NEO verliest thuis ruim van Achilles’12
27-05-2024
KOMENDE ZATERDAG EERSTE DUEL IN NACOMPETITIE

NEO verliest thuis ruim van Achilles’12

NEO startte zaterdag uitstekend in de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles’12. Al binnen een paar minuten scoorde Jasper Scholten de 1-0 nadat Stef Rompelaar eerst de paal had geraakt. Vlak daarna leverde een mooie combinatie bijna de 2-0 op van dezelfde Scholten, maar goalie Bram Bijen kon zijn inzet keren. Achilles’12 greep daarna het initiatief, combineerde makkelijk en Nick Harberink scoorde na zo’n 25 minuten de terechte gelijkmaker, na een goede actie van Rick Keizers op de linkervleugel. De gasten bleven de boventoon voeren, maar hadden een zeldzaam slippertje van Wessel Bom nodig om op voorsprong te komen. De linkerverdediger kopte de bal zomaar in de voeten van Koen van Norel die de bal vrij voor het inschieten had: 1-2.

 

Vlak voor rust kwam NEO weer op gelijke hoogte. Een lange bal van achteren werd goed gecontroleerd door Kevin van den Brug, die Jasper Scholten in stelling bracht, die Bijen vervolgens kansloos liet: 2-2. Dit leek ook de ruststand te worden, maar in de slotseconde liet de NEO-verdediging zich wel heel makkelijk verrassen door Joris Snijders die een vrije trap van Jeroen Visscher tamelijk ongehinderd binnen kon koppen: 2-3.

 

Tweede helft

NEO startte sterk na de pauze en Bram Bijen kon de gelijkmaker twee keer nipt voorkomen. Het offensief bleek echter van korte duur, want uit de eerste hoekschop van Achilles’12 liet iedereen Nick Harberink lopen en diens kopbal plofte zomaar binnen: 2-4. Minuten later leek Stef Rompelaar de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar zijn schot scheerde rakelings naast. In het verdere verloop van het duel had NEO veel de bal, kreeg ook best de nodige schietkansen, maar het vizier stond niet scherp genoeg om Bram Bijen in ernstige verlegenheid te brengen. Een hoogtepunt was de fantastische lob van Max Brunninkhuis die op de onderkant van de lat eindigde. Pepijn ten Donkelaar verzilverde de rebound dan wel, maar deed dat helaas uit buitenspelpositie.

 

Achilles’12 strooide tussen de bedrijven door ook nog wat extra zout in de niet al te grote NEO-wonden na een inschattingsfout van Leco Zeevalkink. Een lange bal leek door hem verwerkt te kunnen worden, maar hij raakte hem slechts half, waarna Rick Keizers de bal op kon pikken en na wat balberoeringen de 2-5 aan liet tekenen. Het zou tevens de eindstand betekenen.

 

Ondanks dit verlies eindigde NEO op een mooie derde plek in de sterke eerste klasse H en gaat het samen met DZC’68 en Stevo de nacompetitie in. In de eerste ronde spelen de zwartwitten komende zaterdag om 16.00 uur thuis tegen de Zouaven uit Grootebroek. De uitslagen van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto's: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk. — 27 mei 2024
Dat het wat minder gaat heb ik vorige week al uitgelegd 6 a 7 basis spelers zijn er niet bij ivm blessures. Hoop dat er voor zaterdag een paar terug komen. Anders wordt het volgens mij een moeilijk verhaal. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Succes boys in de nacompetitie. Zouaven is zaterdag de tegen stander. (Zaterdag om 16.00 uur )
Supporters links van de tribune zijn erbij.

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024