Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?
21-06-2022
JOSJE ESSEVELD WIL OOK DE NIET-ERVAREN HOBBYIST PLEZIER BRENGEN

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’. Zomaar een fragment uit een van de vele patronenboeken die er voor de bedreven hobbyist voorhanden zijn. Ook voor Josje Esseveld van Made by Josje aan de Grotestraat is het voor de buitenstaander vooral als abracadabra klinkende jargon gesneden koek. Toch kan ze heel goed invoelen dat de niet zo bedreven breiers en hakers hun zo ambitieus gestarte handwerk al snel in de hoek gooien als dit soort instructies opdoemen en al helemaal als er ingewikkeld rekenwerk aan te pas komt als patronen moeten worden aangepast. “Die barrière wil ik doorbreken”, zegt ze. “Haken en breien moet voor iedereen, dus ook voor de leek, een plezier kunnen zijn. En daarom start ik, midden in de zomer, met mijn Winterdeken Challenge. Misschien dat er wel hele gezinnen aan gaan deelnemen,” klinkt het hoopvol.

 

Kleurrijke pijpenla

De goedlachse ondernemer kan uren praten over wat ze dagelijks meemaakt in haar kleurrijke pijpenla, waar de talloze manufacturen overzichtelijk zijn uitgestald. “Vaak komen mensen heel ambitieus binnen, maar even later blijkt dat ze echt niet weten waar ze moeten beginnen.” Welke kleuren passen bij me? Wil ik gemêleerd of uni? Wordt het breien of haken, of wellicht zelfs Tunisch haken? Welke garens heb ik waar voor nodig? “Vaak simpele vragen, die echter tot ware dilemma’s kunnen uitgroeien, met als gevolg dat de ambities als sneeuw voor de zon verdwijnen.”

 

“Eeuwig jammer”, vervolgt Esseveld, “Terwijl er met een beetje goede wil én een goede begeleiding toch zoveel mogelijk is. Daarom start ik nu met een Winterdeken Challenge. Een heel laagdrempelig en uiterst plezierig project om alleen of samen toe te werken naar een heerlijk warme winterdeken. En met het oog op de stijgende energierekeningen nog eens handig ook,” voegt ze er lachend aan toe. “Zo’n winterdeken kan worden gebreid, gehaakt of in een mix van beide, het kan met dikke en dunne garens, maar ook door elkaar. Je werkt namelijk in stroken die op een later moment aan elkaar worden gezet. Mix and match dus, zo eenvoudig is het eigenlijk.”

 

Voor de mooiste dekens een cadeaubon

En het belangrijkste van alles: Josje wil de deelnemers blijven begeleiden bij hun uitdaging. “We starten midden in de zomer, ergens in het najaar moet het klaar kunnen zijn. Maar tussendoor wil ik de breiers en hakers van advies blijven dienen, ze waar nodig een duwtje in de rug geven als ze ondanks alles toch vast dreigen te lopen en ze op verrassende ideeën brengen. En als straks bij iedereen de laatste knoop is gemaakt, hoop ik de resultaten tijdelijk in een kleine expositie te kunnen samenbrengen en de mooiste dekens met een cadeaubon van 50 euro, die te besteden is bij Made by Josje, te kunnen honoreren.”

 

Meer info of direct meedoen?

Stap dan een van de komende dagen eens binnen bij Made by Josje aan de Grotestraat 197a in Borne. Van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur; op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Mirjam Pol wint Rallye du Maroc

Tot aan de laatste kilometers was het bloedstollend spannend wie er uiteindelijk bij de dames...
06-10-2022

BZSV nipt onderuit in Rijssen

Het was SV Rijssen dat het meeste balbezit had in het begin van de wedstrijd tegen BZSV....
03-10-2022

NEO wint in Dalfsen: 2-3

In het duel tussen Dalfsen en NEO was er in de beginfase maar een ploeg die voetbalde en dat was...
03-10-2022

Gratis basketbalclinics voor de jeugd

De Bornse basketbalvereniging De Kikkers telt bijna 130 leden, verdeeld over zes in competitie...
27-09-2022

Grote nederlaag BZSV de Blauwwitters

De eerste competitiewedstrijd voor De Blauwwitters, thuis tegen Bornerbroek, liep zaterdag uit...
26-09-2022

NEO wint eerste competitieduel met 5-0

In de eerste helft, thuis tegen Roden, maakte NEO een ijzersterke indruk. Veel beweging,...
25-09-2022