NEO wint in Dalfsen: 2-3
03-10-2022
ZWAARBEVOCHTEN TWEEDE ZEGE IN PRILLE COMPETITIE

NEO wint in Dalfsen: 2-3

In het duel tussen Dalfsen en NEO was er in de beginfase maar een ploeg die voetbalde en dat was de equipe van Michel Steggink. Rick ten Tusscher was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar slaagde daar niet in. Na een kwartier leek NEO op voorsprong te komen, maar de uithaal van Mauro Lohuis eindigde op de onderkant van de lat, terwijl de rebound door Twan Weghorst millimeters naast werd geschoten.

 

Rond het half uur drie mogelijkheden om de score te openen. Twan Weghorst had vandaag het geluk niet mee, want hij schoot eerst rakelings naast en vervolgens kopte hij een hoekschop nipt over bij de tweede paal. Tussendoor schoot een Dalfsen-verdediger ook nog bijna in eigen doel. Vlak voor rust kwam de thuisclub bijna op 1-0. Een mooie aanval werd besloten door een inzet van Vince van de Anker, die rakelings langs de kruising vloog. 0-0 bij rust derhalve en daarmee deed NEO zich echt te kort.

 

Tweede helft

Na een rommelig begin van de tweede helft kreeg Dalfsen de eerste kans en wat voor een! Een spits kon vogelvrij op Thijs Terhalle aflopen, maar tot geluk van iedereen stapte hij op het moment suprême op de bal. Ook de tweede 100 procent mogelijkheid was voor de ploeg van Marcel Smid. Alweer een fraaie steekpass leverde een 1 op 1-situatie op. Thijs Terhalle was al verslagen, maar Bas Spenkelink wist met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn te werken.

 

De wedstrijd bleek veel meer in evenwicht dan voor de thee en dat mocht NEO zich voor een deel zelf aanrekenen. Soms de moeilijke oplossingen kiezend, terwijl balbezit voor de hand had gelegen. Nadat Jasper Scholten twee keer dicht bij een goal was viel de openingstreffer 20 minuten voor afloop aan de andere kant. NEO verloor de bal in een overtalsituatie heel slordig op de Dalfsenhelft en seconden later bracht Jeroen Kamphuis de 1-0 voor Dalfsen op het scorebord. Het bleek de opmaat voor een spectaculaire slotfase.

 

Buitenspel?

Drie minuten later viel de 1-1. Een indraaiende vrije trap van Mauro Lohuis werd teruggekopt en door Bas Spenkelink tot doelpunt omgetoverd. Heel Dalfsen vond dat dat uit buitenspelpositie gebeurde, maar de neutrale assistent-scheidsrechter oordeelde anders en de foto's tonen overduidelijk aan dat hij gelijk had. Alweer drie minuten later viel er alweer een treffer aan de andere kant te noteren. Zowel Jesse Keur als Bas Spenkelink konden een bal niet goed verwerken en Sam van den Anker wist Thijs Terhalle in de korte hoek te verrassen: 2-1.

 

NEO rechtte de rug en vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht. Doelman Knol verliet zijn veste bij een hoge voorzet en verloor op een meter of tien van de goal het luchtduel. De bal belandde bij Rick ten Tusscher die een doeltreffend schot in zijn gedachten had, hetgeen echter werd voorkomen door een forse ingreep van een Dalfsen-verdediger. Arbiter Zeeman stond er met de neus bovenop en kende een strafschop toe die vlekkeloos werd benut door Max Brunninkhuis: 2-2. Daarmee was de koek nog niet op, ook niet voor Brunninkhuis. NEO kreeg een vrije trap op een meter op 20 en de aanvoerder stuurde de bal met dodelijke precisie via de onderkant van de lat, het Dalfsendoel in: 2-3 (zie hoofdfoto).

 

Maar ook Dalfsen gaf zich niet zomaar gewonnen. De thuisclub scoorde nog bijna twee keer, via Vince van den Anker en Luc van der Vegt, maar in beide gevallen scheerde de bal rakelings langs de goede kant van de paal. Aan de andere kant schoot de ingevallen Ernst Bom nog op de paal, nadat Twan Weghorst de bal panklaar had gelegd. Op basis van de tweede helft zou een gelijkspel wellicht verdiend geweest zijn, maar de hele wedstrijd bekijkend was NEO uiteindelijk wel de terechte winnaar, hoewel de balans ook zomaar de andere kant had kunnen doorslaan.

 

Komende zondag komt vv Emmen op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022

Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel

Evenals vorig jaar is het tot op het laatst ongelofelijk spannend in het damesklassement van de...
29-11-2022