Wordt Annet Dé Alleskunner 2022?
06-01-2022
42-JARIGE BORNSE VRIJDAG EEN VAN DE 100 DEELNEMERS IN SBS6 SPELSHOW

Wordt Annet Dé Alleskunner 2022?

“Eigenlijk ben ik heel verlegen en kijk ik altijd eerst de kat uit de boom”, vertelt Annet den Hertog. De Bornse is in het dagelijks leven werkzaam bij een producent van slangenpompen in Delden en volgens haar eigen woorden absoluut niet het type dat zo graag op de voorgrond treedt. Toch is ze vrijdagavond een van de 100 deelnemers aan De Alleskunner, een spelshow op SBS6 die haar derde seizoen ingaat.

 

Een jaar lang gratis leven

De Alleskunner is een spelshow die begint met 100 kandidaten, keurig verdeeld over 50 mannen en dus evenzovele vrouwen. Tijdens elke aflevering worden tien spellen gespeeld, waarbij telkens de nummer laatst afvalt. In het 99ste en laatste spel staan de twee overblijvers tegenover elkaar in de finale om samen uit te maken wie zich De Alleskunner 2022 mag noemen. En daarmee, naast de eeuwige roem, kan rekenen op ‘een jaar lang gratis leven’, ter waarde van 35.000 euro.

 

“Het mooie van alles is dat ik mezelf ook nog eens heb opgegeven”, klinkt het aan de vooravond van haar tv-debuut. “Toen ik het spel vorig seizoen zag, dacht ik: ‘Dát kan ik ook’ en prompt kwam de melding dat ze weer nieuwe deelnemers zochten. Ik bedacht me geen moment.” Na haar eerste brief diende ze een filmpje over haarzelf in te sturen en even later volgde de bevestiging: ‘Je doet mee’. De opnames van het programma zouden in juli plaatsvinden in het Autotron in Rosmalen. “Eerst moest ik twee weken vrij zien te regelen, want ja, als je verder komt in de show zit je ook langer vast natuurlijk”.

 

‘Je móet overleven’

Gelukkig kreeg ze alle medewerking voor haar bijzondere uitdaging en enkele weken later stond ze met een volgepakte koffer op de stoep van het plaatselijke hotel. ‘Doodeng, waar ben ik aan begonnen?’, dacht ze en zeker in het begin wilde ze soms wel weer kruipend terug naar huis. Naar haar eigen Borne. Maar tegelijkertijd wist ze dat ze moest overleven. “Je diende direct al je telefoon in te leveren, dus je was volledig overgeleverd aan de mensen om je heen. Daar moest je mee dealen. En achteraf gezien heeft dat heel goed gewerkt. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Maak me niet langer druk over wat anderen van mij vinden en ben veel meer in mezelf gaan geloven. Want je kunt echt meer dan je denkt!”

 

Geroutineerd ontwijkt Annet vragen als ‘Hoe ver ben je gekomen?’, ‘Heb je de volle twee weken in het hotel gezeten?’ en ‘Wat ga je met de 35.000 euro doen?’ Het contractuele zwijgen gaat haar goed af. De afspraken met de tv-zender zijn immers ook strikt. Zo waren de opnames van de spelshow al in juli vorig jaar, maar Annet mocht het pas op 27 december van de daken schreeuwen dat zij een van de deelnemers zou zijn.

 

Hoe dan ook, ze is een hele ervaring rijker en voor haar gevoel heeft het haar veel gebracht. “Het was een rollercoaster. Het gevecht met jezelf, de coronabubbel in het hotel, de wereld van tv, alles versterkte elkaar. De druk was groot, maar ook het plezier dat we met elkaar beleefden. Ik heb er veel nieuwe kennissen aan overgehouden”, zo vertelt ze vol trots. Morgenavond kijkt ze in huiselijke kring naar de eerste aflevering. “Heel spannend, ik denk dat er wel een flesje wijn op tafel staat,” besluit ze als een echte diva. (BM)

 

De eerste aflevering van De Alleskunner is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op SBS6.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024