ZV zet eerste stap naar rookvrij sportpark
‘GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN’, HOPEN TOM SCHOTHUIS EN ARNOUD BARTELINK

ZV zet eerste stap naar rookvrij sportpark

‘Samen op weg naar een rookvrije generatie’ is het gevleugelde motto dat je steeds vaker om je heen hoort. De verkoop van sigaretten wordt ontmoedigd, steeds meer plekken worden rookvrij en een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien, komt steeds dichterbij. Ook in Zenderen, want daar wordt op het sportpark van Zenderen Vooruit met ingang van het nieuwe seizoen het roken al stapsgewijs in de ban gedaan.

 

Ledenvergadering unaniem

Tom Schothuis, voorzitter van de sportvereniging, is blij én trots de eerste stap te hebben kunnen zetten. De plannen daarvoor lagen er eigenlijk al vóór de coronaperiode, maar verdwenen toen logischerwijs in de ijskast. Maar dit voorjaar kwam het voorstel toch weer bovendrijven. "Tijdens de ledenvergadering in april konden we er unaniem een klap op geven. En daar ben ik best een beetje trots op”, zegt hij. Concreet betekent dit dat er vanaf het zojuist gestarte seizoen al niet meer op het sportpark gerookt mag worden op de zaterdag en tijdens de trainingen van de jeugdteams.

 

In 2024 de nieuwe standaard in Borne?

Zenderen Vooruit is overigens niet de eerste sportvereniging in onze gemeente die zich focust op een rookvrije omgeving. Arnoud Bartelink, de sportparkcoach van de gemeente Borne, weet te melden dat TV Smash aan de Azelosestraat al langer rookvrij is. “Maar er is nog een lange weg te gaan”, zegt de man die zich de opdracht heeft gesteld ook andere sportverenigingen in onze gemeente te verleiden om het voorbeeld van ZV op korte termijn te gaan volgen. “Hoe mooi zou het zijn om in 2024, als het nieuwe Wooldrik wordt opgeleverd, te kunnen roepen dat rookvrije sportparken in onze gemeente de nieuwe standaard zijn...”

 

Schothuis realiseert zich dat het allemaal best even wennen is. “Zeker ook voor de wat ouderen onder ons. En bovendien heb je te maken met veel vrijwilligers, die we om tal van redenen willen blijven koesteren. We gaan dan ook niet als politieagenten rondlopen, maar vragen om begrip. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat werken. De loyaliteit onder elkaar is immers groot en bovendien is het vooral een stukje gewenning." (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Kaey in finale Junior Songfestival

Zaterdagavond om 19.20 uur stijgt bij Kaey van den Berg de spanning naar het kookpunt. Dan staat...
22-09-2022

BZSV de Blauwwitters uitgebekerd

Met enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week startte de ploeg uit Borne wederom...
19-09-2022

Verrassende bekerwinst van NEO

In het derde bekerduel stond NEO zaterdagmiddag tegenover Quick'20 in Oldenzaal. De...
18-09-2022

BZSV en SC Enschede spelen gelijk

BZSV de Blauwwitters begon tegen Sportclub Enschede sterk aan haar tweede bekerwedstrijd en...
12-09-2022

NEO verliest in eigen huis van effectief Reutum

NEO creëerde thuis niet zo heel veel kansen tegen Reutum, maar liet de gelegenheid daartoe...
12-09-2022

Editie 2023 voor Mirjam Pol de tiende Dakar Rally

Onlangs ontving Mirjam Pol haar tiende bevestigingsbrief voor haar deelname aan de Dakar. Haar...
09-09-2022