BZSV de Blauwwitters uitgebekerd
19-09-2022
GELIJKSPEL TEGEN HSC’21 NIET VOLDOENDE

BZSV de Blauwwitters uitgebekerd

Met enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week startte de ploeg uit Borne wederom gedisciplineerd aan de wedstrijd tegen het Haaksbergse HSC'21. Het liet het initiatief bewust aan de tegenstander en hield zelf de ruimtes klein. Daarmee gaven de Blauwwitters weinig weg en gokten ze op de snelheid van de eigen spitsen, Damian Somhorst en Ben Kamers. Dat resulteerde in een eerste helft zonder al te grote kansen voor beide ploegen. HSC’ 21 kwam er voetballend niet doorheen en schakelde daarom over op afstandsschoten. Daarmee creëerde het wel meer kansen, maar de schoten bleven veelal ongevaarlijk. Op twee afstandsschoten na. Daarop wist keeper Tom Markvoort echter goed redding te brengen.

 

Net toen het erop begon te lijken dat beide teams zonder doelpunten de kleedkamers zouden gaan opzoeken, kwamen de Blauwwitters onverwacht op voorsprong. Dit gebeurde middels een goal waar nog lang over nagepraat gaat worden. Centrale verdediger Koen Schuttenbeld gaf vanaf eigen helft een lange bal naar voren, over ongeveer zestig meter. De pass leek een makkelijke prooi voor de keeper van HSC, maar door een grote inschattingsfout en het natte veld stuiterde de bal met veel snelheid over de keeper heen. Zodoende ging BZSV rusten met een 1-0 voorsprong en stond het virtueel in de volgende ronde.

 

Tweede helft

Na rust ging HSC nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Het kwam fel uit de startblokken en in de 50e minuut had de ploeg uit Haaksbergen al succes. Niemand van BZSV reageerde alert op een lange bal. Namens HSC deed Thomas ter Braack dat wel en wist zodoende de gelijkmaker binnen te tikken, 1-1. HSC probeerde vervolgens door te drukken en had misschien wel recht op de voorsprong, maar die bleef uit. De laatste tien minuten kreeg BZSV weer de overhand en drong het HSC terug tot rond de eigen zestien. De Blauwwitters probeerden via herhaaldelijke aanvallen opnieuw de voorsprong te pakken, maar ook zij wisten het net niet meer te vinden.

 

Hoewel BZSV is uitgeschakeld wist het deze bekercampagne ongeslagen te blijven. Met dat gegeven mag het zich nu met opgeheven hoofd gaan richten op de competitie. En die begint komende zaterdag al met een thuiswedstrijd tegen RKSV Bornerbroek. Het duel begint om 14.30 uur

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO pakt drie punten in Roden

Net als nagenoeg alle andere wedstrijden kreeg NEO een afwachtende tegenstander tegenover zich....
06-02-2023

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023