Verrassende bekerwinst van NEO
18-09-2022
PASSIEVOLLE ZWARTWITTEN VERSLAAN QUICK’20 IN OLDENZAAL: 0-1

Verrassende bekerwinst van NEO

In het derde bekerduel stond NEO zaterdagmiddag tegenover Quick'20 in Oldenzaal. De wedstrijd begon met enkele kleine kansen voor de thuisploeg, maar na een minuut of tien doken de zwartwitten voor het eerst voor de vijandelijke goal op. Een voorzet van de sterk spelende Mauro Lohuis leverde bijna een eigen goal op. Ondanks dat Quick´20 de bovenliggende partij was, bleek NEO in de eerste helft regelmatig in staat zich onder de druk uit te spelen en dat leverde halverwege de eerste helft de 0-1 op. De goed spelende Jasper Scholten schoot na wat draaiwerk onhoudbaar raak vanaf een meter of 16.

 

In de vijf minuten daarna was even alle hens aan dek voor de NEO-goal. Bas Spenkelink onderbrak een mooie aanval over links en Thijs Terhalle moest twee keer handelend optreden binnen een minuut. Na ruim een half uur had NEO zomaar op 0-2 kunnen komen. Een mooie pass van Ron Spoler leek door Stef Rompelaar te kunnen worden ingetikt, maar hij werd net te veel gehinderd door een verdediger. Ook Mitchell Westerink had nog op het scoreformulier kunnen komen, maar hij kon een voorzet van Wessel Bom niet verzilveren. 0-1 bij rust derhalve, omdat ook Quick'20 niet scherp genoeg was voor de goal.

 

Tweede helft

Met meerdere wissels startte de thuisclub aan de tweede helft en die begon zoals de eerste eindigde, veel balbezit voor Quick'20, maar de eerste grote kans ontstond echter aan andere kant. Jasper Scholten zag zijn inzet ternauwernood gekeerd door de doelman. Nadat Stef Rompelaar, na een mooie steekpass van Ron Spoler, net te veel tijd nodig had om af te drukken, was het gedaan met de NEO-kansen. Quick probeerde met veel lopende mensen de NEO-defensie te splijten, maar bleef bij de doelpogingen stuiten op NEO-verdedigers dan wel Thijs Terhalle. Dat een of meer goals van de gastheren op basis van het spelbeeld in die fase verdiend waren geweest was helder.

 

NEO kon in die fase nauwelijks meer fatsoenlijke aanvallen opzetten en leed te vaak te simpel balverlies, waardoor de Oldenzalers steeds weer dreigend konden worden. Hun nauwkeurigheid bleek deze middag echter ook niet optimaal en NEO ging steeds meer geloven in een stuntje. Na nog wat kleine kansen, een vrije trap op een gevaarlijke plek en een paar relatief gemakkelijke ballen voor Thijs Terhalle was de overwinning na ruim 90 minuten een feit.

 

Komende zondag om 14.00 uur staat thuis de seizoensopening tegen Roden op het programma.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024