NEO start nacompetitie met winst
03-06-2024
DE ZOUAVEN MET 1-0 VERSLAGEN; WOENSDAGAVOND WACHT FLEVO BOYS

NEO start nacompetitie met winst

NEO en de Zouaven begonnen zaterdagmiddag in hun eerste nacompetitieduel erg afwachtend. Het duel oogde nogal tam en vlak. Safety first leek het devies in die fase. NEO was veel in balbezit en kreeg via Kevin van den Brug ook de eerste kans. Doelman Patrick Schooneman stond echter op de juiste plek. NEO was in die fase te slordig in balbezit om veel te creëren.

 

Mooiste aanval
Na een klein half uur, waarin de Zouaven aanvallend niets bracht, kreeg NEO de eerste echte grote kans van de middag. Na een uitermate sterke actie van Jesse Keur kwam de bal bij Stef Rompelaar die het leer langs Schooneman punterde. De bal werd daarbij licht getoucheerd en hobbelde vervolgens millimeters naast. De mooiste aanval van de eerste helft kwam een minuut later. Wessel Bom werd op links in stelling gebracht, bediende Max Brunninkhuis, die op zijn beurt een prachtige een-twee aanging met Stef Rompelaar. Helaas schoot de NEO-aanvoerder ruim over.

 

Na ruim een half uur het eerste wapenfeit van de Zouaven. Yunus Bacaksiz had, na een lange bal van achteren, een venijnig schot in huis dat door Leco Zeevalkink in de korte hoek keurig tot hoekschop werd verwerkt. Nog voor de pauze twee memorabele momenten. Stef Rompelaar kwam toevallig in balbezit nadat de bal bij de zijlijn tegen Wout Bartelink aan was geschoten. De NEO-spits schoot de bal, alleen voor Schooneman, helaas buiten de palen. Op slag van rust ontsnapte NEO, Ephrem Aslan was er de oorzaak van. De frêle rechterverdediger had een geweldige verdedigende actie in huis, waarmee hij een ultieme scoringskans verijdelde.

 

Tweede helft
Met Jochem Stam op de plek van Jesse Keur startte NEO aan het tweede bedrijf. Het draaide de gasten de duimschroeven aan en dat leverde schietkansen op voor Stef Rompelaar (na een combinatie met Ephrem Aslan) en Jochem Stam (na een pass van de ingevallen Twan Weghorst) die hun inzet beiden gestopt zagen door Schooneman.

 

Halverwege de tweede helft viel de 1-0. Nadat hij eerst een teenlengte te kort kwam om te scoren was Jasper Scholten alert op een puike steekbal van Max Brunninkhuis. Twan Weghorst was hierbij enigszins de bliksemafleider door uit te glijden, maar Scholten controleerde de bal perfect en schoot van een meter of twaalf raak. De Zouaven ging wel wat aanvallender spelen, maar ook de volgende kans was voor NEO, Max Brunninkhuis stelde Schooneman weer eens op de proef. De NEO-aanvoerder was er echter ook debet aan dat Bacaksiz bijna de 1-1 liet aantekenen. Gelukkig joeg de spits de bal in het zijnet, na balverlies in de opbouw.

 

Afgekeurd doelpunt
Tien minuten voor tijd had NEO een gave cornervariant in petto. Max Brunninkhuis nam hem, Jochem Stam bediende vervolgens Wout Bartelink die het leer weer bij zijn aanvoerder afleverde. Brunninkhuis trof vervolgens met veel gevoel de binnenkant van de paal, waarna de ingevallen Bram Rikhof acrobatisch de 2-0 scoorde. De goal werd helaas afgekeurd wegens buitenspel, hetgeen na afloop een verkeerde beslissing bleek te zijn. Het bleef dus uitermate spannend in de slotfase en vlak voor tijd schoten de gasten nog rakelings naast via Thomas Hand, terwijl ook twee corners niets opleverden.

 

Na een ruim bemeten blessuretijd bleef de 1-0 op het scorebord staan en kan NEO het vizier richten op het ambitieuze Flevo Boys dat Velsen rkvv met maar liefst 5-0 verschil. Velsen eindigde in de competitie boven de Zouaven, dus NEO kan de borst natmaken. Die wedstrijd staat gepland voor woensdag 5 juni om 20.00 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 03 jun 2024
En wederom een dik verdiende overwinning. Nu op woensdagavond FF van Flevoland boys (THUIS ) winnen, zodat het weer spannend wordt voor de promotie naar de 4e divisie. Komt allen kijken en steun Neo 1. Ik voel iets leuks aankomen.

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024