Sportief en gezellig, dát is de Familiedag!
ZEVENDE EDITIE GAAT ER IN ZENDEREN IN ALS KOEK

Sportief en gezellig, dát is de Familiedag!

Zelfs de gezichten van het organiserende vijftal klaren in de loop van maandagmorgen steeds verder op. De verwachte regen op hun zevende editie van de jaarlijkse Familiedag Zenderen lijkt er volgens de laatste voorspellingen namelijk steeds langer over te doen de velden van Zenderen Vooruit te gaan teisteren en daarmee het plezier voor de deelnemers te vergallen. Vooralsnog niets van dit alles dus. Integendeel, de 70 kinderen die zich vanaf 09.00 uur mogen uitleven hebben een geweldige ochtend.

 

Elmer ter Haar, Robert Pol, Femke Kuipers, Jordi Sonder en Bart Hammink, de vijf, zien het allemaal goedkeurend aan. Namens Zenderen Vooruit en ZEVO, de Zenderense Volleybalvereniging, hebben ze de Familiedag in elkaar gestoken. Zo kunnen de kinderen tot 13 jaar zaklopen, verspringen, meedoen aan een steppenrace, tobbedansen en buikglijden op het spekgladde folie. Rond het middaguur staat het penaltyschieten en het nemen van strafworpen op het programma. Een uurtje later worden de prijzen voor alle onderdelen uitgereikt. Met een heus schavot en een tafel vol bekers.

 

Lucas en Juliette: de Sportman en Sportvrouw van het jaar

Daarna kost het enig rekenwerk om de ‘beste in alles’ boven water te krijgen. Maar uiteindelijk lukt het en mag Lucas Formanoij zich de Sportman van het jaar noemen. Juliette Hilderink wordt zijn evenknie bij de meisjes en dus de Sportvrouw van het jaar. De meegekomen supporters, vaak papa’s en mama’s, vermaken zich ondertussen uitstekend langs de zijlijn.

 

Na een korte middagpauze werd de Familiedag vanaf 13.00 uur voortgezet met een volleybaltoernooi, waarin naast de volwassenen ook de jeugdigen van 13 tot en met 16 jaar om de eeuwige Zenderense roem streden. Die ging uiteindelijk naar FC Beijern 1 (volwassenen) en Bitterbalontour (jeugd). Hun beider grootste tegenstander was echter het eerste van Zenderen Vooruit dat op het hoofdveld ondertussen haar laatste competitiewedstrijd speelde (en verloor) in de vierde klasse A. Maar ach… ook daar wordt allemaal niet zo moeilijk over gedaan. Het moet immers vooral gezellig blijven. En als het enigszins kan, ook droog. (RH/AJ/BM)

 

Familiedag Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV de Blauwwitters degradeert

De Blauwwitters begonnen zaterdag onthutsend zwak aan het duel tegen SC Lemele. Daardoor keek...
27-03-2023

NEO blijft tegen GRC steken op 2-2

Vanaf het begin greep NEO tegen het Groningse GRC het initiatief en speelde ook een aantal...
27-03-2023

Apollo 8 blijft in de race

Apollo 8 speelde zaterdagavond een uitwedstrijd in de kampioenspoule tegen hekkensluiter...
27-03-2023

BZSV verliest met 0-1 van MVV’69

De Blauwwitters begonnen heel matig aan hun thuisduel tegen MVV’69. De gasten hadden het...
20-03-2023

Zilver voor Boermans en De Groot in Mexico

Voor Bornenaar Stefan Boermans en zijn maatje Yorick de Groot was 2022 een lastig jaar. De hoge...
20-03-2023

Nieuwe kunstmat BZSV in gebruik genomen

Zaterdagmiddag is, zij het een week verlaat door de winterse omstandigheden, dan toch het nieuwe...
19-03-2023