Benefiet-weekend NEO voor Twente tegen Kanker
ZWARTWITTEN LOSSEN BELOFTE AAN ANGÉLIQUE KOEDIJK IN MET TAL VAN FESTIVITEITEN

Benefiet-weekend NEO voor Twente tegen Kanker

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober staat het sportcomplex van NEO aan de Twickelerblokweg in het teken van de stichting Twente tegen Kanker. Het weekend is een eerbetoon aan de onlangs overleden Angélique Koedijk, kartrekker van het Passend voetbal bij de club en bedoeld om gelden in te zamelen voor de stichting die ze in februari oprichtte. “De afspraak hiervoor stond al enige maanden”, aldus Wim Goorman en Robert van den Einde van de NEO-organisatie, “en het is fijn dat we de belofte nu kunnen inlossen. Al hadden we gehoopt dat Angélique dit bijzondere weekend zelf nog had kunnen meemaken.”
 

Bijzondere voetbalpot en Rad van Fortuin op vrijdag

Het benefietweekend begint vrijdagavond 15 oktober om 19.30 uur met - natuurlijk - een voetbalwedstrijd. De bijzondere pot van twee keer 20 minuten wordt gespeeld door twee teams die zijn samengesteld uit NEO1, NEO-Vrouwen1 en de senioren van NEO-Passend voetbal. Speciaal voor dit doel zijn rode en witte voetbalshirts vervaardigd. Scheidsrechter is Eric Braamhaar, de fluitist die van 2001 tot 2011 internationaal furore maakte. Daarna trekken spelers en bezoekers (“We hopen ook op heel veel mensen van buiten NEO”, aldus Goorman) de kantine in voor een spannende, maar vooral ook gezellige avond, waarin het Rad van Fortuin een centrale rol speelt.
 

“De prijzen die er te winnen zijn stromen op dit moment nog binnen, maar we kunnen nu al zeggen dat het gigantisch is”, verklapt Van den Einde. In dat kader noemt hij de belofte dat FC Twente met iets moois komt, dat er twee keer 2 kaarten beschikbaar zijn voor de wedstrijden Heracles-Fortuna Sittard én Nederland-Noorwegen en dat er ook tal van andere mooie gadgets liggen te wachten, waaronder een wedstrijdshirt van Heracles, een boormachine, bal, voetbaltas en legio cadeaubonnen die beschikbaar zijn gesteld door de lokale ondernemers. DJ Max zorgt tijdens de avond voor de plezierige en soms opzwepende muziek.
 

Spellencircuit voor de jeugd op zaterdag

De zaterdag staat vooral in het teken van de jeugd. Van 09.30 tot 15.00 uur kunnen de jongens en meiden zich vermaken met een spellencircuit, waaronder springkussens en doelschieten. Zondagmorgen wordt het stokje dan overgenomen door de Wielerclub van NEO, die inmiddels een groot aantal pedaleurs van omliggende verenigingen in de regio heeft uitgenodigd om speciaal voor de stichting Twente tegen kanker mee te fietsen. De zondag wordt ’s middags om 14.00 uur afgesloten met de competitiewedstrijd van NEO1 tegen het Enschedese Suryoyo. De opbrengsten van een speciale verloting in de rust komen ook dan ten goede aan de stichting.
 

Helft kantineopbrengsten naar de stichting

Goorman en Van den Einde hebben veel vertrouwen in een uiterst succesvol benefiet-weekend. “De animo binnen de club om met ons allen de schouders eronder te zetten is groot. Iedereen wil bijdragen en iets doen om daarmee de stichting een hart onder de riem te steken en een soort van dankjewel naar Angélique uit te spreken. Goorman: “Voor ons als voetbalclub smaakt het ook naar meer. Eigenlijk zouden we jaarlijks zoiets moeten organiseren en daarmee onze maatschappelijke rol in Borne nog meer handen en voeten geven.”
 

“Maar vooralsnog is er eerst het weekend voor de stichting Twente tegen Kanker. We hopen op veel vrije giften van heel veel bezoekende mensen en bovendien doneren we zelf de helft van onze kantineopbrengsten in dat weekend naar de stichting. Goed voorbeeld doet misschien goed volgen”, zegt hij lachend. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022