‘Het ijs is echt prachtig!’
TROTSE IJSMEESTERS GENIETEN VAN HET PLEZIER OP HUN IJSBAAN IN ZENDEREN

‘Het ijs is echt prachtig!’

Vrijdagmorgen om even na 09.00 uur steeg de spreekwoordelijke witte rook op aan Het Hag in Zenderen. Het ijs op de drie hectare grote ijsbaan bleek dik genoeg om de eerste bezoekers te kunnen ontvangen. “Het heeft weliswaar wederom minder gevroren dan was voorspeld, toch konden we vanmorgen vroeg een ijsdikte van ruim 7 centimeter meten. We gaan ervoor, was dan ook snel het motto”, aldus een tevreden André Wanink, voorzitter van de IJsclub Zenderen.

 

Koortsachtig overleg en heel veel uren

De witte rook was het slotstuk van een week koortsachtig overleg én heel veel vrijwilligersuren van alle ijsmeesters en helpende handen. Het sneeuwvrij maken van de baan, het dagelijkse sproeien om maar een zo glad mogelijk oppervlak te krijgen en zo meer… het moest allemaal gebeuren. En tussendoor was er natuurlijk nog eens overleg met de gemeente, want de coronabeperkingen gelden nu eenmaal ook in Zenderen.

 

Vol is vol

Zo werd besloten met tijdslots van 2,5 uur te gaan werken, waarin telkens maximaal 250 schaatsliefhebbers welkom zouden zijn. Bovendien zou er van tevoren op de website van de IJsclub een plek gereserveerd kunnen worden. Dit laatste bleek in de praktijk echter een utopie, want binnen een uur nadat de openstelling bekend werd, lag de site er al uit wegens overbelasting. Die voorwaarde werd dan ook al snel losgelaten en ‘vol is vol’ werd het motto.

 

Aan het begin van de middag bleek het met de drukte allemaal nog wel mee te vallen. Een kleine honderd mensen maakten hun rondjes op de fraaie ijsspiegel en ze genoten. “Het ijs is echt prachtig”, was dan ook een veelgehoorde kreet. Ook Wanink en zijn collega-ijsmeesters konden niet anders dan tevreden zijn. “Het loopt allemaal op rolletjes en de komende dagen zal het alleen maar drukker worden. En nu maar hopen dat het voorlopig ook nog een beetje blijft vriezen, zodat we het werk niet allemaal voor niks hebben gedaan.” (DdG/RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

 

IJsbaan Zenderen 12 februari 2021

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

NEO tekent voor Regioplan

In de Grolsch Veste in Enschede zette NEO vrijdagavond haar handtekening onder het Regioplan dat...
12-06-2021

Tonny grote Punt 30 jaar bij EBZV

Al 30 jaar is Tonny grote Punt een vaste waarde voor de Bornse Zaalvoetbalvereniging EBZV....
08-06-2021

Dames Apollo 8 gaan Europa in

Met de winst van de nationale beker schreef Apollo 8 afgelopen april volleybalgeschiedenis. Daar...
07-06-2021

Het oranje begint te kriebelen

Vanavond speelt het Nederlands elftal de eerste oefenwedstrijd voor het EK tegen Schotland. En...
02-06-2021

Ruim 40 kinderen volgen handbalclinic

De dames 1 selectie van Handbal Zenderen Vooruit/Bornerbroek stond zondagmorgen al vroeg in de...
31-05-2021

Wout Weghorst naar EK

Woensdagmiddag maakte bondscoach Frank de Boer de definitieve selectie bekend van het Nederlands...
26-05-2021