Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad Borne
18-04-2021
PROEFZWEMMEN EN AFZWEMMEN KUNNEN DOORGANG VINDEN

Oldenzaal gooit reddingsboei uit naar zwembad Borne

Vrijdagmiddag werd zwembadmanager Tom ter Bruggen blij verrast door een telefoontje van collega’s van het zwembad in Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal. Men had gehoord van de onfortuinlijke pech van het Bornse zwembad, waar negen dagen geleden een leiding sprong en de machinekamer onder water liep. Men kon zich verplaatsen in het verdriet van de kinderen die nu alweer moesten wachten om hun felbegeerde zwemdiploma te halen na er toch zo lang voor geoefend te hebben. De Bornse kinderen waren welkom in Oldenzaal!
 

'Teleurstelling op teleurstelling'

Ter Bruggen sprong zowat een gat in de lucht van blijdschap. “Er zijn kinderen bij die al vanaf november vorig jaar wachten om af te kunnen zwemmen. Eerst werd het uitgesteld door de renovatie, toen moest het zwembad dicht vanwege corona en nu kwam daar de leidingbreuk nog eens overheen. Teleurstelling op teleurstelling voor deze kinderen!”

 

Er hoefde dan ook niet lang nagedacht te worden of er van het mooie aanbod uit Oldenzaal gebruik gemaakt zou worden. “We zijn snel gaan schakelen met het team en hebben de ouders gebeld van de kinderen die voor hun A- of B-diploma op konden gaan.”
 

En zo plonsden 120 blije kinderen deze zondagmorgen het water in bij de Vondersweijde voor de laatste oefenronde, het proefzwemmen. Ze werden in Oldenzaal opgewacht door de Bornse zwembadmascotte Krokobill. Volgende week zondag gaan de kinderen voor het ‘echie’ en ligt dat felbegeerde diploma dan toch eindelijk voor het grijpen.
 

Voortgang reparatiewerkzaamheden

Of het afzwemmen in Oldenzaal of in Borne zal plaatsvinden is nog even de vraag. “Ze gaan in ieder geval afzwemmen”, verzekert Ter Bruggen. “In Oldenzaal of – als het even kan – in Borne.” Dat laatste hangt af van de snelheid waarmee de reparaties worden uitgevoerd. “Negentig procent van de onderdelen is binnen, maar vanwege corona duurt het allemaal wat langer voordat we alles binnen hebben wat nodig is voor het herstel aan de pompen. We hopen in de loop van volgende week weer open te kunnen gaan, maar ik kan er nog geen datum aan verbinden. Het is allemaal nog onzeker.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024