BZSV verliest van hekkensluiter
21-11-2022
TELEURSTELLEND DUEL TEGEN SVV56

BZSV verliest van hekkensluiter

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor SVV’56. Men was veel agressiever dan de thuisclub, die de indruk wekte van enige onderschatting. Na enkele minuten waren de gasten uit Sibculo al dichtbij de voorsprong, maar de lat voorkwam een doelpunt. Opvallend in het eerste half uur waren de vele blessuregevallen, waardoor het spel om de haverklap moest worden stilgelegd. In de meeste gevallen was dat te wijten aan ongelukkige botsingen. Zo moest SVV-aanvoerder Glen Stubbe al vroegtijdig hinkend van het veld, niet veel later gevolgd door een teamgenoot. Aan BZSV-kant moest vooral Bas Siccama het ontgelden. Na een stevige botsing met SVV-doelman Nick van Ballegooien leek het einde wedstrijd voor Siccama, maar hij kon uiteindelijk de pijn verbijten en doorspelen.

 

Strafschop

Voor wat betreft het voetbal waren beide ploegen in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Over en weer ontstonden er kansen. SVV kreeg een paar vrije trappen op gevaarlijke plekken rond het strafschopgebied van BZSV, maar het leverde geen treffer op. BZSV kreeg de grootste kans toen Bas Siccama alleen op de doelman af kon gaan, maar deze redde fraai met zijn voeten. Zo leek de ruststand op 0-0 uit te draaien. Totdat SVV in blessuretijd een strafschop kreeg toegewezen, na een overtreding van BZSV-aanvoerder Joey Snijders binnen de 16-meter. Rick van Dijk benutte de strafschop feilloos en zette de 0-1 ruststand op het bord.

 

Sta-in-de-weg

Na de rust probeerden De Blauwwitters van alles om tot de gelijkmaker te komen, maar aanvallend was het deze middag niet op zijn best. De SVV-verdediging, met de voortreffelijk keepende doelman Nick van Ballegooien, bleef daardoor relatief makkelijk overeind. Door de ruimte die BZSV moest toestaan kregen de gasten ook een paar goede mogelijkheden op het uitbreiden van de voorsprong. BZSV beschikte echter ook over een voortreffelijke keeper, in de persoon van Dennis Hersevoort. Hij bleek een ware sta-in-de-weg. Halverwege de tweede helft was hij echter kansloos toen Rick van Dijk bij de tweede paal een corner wist binnen te tikken en daarmee de stand op 0-2 bracht.

 

BZSV zag geen kans om deze achterstand nog in te halen, waarmee deze wedstrijd eindigde in een grote teleurstelling voor de thuisclub. Het contrast met het onderlinge duel van vorig seizoen, dat na veel spektakel eindigde in een 5-3 overwinning voor BZSV, is dan ook groot. Ditmaal was de overwinning voor SVV en dat was, gezien de voortreffelijke inzet, bepaald niet onverdiend.

 

Komende zaterdag speelt BZSV uit tegen Voorwaarts. Het duel in Westerhaar begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023

Lina Berndsen naar Apollo 8

Over een maand begint Apollo 8 aan een nieuw eredivisieseizoen. En alhoewel het team van Thijs...
12-09-2023