Open dagen Floralia van start
BLOEMENVERENIGING IS NAARSTIG OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS

Open dagen Floralia van start

Was het vorig jaar nog de dahlia Maxime die de harten van de bezoekers stal, dit keer zijn het vooral de Arabian Night, Eveline en Creme Cassis die hoge ogen scoren tijdens de eerste van de twee open dagen van Floralia. Anton Boks, vrijwilliger bij de bloemenvereniging, houdt de bestellingen voor de knollen nauwgezet bij. “De animo is groot”, weet hij, “het zijn ook wonderschone exemplaren.” De bloementuin aan de Twickelerblokweg heeft vandaag, geholpen door het droge weer, dan ook niet te klagen over het gebrek aan belangstelling. “Gelukkig maar”, aldus voorzitter Arie de Jager, “want door corona én de natte zomer zit het ons niet allemaal mee.”
 

Slecht pompoenenjaar

Een geluid dat door de pompoenverkoper, een van de aanbieders tijdens de open dagen, volmondig wordt beaamd. “Het is een slecht pompoenenjaar. Voor een goede oogst hebben we een groot aantal dagen zon en een temperatuur van zo’n 25 graden nodig. Dat zat er dit jaar niet in. Het was veel te nat, waardoor ook het aanbod wat minder is.” Maar van echt klagen is geen sprake. De Jager: “We zijn allang blij dat het allemaal weer kan. Vanaf volgende week komen de rolstoelers van Het Dijkhuis weer op bezoek en ook de eerste basisschool hopen we dan te verwelkomen.”
 

Het is duidelijk: ondanks de tegenwerkingen blijft de aloude bloemenvereniging een bloeiend en aantrekkelijk onderdeel van de Bornse samenleving. Geliefd bij de vele natuurliefhebbers die als bezoeker een kijkje komen nemen, maar ook bij de mensen die zelf de handen uit de mouwen willen steken. Een van hen is Mieke Visser. “Zelf heb ik een kleine tuin, dus daar ben ik nog wel een keer klaar. Maar ik vind het heerlijk om zo af en toe in het groen te werken, mijn hoofd leeg te maken en hier een bijdrage te kunnen leveren.” Haar aandachtsgebied vormen de chrysanten en trots wijst ze op de velden die mede door haar zorg tot stand zijn gekomen.
 

‘Alle hulp is welkom’

Elke vrijdagmiddag is ze enkele uurtjes van de partij. “Heerlijk in de buitenlucht, je bent in beweging, spreekt andere mensen en werkt samen toe naar een prachtige tuin. Die ook nog eens helemaal zelfvoorzienend is, en dus niet leunt op enige vorm van subsidie”, zegt ze. Toch hoopt ze dat er zich nog meer vrijwilligers melden die zich, net als zijzelf, ook voor de tuin willen inzetten en ook de geluksmomentjes willen proeven. “Het is echt hartstikke leuk, en alle hulp - ook van jongeren - is welkom. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina
HS — 11 sep 2021
Wat top dat de burgemeester uit Borne ook bij dit soort evenementen zijn gezicht laat zien Maar zo hoort het ook voor, met ,tussen ,de bewoners van Borne zo leren we U kennen

Open dagen Floralia 2021

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

Ruim 400 kinderen gaan eindelijk weer los

Ruim anderhalf jaar lag het allemaal stil, maar donderdagmorgen was het eindelijk weer zover:...
16-09-2021

Rabo ClubSupport weer van start

‘Verenigingen en stichtingen zijn onmisbaar voor de lokale samenleving, zorgen voor...
02-09-2021

De RunBikeRun-wacht

Vandaag, 28 augustus 2021, zou de 30ste Run Bike Run Borne plaatsvinden, maar om bekende reden...
28-08-2021

Ambitieus Dames1 NEO oefent bij Heracles

“Ons eerste team is wat afgeslankt ten opzichte van het kampioensjaar, maar ik denk dat we...
24-08-2021

Stefan Boermans is niet te stuiten

Het houdt maar niet op met de successen van beachvolleyballer Stefan Boermans. Afgelopen weekend...
23-08-2021

NEO wint eigen Richard Bertelink Memorial

Gastheer NEO is er zaterdagavond in geslaagd om de 8e editie van de jaarlijkse Richard Bertelink...
22-08-2021