Sportief en gezellig, dát is de Familiedag!
ZEVENDE EDITIE GAAT ER IN ZENDEREN IN ALS KOEK

Sportief en gezellig, dát is de Familiedag!

Zelfs de gezichten van het organiserende vijftal klaren in de loop van maandagmorgen steeds verder op. De verwachte regen op hun zevende editie van de jaarlijkse Familiedag Zenderen lijkt er volgens de laatste voorspellingen namelijk steeds langer over te doen de velden van Zenderen Vooruit te gaan teisteren en daarmee het plezier voor de deelnemers te vergallen. Vooralsnog niets van dit alles dus. Integendeel, de 70 kinderen die zich vanaf 09.00 uur mogen uitleven hebben een geweldige ochtend.

 

Elmer ter Haar, Robert Pol, Femke Kuipers, Jordi Sonder en Bart Hammink, de vijf, zien het allemaal goedkeurend aan. Namens Zenderen Vooruit en ZEVO, de Zenderense Volleybalvereniging, hebben ze de Familiedag in elkaar gestoken. Zo kunnen de kinderen tot 13 jaar zaklopen, verspringen, meedoen aan een steppenrace, tobbedansen en buikglijden op het spekgladde folie. Rond het middaguur staat het penaltyschieten en het nemen van strafworpen op het programma. Een uurtje later worden de prijzen voor alle onderdelen uitgereikt. Met een heus schavot en een tafel vol bekers.

 

Lucas en Juliette: de Sportman en Sportvrouw van het jaar

Daarna kost het enig rekenwerk om de ‘beste in alles’ boven water te krijgen. Maar uiteindelijk lukt het en mag Lucas Formanoij zich de Sportman van het jaar noemen. Juliette Hilderink wordt zijn evenknie bij de meisjes en dus de Sportvrouw van het jaar. De meegekomen supporters, vaak papa’s en mama’s, vermaken zich ondertussen uitstekend langs de zijlijn.

 

Na een korte middagpauze werd de Familiedag vanaf 13.00 uur voortgezet met een volleybaltoernooi, waarin naast de volwassenen ook de jeugdigen van 13 tot en met 16 jaar om de eeuwige Zenderense roem streden. Die ging uiteindelijk naar FC Beijern 1 (volwassenen) en Bitterbalontour (jeugd). Hun beider grootste tegenstander was echter het eerste van Zenderen Vooruit dat op het hoofdveld ondertussen haar laatste competitiewedstrijd speelde (en verloor) in de vierde klasse A. Maar ach… ook daar wordt allemaal niet zo moeilijk over gedaan. Het moet immers vooral gezellig blijven. En als het enigszins kan, ook droog. (RH/AJ/BM)

 

Familiedag Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024