BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle
05-12-2022
BLESSURETIJD DOET BLAUWWITTERS DE DAS OM

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de wedstrijd en hadden na tien minuten al met 1-0 voor kunnen staan. De eerste grote mogelijkheid was voor Bas Siccama die, door een steekbal van Jason Kimmels, alleen op de uitkomende keeper Martijn Valk af kon. De keeper wist redding te brengen, maar stond daardoor ver van zijn doel verwijderd. De afvallende bal belandde bij Ben Kamers die het van ongeveer 30 meter probeerde, maar zijn poging ging hoog over het lege doel.

 

1-0 door Siccama

BZSV speelde goed positiespel en een goal voor de ploeg uit Borne hing dan ook in de lucht. Dit lukte na twintig minuten spelen. Het was wederom Jason Kimmels die met een fraaie steekpass Bas Siccama vrij voor de goal zette. Dit keer wist de aanvallende middenvelder wel raad met de kans. Siccama schoof de bal geplaatst achter keeper Valk en zette daarmee de 1-0 op het scorebord.

 

Na ongeveer een half uur spelen begonnen de verhoudingen te kantelen. Daarle, dat deze competitie boven verwachting presteert, kreeg in de gaten dat het alles moest geven om tot een resultaat te komen deze middag. Daarop ging het feller de duels aan en zette BZSV vroeg onder druk. De ploeg uit Borne kwam er moeilijk uit en moest vooral tegenhouden. Dit leek goed te gaan totdat er rond de 43e minuut een vrije bal niet goed werd verwerkt door de defensie. De bal kwam in de kluts bij Ramon de Jong. De spits van Daarle kon de bal eenvoudig binnenschuiven en bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

 

Tweede helft

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Daarle had meer balbezit, maar deed daar weinig mee. De wapenfeiten leken zich te beperken tot mouwen opstropen en bikkelen. BZSV stond defensief goed en had het betere van het combinatiespel. Daardoor kwam het er soms gevaarlijk uit, maar het ontbrak De Blauwwitters aan zorgvuldigheid in de aanval. Zo kregen Ben Kamers en Kent Arslani ieder goede mogelijkheden op de 2-1, maar lieten de kansen onbenut.

 

Beide ploegen leken genoegen te moeten gaan nemen met één punt. Tot Daarle er in blessuretijd met veel man uitkwam en BZSV met te veel spelers voor de bal stond. Aanvaller Luc Nijkamp kreeg daardoor een vrije schietkans. Met zijn inzet verschalkte hij keeper Dennis Hersevoort, maar de bal belande op de paal. Het fortuin was echter aan de zijde van Daarle. De bal kwam terug het veld in en uit de rebound wist de aanvaller de 1-2 in het lege doel te tikken. In de resterende blessuretijd probeerde BZSV nog een slotoffensief te creëren, maar dit leverde geen kansen meer op.

 

Komende zaterdag neemt BZSV De Blauwwitters het in Aadorp op tegen koploper ASV. De wedstrijd op sportpark ’t Heuveltje begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024