Open dagen Floralia van start
BLOEMENVERENIGING IS NAARSTIG OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS

Open dagen Floralia van start

Was het vorig jaar nog de dahlia Maxime die de harten van de bezoekers stal, dit keer zijn het vooral de Arabian Night, Eveline en Creme Cassis die hoge ogen scoren tijdens de eerste van de twee open dagen van Floralia. Anton Boks, vrijwilliger bij de bloemenvereniging, houdt de bestellingen voor de knollen nauwgezet bij. “De animo is groot”, weet hij, “het zijn ook wonderschone exemplaren.” De bloementuin aan de Twickelerblokweg heeft vandaag, geholpen door het droge weer, dan ook niet te klagen over het gebrek aan belangstelling. “Gelukkig maar”, aldus voorzitter Arie de Jager, “want door corona én de natte zomer zit het ons niet allemaal mee.”
 

Slecht pompoenenjaar

Een geluid dat door de pompoenverkoper, een van de aanbieders tijdens de open dagen, volmondig wordt beaamd. “Het is een slecht pompoenenjaar. Voor een goede oogst hebben we een groot aantal dagen zon en een temperatuur van zo’n 25 graden nodig. Dat zat er dit jaar niet in. Het was veel te nat, waardoor ook het aanbod wat minder is.” Maar van echt klagen is geen sprake. De Jager: “We zijn allang blij dat het allemaal weer kan. Vanaf volgende week komen de rolstoelers van Het Dijkhuis weer op bezoek en ook de eerste basisschool hopen we dan te verwelkomen.”
 

Het is duidelijk: ondanks de tegenwerkingen blijft de aloude bloemenvereniging een bloeiend en aantrekkelijk onderdeel van de Bornse samenleving. Geliefd bij de vele natuurliefhebbers die als bezoeker een kijkje komen nemen, maar ook bij de mensen die zelf de handen uit de mouwen willen steken. Een van hen is Mieke Visser. “Zelf heb ik een kleine tuin, dus daar ben ik nog wel een keer klaar. Maar ik vind het heerlijk om zo af en toe in het groen te werken, mijn hoofd leeg te maken en hier een bijdrage te kunnen leveren.” Haar aandachtsgebied vormen de chrysanten en trots wijst ze op de velden die mede door haar zorg tot stand zijn gekomen.
 

‘Alle hulp is welkom’

Elke vrijdagmiddag is ze enkele uurtjes van de partij. “Heerlijk in de buitenlucht, je bent in beweging, spreekt andere mensen en werkt samen toe naar een prachtige tuin. Die ook nog eens helemaal zelfvoorzienend is, en dus niet leunt op enige vorm van subsidie”, zegt ze. Toch hoopt ze dat er zich nog meer vrijwilligers melden die zich, net als zijzelf, ook voor de tuin willen inzetten en ook de geluksmomentjes willen proeven. “Het is echt hartstikke leuk, en alle hulp - ook van jongeren - is welkom. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina
HS — 11 sep 2021
Wat top dat de burgemeester uit Borne ook bij dit soort evenementen zijn gezicht laat zien Maar zo hoort het ook voor, met ,tussen ,de bewoners van Borne zo leren we U kennen

Open dagen Floralia 2021

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024