Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub Zenderen
FINANCIERING NODIG VOOR DEEL IJSBAAN

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub Zenderen

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die locatie heeft de vereniging een mooi ijsbaancomplex weten te realiseren. De opstallen, clubgebouw, kassa, schuren en pompgebouw zijn door en voor rekening van de IJsclub gebouwd, maar staan op grond die de IJsclub in bruikleen heeft van de grondeigenaar. Verder wordt elk jaar in de winterperiode de grond van de ijsbaan gehuurd.
 

Niet helemaal onverwacht

De grondeigenaar heeft echter aangegeven de gronden te willen verkopen en aan de ijsclub is de mogelijkheid geboden de grond over te nemen. Een ontwikkeling die niet helemaal onverwacht kwam en de ijsclub heeft hierop geanticipeerd door voor eventuele aankoop te sparen. Afgelopen maanden heeft het bestuur van de IJsclub Zenderen overeenstemming weten te bereiken over de aankoop van de ondergrond van de gebouwen, parkeerplaats en bijbehorend bosgedeelte. Van het weiland, dat tijdens een vorstperiode de ijsbaan vormt en ruim 2,5 ha. groot is, is overeenstemming over de aankoop van ruim 1 hectare. Deze aankoop kan betaald worden uit de reserve van de ijsclub, echter is daarmee de kas ook tot op de bodem leeg. Voor de resterende 1,5 ha. van de ijsbaan is er een optie tot koop.
 

Obligatie-uitgifte voor resterende grond

De Algemene Ledenvergadering is ook akkoord met de uitgifte van obligaties. Secretaris Theo Timmers:“Met de uitgifte van de obligaties willen we de komende maanden gelden inzamelen voor de aankoop van de resterende 1,5 ha. grond. Daartoe is een bedrag van rond 75.000 euro nodig. Als ijsclub willen we vanaf 2029 beginnen met terugbetalen van de obligaties en met een maximale termijn van 10 jaar. Op de obligaties wordt geen rente vergoed. Door de aankoop bespaart de ijsclub de jaarlijks te betalen huur en zal het gekochte deel van het weiland worden verpacht waardoor er extra inkomsten zijn die dan worden ingezet voor de terugbetaling van de obligaties. Door de aankoop hebben de IJsclub Zenderen, onze clubleden en de gemeenschap in Zenderen/Borne de grootst mogelijke zekerheid dat de ijsbaan kan blijven op de huidige locatie.”
 

Inmiddels zijn de eerste obligatieformulieren ontvangen en de eerste gelden zijn binnen. “Maar bij deze willen wij ook mede een beroep doen op niet leden van de ijsclub. Als u de ijsclub een warm hart toedraagt en ons wilt helpen door financiële ondersteuning of door inschrijving op de obligatielening dan stellen wij dat erg op prijs.”
 

Via de website van de IJsclub (ijsclubzenderen.nl) is een formulier te downloden en in te vullen. Dit formulier kan gemaild worden naar ijsbaanzenderen@gmail.com of ingeleverd worden bij de secretaris van de IJsclub, p.a. Esweg 6, 7625 SV Zenderen of bij de penningmeester, H. te Wierik, Het Hag 2, 7625 ST Zenderen.

 

Voor meer informatie en contact zie www.ijsclubzenderen.nl. 

 

(foto's © Dirk de Graaf en Raymond Hofsté)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024