 uur binnen zijn. Dat geldt ook hier.”

 

“Ik begrijp het enthousiasme. Dan kan je eindelijk een keer open en dan word je geremd door corona! Maar dat geldt voor alles in deze tijden. We moeten proberen de balans te houden. Je kunt het niet maken dat vanwege het ijs de regels worden losgelaten, terwijl winkeliers hun deuren gesloten moeten houden.” Pierik is blij dat er goed overleg mogelijk was met de ijsclub. “Ik hoop op een paar mooie schaatsdagen!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Spelend leren volleyballen in rulle zand

Het is Moederdag. Menigeen verrast mams met ontbijt op bed, een mooie tekening, een fleurig...
09-05-2021

Volleybalspeeltuin voor kinderen

Dat volleybal voor kinderen op de basisschool in een ‘andere vorm’ wordt aangeboden,...
04-05-2021

Zwembad is weer open

Zwemlessen kunnen vanaf deze maandag weer plaatsvinden in het Bornse zwembad. De schade die...
03-05-2021

Jette Kuipers van Talentteam naar Apollo

Na Marit Zander presenteert volleybalvereniging Apollo 8 haar tweede versterking: Jette Kuipers...
02-05-2021

Dit jaar nog geen Avond4daagse

De organisatie van de Wandel4daagse in Borne heeft besloten de komende editie te annuleren....
01-05-2021

Marit Zander versterkt dames 1 Apollo 8

Marit Zander (16 jaar) maakt bij Apollo 8 de overstap van het tweede team naar de eerste...
30-04-2021