Bornse Kaey in finale Junior Songfestival
12-JARIGE HOOPT MET BOYBAND HIGH5 DE INTERNATIONALE FINALE IN ARMENIË TE HALEN

Bornse Kaey in finale Junior Songfestival

Zaterdagavond om 19.20 uur stijgt bij Kaey van den Berg de spanning naar het kookpunt. Dan staat de jonge Bornenaar namelijk op het podium van het grote Rotterdam Ahoy/RTM Stage om er deel te nemen aan de nationale finale van het Junior Songfestival (AVROTROS). Een inmiddels uitverkochte happening die rechtstreeks op NPO Zapp wordt uitgezonden. Van die spanning is bij de leerling van het Hengelose C.T. Stork College twee dagen voor D-Day overigens nog weinig te merken. De 12-jarige leeft er uiterst koel naar toe, ziet wel waar het schip strandt en laat het vooralsnog allemaal maar gewoon over zich heenkomen. “Om mijn stem te sparen mag Ik deze week alleen niet zingen. En dat is wel jammer!”, verzucht hij.

 

Karaoke op de camping

Of Kaey de benodigde zangkwaliteiten in zijn genen heeft, zal later allemaal nog moeten blijken, maar aan de gedrevenheid om zover te komen ontbreekt het zeker niet. “Hopelijk wel”, zegt ‘ie. “Ik zou best zanger willen worden.” Van die ambitie gaf hij overigens al eerder blijk, want op zijn cv prijkt inmiddels ook al een deelname aan The Voice Kids. Maar de bal van het Junior Songfestival ging pas rollen nadat hij op de camping meedeed aan een karaokewedstrijd. Zijn optreden werd op de mobiele telefoon vastgelegd en even later postte hij het resultaat vol trots op de sociale mediakanalen.

 

Dat zag ook de redactie van het Junior Songfestival. En blijkbaar vonden ze er voldoende aanleiding in om Kaey voor de audities uit te nodigen. De rising star hoefde er niet lang over na te denken, net zomin als de deskundigen aan de andere kant van de tafel toen ze Kaey eenmaal aan het werk hadden gezien. Samen met Luuk, Thomas, Danny en Thijs, vier andere jonge talenten, kreeg hij de opdracht een boyband te formeren en het nummer Because I know ten gehore te brengen (zie onderaan dit bericht). “Leuke jongens, ik kende ze helemaal niet. We komen allemaal uit een ander deel van het land. Maar het ging direct goed en dus gingen we aan het werk.”

 

‘Het was gewoon keihard werken’

Dat werk bestond onder meer uit het volgen van zanglessen en een aantal danslessen in het westen van het land. En ondertussen waren ze vanaf april, na de audities, geregeld in de weer om ‘het goede gevoel’ te krijgen. Zo was er een grote scholentour, waarbij High5, samen met de andere finalisten Infinity, Luna en Mixed Upo, de nodige podiumervaring kon opdoen. “Hele mooie maanden”, zegt Kaey met stralende ogen. “Maar wel knetterdruk hoor. Het was gewoon keihard werken.”

 

Komende zaterdag moeten dus alle puzzelstukjes op de goede plek vallen om als winnaars uit de bus te komen en namens Nederland te worden afgevaardigd naar het Internationale Junior Songfestival dat in Armenië wordt gehouden. Óf ze het worden, dat bepaalt een kinderjury én een vakjury, bestaande uit Chantal Janzen, Flemming en Glen Faria. En de kijker natuurlijk, want iedereen kan gratis stemmen via www.juniorsongfestival.nl. “Ik hoop dat heel Borne op mij gaat stemmen, dat snap je natuurlijk wel”, besluit de finalist op serieuze toon. En eerlijk, het is een heerlijk jong. Je zou het hem op voorhand gunnen… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024