Sportbehoefte bij Oekraïners gebundeld
VEEL IS AL GEORGANISEERD, MAAR ER ZIJN OOK NOG VEEL WENSEN

Sportbehoefte bij Oekraïners gebundeld

Zoals bekend verblijven er al enkele weken vluchtelingen uit Oekraïne in De Zwanenhof en Maria Mediatrix. Omdat hele dagen niets doen geen optie is, is er een inventarisatie gemaakt van de interesses bij deze vluchtelingen. Initiatiefnemer hiervoor was Bart Freriks, bij velen ook bekend als voorzitter van het jeugdbestuur van NEO. Tot zijn verbazing bleek de behoefte heel erg groot: er kwamen maar liefst zo’n 150 wensen binnen.

 

Sportverenigingen slaan handen ineen

Tijdens de bijeenkomst die door de gemeente gehouden werd om vrijwilligers te werven voor activiteiten voor de vluchtelingen bleken er weinig sportverenigingen aanwezig. Daarom is vanuit NEO aangeboden om met andere sportverenigingen in Borne te kijken wat zij te bieden hebben. Al snel bleken heel veel verenigingen bereid mee te werken. Naast het voetballen bij NEO was dat volleybal bij Apollo, bootcamp door Borne Beweegt en aerobics, ouder/kindgymnastiek, kleutergym en fitness bij Borne28. Daar kwam Danceworkx nog bij met danslessen, Passie voor lopen met wandelingen, Taekwondo Simon en hardlopen vanuit Step One. En Zumba in Zenderen.

 

De bedoeling is dat er centraal geregeld wordt dat de Oekraïense mensen en de verschillende aanbieders met elkaar in contact worden gebracht, om vervolgens op eigen kracht verder te gaan. Tijdens de afgelopen Koningsspelen was er al een groep van 15 Oekraïense kinderen die deelnam aan de activiteiten van de groepen 3 en 4, omdat dat activiteiten waren waarbij de taal geen barrière vormde. Voor één van de kinderen is er via de weggeefhoek een gitaar geregeld en heeft men iemand gevonden om belangeloos les te gaan geven. Ook is er eenmalig een buikdansles geweest.

 

Meer verenigingen en vrijwilligers zijn welkom

“De komende tijd gaan we door om te proberen zoveel mogelijk wensen te vervullen. Of die nu voor een groep zijn of voor een individu,” aldus Bart Freriks, die samen met Marijke Koster contactpersoon is voor activiteiten. “Wij zoeken nog verenigingen of vrijwilligers die ons kunnen helpen met het aanbieden van handwerken, bloemschikken/tuinieren, tekenen en schilderen, pilates, dans en tafeltennis. Ook zijn we op zoek naar mensen waar we een beroep op kunnen doen om af en toe bewoners ergens naar toe te brengen of op te halen als het busje, dat 5 dagen per week van 9 tot half 6 een vaste route rijdt tussen de beide locaties en een aantal vaste punten in het dorp, niet rijdt.”

 

Voor aanbod en/of initiatieven van zowel materialen als inzet als chauffeur kunt u contact opnemen met Bart Freriks via voorzitter-jeugd@rksvneo.nl. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024