ZV zet eerste stap naar rookvrij sportpark
‘GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN’, HOPEN TOM SCHOTHUIS EN ARNOUD BARTELINK

ZV zet eerste stap naar rookvrij sportpark

‘Samen op weg naar een rookvrije generatie’ is het gevleugelde motto dat je steeds vaker om je heen hoort. De verkoop van sigaretten wordt ontmoedigd, steeds meer plekken worden rookvrij en een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien, komt steeds dichterbij. Ook in Zenderen, want daar wordt op het sportpark van Zenderen Vooruit met ingang van het nieuwe seizoen het roken al stapsgewijs in de ban gedaan.

 

Ledenvergadering unaniem

Tom Schothuis, voorzitter van de sportvereniging, is blij én trots de eerste stap te hebben kunnen zetten. De plannen daarvoor lagen er eigenlijk al vóór de coronaperiode, maar verdwenen toen logischerwijs in de ijskast. Maar dit voorjaar kwam het voorstel toch weer bovendrijven. "Tijdens de ledenvergadering in april konden we er unaniem een klap op geven. En daar ben ik best een beetje trots op”, zegt hij. Concreet betekent dit dat er vanaf het zojuist gestarte seizoen al niet meer op het sportpark gerookt mag worden op de zaterdag en tijdens de trainingen van de jeugdteams.

 

In 2024 de nieuwe standaard in Borne?

Zenderen Vooruit is overigens niet de eerste sportvereniging in onze gemeente die zich focust op een rookvrije omgeving. Arnoud Bartelink, de sportparkcoach van de gemeente Borne, weet te melden dat TV Smash aan de Azelosestraat al langer rookvrij is. “Maar er is nog een lange weg te gaan”, zegt de man die zich de opdracht heeft gesteld ook andere sportverenigingen in onze gemeente te verleiden om het voorbeeld van ZV op korte termijn te gaan volgen. “Hoe mooi zou het zijn om in 2024, als het nieuwe Wooldrik wordt opgeleverd, te kunnen roepen dat rookvrije sportparken in onze gemeente de nieuwe standaard zijn...”

 

Schothuis realiseert zich dat het allemaal best even wennen is. “Zeker ook voor de wat ouderen onder ons. En bovendien heb je te maken met veel vrijwilligers, die we om tal van redenen willen blijven koesteren. We gaan dan ook niet als politieagenten rondlopen, maar vragen om begrip. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat werken. De loyaliteit onder elkaar is immers groot en bovendien is het vooral een stukje gewenning." (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024