NEO laat Hulzense Boys geen kans
20-05-2024
NACOMPETITIE LONKT NA 0-4 WINST

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een voorsprong voor de thuisclub op kunnen leveren, maar na een van de spaarzame slippertjes van de NEO-verdediging schoot spits Menno Kamphuis wild over. Hulzense Boys had in die fase wellicht een licht overwicht, maar Leco Zeevalkink kreeg nauwelijks iets te doen.

 

Langzamerhand trok NEO het spel echter naar zich toe, benutte met veel lopende mensen de ruimtes goed en na een klein half uur leverde dat de 0-1 op. Kevin van den Brug bediende aan de linkerkant Wessel Bom en diens voorzet op maat werd door Jasper Scholten bij de tweede paal binnengelopen. Scholten speelde vandaag als aanvaller, maar dat maakte nauwelijks verschil met zijn ‘normale’ positie als middenvelder.

One-touch aanval

Vlak na de openingstreffer legde NEO een prachtige ‘one-touch aanval’ op de mat, die pas op het allerlaatste moment onderschept kon worden door Patrick Loohuis, de goalie van de Boys. Diezelfde Loohuis moest weer een minuut later alle zeilen bijzetten om buiten zijn strafschopgebied Jasper Scholten het scoren te beletten. Zijn verre trap leverde een angstig moment voor NEO op, maar de terugkopbal van Mats Velner kon gelukkig gepakt worden door Leco Zeevalkink. De rust brak derhalve aan met 0-1, ondanks dat Devin Poorterman een voorzet van Max Brunninkhuis nog bijna in eigen goal werkte.
 

Met Mark Freriks op de plek van de niet fitte Bas Spenkelink werd begonnen aan het tweede bedrijf. Freriks speelde een uitermate gedegen partij centraal achterin. Hetzelfde gold overigens voor Sem Leferink op het middenveld. Het leek alsof beiden er al jaren staan. Wie een stormloop van Hulzense Boys had verwacht kwam bedrogen uit. NEO had opnieuw veel balbezit en na een minuut of zeven viel eigenlijk al de ‘Vorentscheidung’. Bram Rikhof had een mooie actie in huis op de rechtervleugel, dreigde Devin Poorterman te omspelen, maar die legde de jeugdige aanvaller over de knie. Arbiter Blaak kon niet veel anders dan naar de stip te wijzen en Max Brunninkhuis benutte de penalty probleemloos: 0-2.

Subliem

Het duurde nog geen drie minuten vooraleer de voorsprong werd uitgebouwd en opnieuw stond Bram Rikhof aan de basis. Met een subtiele pass bediende hij Kevin van den Brug, die Loohuis met een puntertje door de benen verschalkte: 0-3. En na een uur stond opnieuw Bram Rikhof aan de basis van een goal. Hij bediende in dit geval zijn aanvoerder Max Brunninkhuis die Loohuis omspeelde en de 0-4 binnenschoof.
 

De rest van het duel had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, ware het niet dat Menno Kamphuis zichzelf na ruim een uur even vergat en Wessel Bom torpedeerde, met een rode kaart tot gevolg. Een groot gemis in de cruciale wedstrijd bij Grol volgende week. NEO zag Patrick Loohuis nog een paar keer redden en aan de andere kant moest Leco Zeevalkink alert zijn bij een paar voorzetten en bij een schot van afstand dat licht van richting werd veranderd. Guus Hoekstein was tot slot nog dicht bij 0-5 met een kopbal, maar in de stand kwam geen wijziging meer.


Komende zaterdag treedt NEO in de laatste competitiewedstrijd om 18.00 uur thuis aan tegen Achilles'12. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024