NEO verliest in eigen huis van effectief Reutum
12-09-2022
VELDOVERWICHT IS NIET VOLDOENDE: 2-3

NEO verliest in eigen huis van effectief Reutum

NEO creëerde thuis niet zo heel veel kansen tegen Reutum, maar liet de gelegenheid daartoe meermaals liggen. Op zich goede aanvallen werden besloten met een slordige eindpass, zodat de Reutum-defensie vaak niet eens in actie hoefde te komen. Ook was het tempo aan de lage kant om Reutum vaker pijn te doen.

 

Toen Kevin van der Brug na een half uur NEO met een streep op 1-0 bracht, na goed voorbereidend werk van Jasper Scholten, leek de weg naar een overwinning geplaveid. Niets bleek minder waar, want nadat de gasten eerst nog de lat raakten liet Jaap Kamphuis met een simpele aanval door het midden de gelijkmaker aantekenen. Voor rust werd het zelfs nog 1-2. Een communicatiefout achterin leidde tot een vrije trap op een meter of 16 die werd verzilverd door Stijn Slaghekke, en NEO had minuten later nog alle geluk van de wereld dat een inzet van Mark Morskieft nog net van de lijn gehaald kon worden.

 

Tweede helft

Na de thee was het van meet af aan NEO dat de klok sloeg en de allereerste aanval leverde al bijna de 2-2 op, maar doelman Kevin Tulk redde voortreffelijk. NEO bleef drukken en Reutum kwam in die fase nauwelijks meer in de buurt van de NEO-goal. Zoals gezegd leverde het echter veel te weinig kansen op en Reutum kon de aanvallen vrij makkelijk pareren. Nadat Jasper Scholten na een prachtige aanval verzuimde de 2-2 te maken, scoorde hij korte tijd later wel. Twan Weghorst deed het voorbereidende werk en Scholten schoot de bal in het dak van het doel.

 

Er was nog tijd voor een winnende treffer, maar die viel helaas aan de andere kant. Reutum kreeg een hoekschop, die in eerste instantie werd afgeslagen, maar opnieuw ingebracht. De NEO-defensie weifelde en Stijn Slaghekke schoot de bal fraai binnen: 2-3. Een harde, maar misschien prima leerschool voor NEO. Een fenomeen dat zich vorig jaar ook wel eens openbaarde kwam nu weer tevoorschijn. Veel balbezit, maar niet uitmondend in een overwinning. Daarbij lijkt een aantal spelers nog niet helemaal de juiste vorm te pakken te hebben, iets wat overigens in no time kan veranderen.

 

Komende zaterdag om 15.00 uur wacht NEO een zware uitdaging als het op bezoek gaat bij de nu al gedoodverfde kampioen van de eerste klasse in het zaterdagvoetbal, Quick'20.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van de tuuk — 12 sep 2022
Ben er niet treurig om.
Kan alleen maar beter nietwaar.
En dat komt echt wel goed.
Succes boys.

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024