Vertraging in project ’t Wooldrik
OPLEVERING NU VOORZIEN IN ZOMER 2024

Vertraging in project ’t Wooldrik

Het was de bedoeling om na de zomervakantie 2022 te starten met de ontmanteling van het sportcomplex ’t Wooldrik, het nieuwe kindcentrum eind 2023 op te leveren en het nieuwe sportcomplex in mei 2024. Maar dat blijkt allemaal niet haalbaar, omdat het sluiten van een realisatieovereenkomst met de aannemer langer duurt dan gedacht. Blijkbaar voldoet het Technisch Ontwerp van de aannemer, dat als basis dient voor de te sluiten overeenkomst, nog niet aan de door de gemeente gestelde kwaliteitsniveau. Met name de integratie tussen het bouwkundige en installatietechnische deel behoeft nog de nodige nadere uitwerking.
 

Een en ander heeft tot gevolg dat de planning wat opschuift. Verwacht wordt nu de overeenkomst in februari te kunnen tekenen. Dat betekent dat het kindcentrum pas in juni 2024 opgeleverd wordt en het sportcomplex een maand later. “Gebruikers van het complex zijn geïnformeerd”, vertelt wethouder David Vermorken. “Voor de veiligheid van de schoolgaande kinderen is het eigenlijk ook beter, want daarover waren wel zorgen als de school al in gebruik is terwijl de werkzaamheden aan het sportcomplex nog in volle gang zijn.”
 

Nieuwe aspecten

Naast de huidige plannen, wordt er ook een project gestart om te kijken of het toch mogelijk is de gasaansluiting van het zwembad te vervangen door een hybride of gasloos syteem. “Er is nu een ton aan gas nodig voor de zwembad. Nog afgezien van de hele Poetin-kwestie worden met de huidige gasprijzen terugverdientijden van alternatieve systemen steeds korter.” Verder wil men nog eens goed nadenken over de inrichting van de parkeerplaats. “Het is een van de warmste plekken van Borne en dat matcht niet goed met de school. We willen kijken of we maatregelen tegen de hittestress kunnen nemen en andere klimaatadaptieve zaken.”
 

Extra kosten

Ondertussen houdt zo’n beetje iedereen z’n hart vast over de kosten van het project in de huidige omstandigheden. “Ik snap de onrust bij de gemeenteraad en die is er net zo goed bij het college. Daarom zal de aannemer in november de raad een eerste ‘doorkijk’ geven met een inschatting op basis van de huidige marktprijzen, zodat men dat kan betrekken bij de begrotingsbehandeling.” Dat informeren van de raad gebeurt wel onder geheimhouding en achter gesloten deuren. De kosten zijn pas openbaar als de realisatieovereenkomst getekend wordt. En dat is dus begin volgend jaar. Naar verwachting. (AJ)

 

Foto boven © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 28 okt 2022
Wie meent dat Nederland een van de braafste jongetjes van de klas is in de EU op het gebied van transitie van fossiele energie - hoofdoorzaak van broeikasgasemissies en dus klimaatverandering - naar energie uit hernieuwbare bron zoals zon, wind, aardwarmte en riothermie moet eens kijken naar de publicatie van de EU over dit belangrijke onderwerp:
https://ec.europa.eu/eurostat/o/adaptive-media/image/14316027/Preview-1000x0/Fossil+fuels+2020+02.png?t=16448329165011
Alleen Malta doet het in de EU het op het gebied van energie uit hernieuwbare bron (“duurzame energie”) nóg slechter dan Nederland met zijn 90 % fossiele energie en economy-driven verzinsels over mooie plannen op ELKE recente klimaatconferentie
Dirk — 28 okt 2022
Volgens de Tub. is de btw-compensatie niet in gevaar, en berust de steeds genoemde datum van begin 2024 op een "misverstand". Het gaat hier om een bedrag van (minimaal) 2,4 miljoen euro, dus hopelijk is dit "misverstand" ook als zodanig vastgelegd met de belastingdienst door de gemeente.....
Dirk — 28 okt 2022
Citaat gemeente Borne begin 2022 (BB 31-1-2022): "De planning is nog steeds dat het geheel wordt opgeleverd voor eind 2023. Noodzakelijk ook omdat anders de deal met de Belastingen over compensatie van de BTW vervalt.". Aangezien deze datum niet gehaald gaat worden, is de vraag aan politiek Borne wie de portemonnee mag gaan trekken voor het mislopen van deze BTW-compensatie nu de oplevering na eind 2023 plaatsvindt???? Denk dat ik het wel weet, namelijk de inwoners van Borne, onder het mom van 'voortschrijdend inzicht'!!
Ron Hartman — 28 okt 2022
Eindelijk is 1 partij verstandig en kennelijk is dat de aannemer. Energetisch komt er veel meer kijken dan tot nu toe vooral werd gezocht in panelen op het dak en min of meer standaardisolatiewerk. Die houden de warmte niet binnen en leveren niets in de winter. Het gebouw is ontworpen in de isolatie--dat nemen we ook mee- tijd, terwijl hier juist de grootste winst in energie is te halen. De warmte zelf opwekken zal toch ook echt verder moeten gaan dan warmtepompen zoals nu bekend zijn. Het was, is en wordt een molensteen door geilheid naar sporten die onnodig energie vragen. Beachbal in de winter in een verwarmde hal? Nog steeds zouden de bestaande hallen perfect ingepakt kunnen worden met een enorme isolatieschil. Nu is het al veel kapitaalvernietiging vooraf door teveel sloop.

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022

Mirjam Pol verdedigt Baja wereldtitel

Evenals vorig jaar is het tot op het laatst ongelofelijk spannend in het damesklassement van de...
29-11-2022