Verrassende bekerwinst van NEO
18-09-2022
PASSIEVOLLE ZWARTWITTEN VERSLAAN QUICK’20 IN OLDENZAAL: 0-1

Verrassende bekerwinst van NEO

In het derde bekerduel stond NEO zaterdagmiddag tegenover Quick'20 in Oldenzaal. De wedstrijd begon met enkele kleine kansen voor de thuisploeg, maar na een minuut of tien doken de zwartwitten voor het eerst voor de vijandelijke goal op. Een voorzet van de sterk spelende Mauro Lohuis leverde bijna een eigen goal op. Ondanks dat Quick´20 de bovenliggende partij was, bleek NEO in de eerste helft regelmatig in staat zich onder de druk uit te spelen en dat leverde halverwege de eerste helft de 0-1 op. De goed spelende Jasper Scholten schoot na wat draaiwerk onhoudbaar raak vanaf een meter of 16.

 

In de vijf minuten daarna was even alle hens aan dek voor de NEO-goal. Bas Spenkelink onderbrak een mooie aanval over links en Thijs Terhalle moest twee keer handelend optreden binnen een minuut. Na ruim een half uur had NEO zomaar op 0-2 kunnen komen. Een mooie pass van Ron Spoler leek door Stef Rompelaar te kunnen worden ingetikt, maar hij werd net te veel gehinderd door een verdediger. Ook Mitchell Westerink had nog op het scoreformulier kunnen komen, maar hij kon een voorzet van Wessel Bom niet verzilveren. 0-1 bij rust derhalve, omdat ook Quick'20 niet scherp genoeg was voor de goal.

 

Tweede helft

Met meerdere wissels startte de thuisclub aan de tweede helft en die begon zoals de eerste eindigde, veel balbezit voor Quick'20, maar de eerste grote kans ontstond echter aan andere kant. Jasper Scholten zag zijn inzet ternauwernood gekeerd door de doelman. Nadat Stef Rompelaar, na een mooie steekpass van Ron Spoler, net te veel tijd nodig had om af te drukken, was het gedaan met de NEO-kansen. Quick probeerde met veel lopende mensen de NEO-defensie te splijten, maar bleef bij de doelpogingen stuiten op NEO-verdedigers dan wel Thijs Terhalle. Dat een of meer goals van de gastheren op basis van het spelbeeld in die fase verdiend waren geweest was helder.

 

NEO kon in die fase nauwelijks meer fatsoenlijke aanvallen opzetten en leed te vaak te simpel balverlies, waardoor de Oldenzalers steeds weer dreigend konden worden. Hun nauwkeurigheid bleek deze middag echter ook niet optimaal en NEO ging steeds meer geloven in een stuntje. Na nog wat kleine kansen, een vrije trap op een gevaarlijke plek en een paar relatief gemakkelijke ballen voor Thijs Terhalle was de overwinning na ruim 90 minuten een feit.

 

Komende zondag om 14.00 uur staat thuis de seizoensopening tegen Roden op het programma.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO pakt drie punten in Roden

Net als nagenoeg alle andere wedstrijden kreeg NEO een afwachtende tegenstander tegenover zich....
06-02-2023

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023