Nieuw parcours RunBikeRun
INSCHRIJVEN TEAMS EN JEUGD NOG MOGELIJK

Nieuw parcours RunBikeRun

In overleg met het Melbuul’ncommittee en BBO is besloten dit jaar het loopparcours iets aan te passen om druk op het centrum te verlagen. De Grotestraat wordt nu gemeden, maar start en finish zijn nog altijd op het Dorsetplein, waarbij het de bedoeling is de winnaars op het muziekpodium te huldigen, goed zichtbaar voor iedereen.
Bijkomend voordeel voor de deelnemers is dat iedereen een persoonlijk parcoursrecord zal vestigen!

Het nieuwe parcours in het centrum ziet er ingewikkeld uit, maar zal zich tijdens de wedstrijd vanzelf wijzen. De deelnemers starten zoals altijd voor Las Carretas en lopen over de Bekenhorst richting de tunnel (blauw). Bij terugkomst in het centrum wordt er na de tunnel niet rechtsaf afgeslagen, maar rechtdoor gelopen over dezelfde Bekenhorst naar het centrum (paars). Bij het Dorsetplein gaat de route linksaf de Marktstraat in en loopt achter het Dijkhuis, langs de vijvers weer naar de tunnel. Na de laatste ronde loop je bij Las Carretas rechtdoor en finish je op het Dorsetplein (rood).
 

Ook voor de Rabo Kids RunBikeRun verandert het parcours. Bij de korte wedstrijd vervalt bij het tweede loopgedeelte het ommetje door de Oude Almelose weg. Dit parcours wordt dus iets korter. Bij de langere wedstrijd loopt de jeugd het rondje om het Dijkhuis tijdens het eerste loopgedeelte. De start is gelijk, maar voor de tunnel slaat de route rechtsaf en wordt dit gedeelte van het parcours één keer in tegenstelde richting afgelegd. De jeugd komt dus kort na de start weer door het centrum. In de tussentijd is de individuele wedstrijd om 16 uur gestart. Ook bij de langere jeugdwedstrijd is het tweede loopgedeelte iets korter.
 

Voor alle deelnemers en vrijwilligers een jubileumshirt

Alle deelnemers en vrijwilligers krijgen dit jaar een mooi functioneel jubileumshirt, natuurlijk voorzien van ons nieuwe logo. De proefdruk is inmiddels binnen en ziet er fraai uit!
 

Teams inschrijving driekwart vol

De inschrijvingen kwamen wat langzamer op gang dit jaar, een trend waar veel sportevenementen last van hebben. Maar inmiddels zitten de teams voor driekwart vol, dus als je mee wilt doen, wacht dan niet te lang.
 

Speciaal voor de jeugd is er de Rabo Kids RunBikeRun (alleen een individuele wedstrijden): voor jeugd met geboortejaar 2005 t/m 2010 zijn de afstanden 2,0 km lopen, 12 km fietsen en 1,9 km lopen. Voor jeugd met geboortejaar 2009 t/m 2014 zijn de afstanden 0,8 km lopen, 6,7 km fietsen en 1,0 km lopen. Deelnemers geboren in 2009 of 2010 mogen dus zelf kiezen aan welke wedstrijd ze mee doen.

 

Inschrijven kan via deze link, of via de website www.rbrborne.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rene — 13 jul 2022
Dus geen biertje meer op het plein !

Vlammende ontvangst voor wereldkampioene

Twee dagen geleden stond ze nog op het podium in Dubai, bijna aan de andere kant van de aardbol....
05-12-2022

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022