Sportief en gezellig, dát is de Familiedag!
ZEVENDE EDITIE GAAT ER IN ZENDEREN IN ALS KOEK

Sportief en gezellig, dát is de Familiedag!

Zelfs de gezichten van het organiserende vijftal klaren in de loop van maandagmorgen steeds verder op. De verwachte regen op hun zevende editie van de jaarlijkse Familiedag Zenderen lijkt er volgens de laatste voorspellingen namelijk steeds langer over te doen de velden van Zenderen Vooruit te gaan teisteren en daarmee het plezier voor de deelnemers te vergallen. Vooralsnog niets van dit alles dus. Integendeel, de 70 kinderen die zich vanaf 09.00 uur mogen uitleven hebben een geweldige ochtend.

 

Elmer ter Haar, Robert Pol, Femke Kuipers, Jordi Sonder en Bart Hammink, de vijf, zien het allemaal goedkeurend aan. Namens Zenderen Vooruit en ZEVO, de Zenderense Volleybalvereniging, hebben ze de Familiedag in elkaar gestoken. Zo kunnen de kinderen tot 13 jaar zaklopen, verspringen, meedoen aan een steppenrace, tobbedansen en buikglijden op het spekgladde folie. Rond het middaguur staat het penaltyschieten en het nemen van strafworpen op het programma. Een uurtje later worden de prijzen voor alle onderdelen uitgereikt. Met een heus schavot en een tafel vol bekers.

 

Lucas en Juliette: de Sportman en Sportvrouw van het jaar

Daarna kost het enig rekenwerk om de ‘beste in alles’ boven water te krijgen. Maar uiteindelijk lukt het en mag Lucas Formanoij zich de Sportman van het jaar noemen. Juliette Hilderink wordt zijn evenknie bij de meisjes en dus de Sportvrouw van het jaar. De meegekomen supporters, vaak papa’s en mama’s, vermaken zich ondertussen uitstekend langs de zijlijn.

 

Na een korte middagpauze werd de Familiedag vanaf 13.00 uur voortgezet met een volleybaltoernooi, waarin naast de volwassenen ook de jeugdigen van 13 tot en met 16 jaar om de eeuwige Zenderense roem streden. Die ging uiteindelijk naar FC Beijern 1 (volwassenen) en Bitterbalontour (jeugd). Hun beider grootste tegenstander was echter het eerste van Zenderen Vooruit dat op het hoofdveld ondertussen haar laatste competitiewedstrijd speelde (en verloor) in de vierde klasse A. Maar ach… ook daar wordt allemaal niet zo moeilijk over gedaan. Het moet immers vooral gezellig blijven. En als het enigszins kan, ook droog. (RH/AJ/BM)

 

Familiedag Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022