BZSV verliest van hekkensluiter
21-11-2022
TELEURSTELLEND DUEL TEGEN SVV’56

BZSV verliest van hekkensluiter

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor SVV’56. Men was veel agressiever dan de thuisclub, die de indruk wekte van enige onderschatting. Na enkele minuten waren de gasten uit Sibculo al dichtbij de voorsprong, maar de lat voorkwam een doelpunt. Opvallend in het eerste half uur waren de vele blessuregevallen, waardoor het spel om de haverklap moest worden stilgelegd. In de meeste gevallen was dat te wijten aan ongelukkige botsingen. Zo moest SVV-aanvoerder Glen Stubbe al vroegtijdig hinkend van het veld, niet veel later gevolgd door een teamgenoot. Aan BZSV-kant moest vooral Bas Siccama het ontgelden. Na een stevige botsing met SVV-doelman Nick van Ballegooien leek het einde wedstrijd voor Siccama, maar hij kon uiteindelijk de pijn verbijten en doorspelen.

 

Strafschop

Voor wat betreft het voetbal waren beide ploegen in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Over en weer ontstonden er kansen. SVV kreeg een paar vrije trappen op gevaarlijke plekken rond het strafschopgebied van BZSV, maar het leverde geen treffer op. BZSV kreeg de grootste kans toen Bas Siccama alleen op de doelman af kon gaan, maar deze redde fraai met zijn voeten. Zo leek de ruststand op 0-0 uit te draaien. Totdat SVV in blessuretijd een strafschop kreeg toegewezen, na een overtreding van BZSV-aanvoerder Joey Snijders binnen de 16-meter. Rick van Dijk benutte de strafschop feilloos en zette de 0-1 ruststand op het bord.

 

Sta-in-de-weg

Na de rust probeerden De Blauwwitters van alles om tot de gelijkmaker te komen, maar aanvallend was het deze middag niet op zijn best. De SVV-verdediging, met de voortreffelijk keepende doelman Nick van Ballegooien, bleef daardoor relatief makkelijk overeind. Door de ruimte die BZSV moest toestaan kregen de gasten ook een paar goede mogelijkheden op het uitbreiden van de voorsprong. BZSV beschikte echter ook over een voortreffelijke keeper, in de persoon van Dennis Hersevoort. Hij bleek een ware sta-in-de-weg. Halverwege de tweede helft was hij echter kansloos toen Rick van Dijk bij de tweede paal een corner wist binnen te tikken en daarmee de stand op 0-2 bracht.

 

BZSV zag geen kans om deze achterstand nog in te halen, waarmee deze wedstrijd eindigde in een grote teleurstelling voor de thuisclub. Het contrast met het onderlinge duel van vorig seizoen, dat na veel spektakel eindigde in een 5-3 overwinning voor BZSV, is dan ook groot. Ditmaal was de overwinning voor SVV en dat was, gezien de voortreffelijke inzet, bepaald niet onverdiend.

 

Komende zaterdag speelt BZSV uit tegen Voorwaarts. Het duel in Westerhaar begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024