BVV Borne verliest in Saasveld
04-10-2021
MEEST GELUKKIGE TREKT WINST OVER DE STREEP: 2-1

BVV Borne verliest in Saasveld

De eerste vijf minuten keken Saasveldia en BVV Borne de kat uit de boom en werden de poppetjes op de juiste plaats gezet. Hierna waren het de geelzwarten die het betere van het spel kregen. Enkele kleine kansjes kwamen dan ook voort uit goede aanvallen, een doelpunt leverde het echter niet op. De verdediging van BVV Borne moest uiteraard ook bij de les blijven want de snelle voorwaartsen van de thuisploeg konden elk moment van de wedstrijd toeslaan. In de 20e minuut ging het dan ook bijna mis, de bal werd echter niet goed geraakt en de inzet verdween hoog over het doel van doelman Post.

 

Op de paal

In de 25e minuut belandde de bal na een goede aanval van BVV Borne over meerdere schijven voor de voeten van Mart Snippers. Hij zag zijn inzet op de paal belanden en zo bleef het 0-0. Ondanks het betere spel ging het in de 32e minuut toch mis. Dom balverlies op het middenveld en de daaropvolgende counter leverde de 1-0 voor Saasveldia op, Sjors Kenkhuis was het die de thuisploeg op voorsprong schoot. Ook na deze voorsprong waren de mannen van Mark Dijkstra zeker niet de mindere op het veld. Echte kansen kwamen er helaas niet meer voor de geelzwarten en er werd gerust met een 1-0 stand.

 

In de tweede helft was het na slechts drie minuten wederom raak. Ook toen werd er onnodig balverlies geleden en kon de rechtsbuiten van Saasveldia, Luuk Geerdink, in stelling worden gebracht. Oog in oog met doelman Post verdween de bal via beide palen in het netje: 2-0. BVV Borne was nog niet verslagen en stroopte de mouwen nog een keer. Dat resulteerde weliswaar in enkele kansen, maar de goed keepende doelman van Saasveldia wist zijn goal schoon te houden.

 

Twijfelende grensrechter

In de 70e minuut leken de geelzwarten de aansluitingstreffer te maken. Een goed genomen vrije bal belandde op het hoofd van Stan Prigge die de bal goed binnenkopte en zo leek het 2-1 te worden. Echter, de grensrechter van Saasveldia stak zijn vlag enigszins twijfelend in de lucht. De scheidsrechter wees in eerste instantie naar de middenstip, maar besloot uiteindelijk toch de grensrechter het voordeel van de twijfel te geven.

 

BVV Borne kon niets anders dan zich neerleggen bij deze beslissing en ging opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer. Die liet dan ook niet lang op zich wachten. De ingevallen A junior Mikka Schreurs wist na een geweldige actie met een schitterend afstandsschot de bal achter de keeper van Saasveldia te schieten: 2-1. Met nog een kleine tien minuten op de klok en een aantal minuten blessuretijd leek er toch nog iets te halen.

 

Black-out

In de 90e minuut een black-out van de keeper van Saasveldia. Een uittrap van hem belandde op de rug van een Borne aanvaller en de bal ging als een vuurpijl recht omhoog. De keeper bedacht zich niet en besloot het leer ongeveer twee meter buiten het strafschopgebied te vangen. Daar waar eenieder, zelfs de thuisclub en het publiek, rekende op een vrije bal voor de geelzwarten en misschien wel een rode kaart voor de doelman, besloot de scheidsrechter dat de bal binnen het zestien meter gebied werd gevangen. Uiteraard dit tot verontwaardiging van de gasten. In de laatste minuten werden de ballen het strafschopgebied ingepompt in de hoop dat de bal nog een keer goed zou vallen voor de voeten van een der geelzwarten. Dit mocht helaas niet meer zo zijn. Eindstand: 1-2.

 

Komende zondag ontvangt BVV Borne om 14.00 uur De Tukkers uit Albergen op sportpark ‘t Wooldrik.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

NEO speelt gelijk tegen Suryoye

In een slordige wedstrijd heeft NEO, ondanks dat het twee keer een voorsprong nam, een...
17-10-2021

FC Noaber richt zich op BSO-activiteiten

FC Noaber, het maatschappelijke diensttijd-project voor en door jongeren van 14 tot en met 27...
13-10-2021

Dames Apollo 8 winnen van VV Utrecht

Apollo 8 speelde haar eerste uitwedstrijd tegen een debutant in de eredivisie: VV Utrecht. De...
11-10-2021

NEO wint opnieuw; nu van Barbaros

Onder fantastische weersomstandigheden begon NEO danig gehavend aan het duel tegen Barbaros, dat...
10-10-2021

Benefiet-weekend NEO voor Twente tegen Kanker

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober staat het sportcomplex van NEO aan de...
08-10-2021

Dames Apollo 8 starten met overwinning

Het was voor de dames van Apollo 8 wennen om weer voor eigen publiek te spelen. In een goed...
04-10-2021