Verrassende bekerwinst van NEO
18-09-2022
PASSIEVOLLE ZWARTWITTEN VERSLAAN QUICK’20 IN OLDENZAAL: 0-1

Verrassende bekerwinst van NEO

In het derde bekerduel stond NEO zaterdagmiddag tegenover Quick'20 in Oldenzaal. De wedstrijd begon met enkele kleine kansen voor de thuisploeg, maar na een minuut of tien doken de zwartwitten voor het eerst voor de vijandelijke goal op. Een voorzet van de sterk spelende Mauro Lohuis leverde bijna een eigen goal op. Ondanks dat Quick´20 de bovenliggende partij was, bleek NEO in de eerste helft regelmatig in staat zich onder de druk uit te spelen en dat leverde halverwege de eerste helft de 0-1 op. De goed spelende Jasper Scholten schoot na wat draaiwerk onhoudbaar raak vanaf een meter of 16.

 

In de vijf minuten daarna was even alle hens aan dek voor de NEO-goal. Bas Spenkelink onderbrak een mooie aanval over links en Thijs Terhalle moest twee keer handelend optreden binnen een minuut. Na ruim een half uur had NEO zomaar op 0-2 kunnen komen. Een mooie pass van Ron Spoler leek door Stef Rompelaar te kunnen worden ingetikt, maar hij werd net te veel gehinderd door een verdediger. Ook Mitchell Westerink had nog op het scoreformulier kunnen komen, maar hij kon een voorzet van Wessel Bom niet verzilveren. 0-1 bij rust derhalve, omdat ook Quick'20 niet scherp genoeg was voor de goal.

 

Tweede helft

Met meerdere wissels startte de thuisclub aan de tweede helft en die begon zoals de eerste eindigde, veel balbezit voor Quick'20, maar de eerste grote kans ontstond echter aan andere kant. Jasper Scholten zag zijn inzet ternauwernood gekeerd door de doelman. Nadat Stef Rompelaar, na een mooie steekpass van Ron Spoler, net te veel tijd nodig had om af te drukken, was het gedaan met de NEO-kansen. Quick probeerde met veel lopende mensen de NEO-defensie te splijten, maar bleef bij de doelpogingen stuiten op NEO-verdedigers dan wel Thijs Terhalle. Dat een of meer goals van de gastheren op basis van het spelbeeld in die fase verdiend waren geweest was helder.

 

NEO kon in die fase nauwelijks meer fatsoenlijke aanvallen opzetten en leed te vaak te simpel balverlies, waardoor de Oldenzalers steeds weer dreigend konden worden. Hun nauwkeurigheid bleek deze middag echter ook niet optimaal en NEO ging steeds meer geloven in een stuntje. Na nog wat kleine kansen, een vrije trap op een gevaarlijke plek en een paar relatief gemakkelijke ballen voor Thijs Terhalle was de overwinning na ruim 90 minuten een feit.

 

Komende zondag om 14.00 uur staat thuis de seizoensopening tegen Roden op het programma.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024