BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle
05-12-2022
BLESSURETIJD DOET BLAUWWITTERS DE DAS OM

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de wedstrijd en hadden na tien minuten al met 1-0 voor kunnen staan. De eerste grote mogelijkheid was voor Bas Siccama die, door een steekbal van Jason Kimmels, alleen op de uitkomende keeper Martijn Valk af kon. De keeper wist redding te brengen, maar stond daardoor ver van zijn doel verwijderd. De afvallende bal belandde bij Ben Kamers die het van ongeveer 30 meter probeerde, maar zijn poging ging hoog over het lege doel.

 

1-0 door Siccama

BZSV speelde goed positiespel en een goal voor de ploeg uit Borne hing dan ook in de lucht. Dit lukte na twintig minuten spelen. Het was wederom Jason Kimmels die met een fraaie steekpass Bas Siccama vrij voor de goal zette. Dit keer wist de aanvallende middenvelder wel raad met de kans. Siccama schoof de bal geplaatst achter keeper Valk en zette daarmee de 1-0 op het scorebord.

 

Na ongeveer een half uur spelen begonnen de verhoudingen te kantelen. Daarle, dat deze competitie boven verwachting presteert, kreeg in de gaten dat het alles moest geven om tot een resultaat te komen deze middag. Daarop ging het feller de duels aan en zette BZSV vroeg onder druk. De ploeg uit Borne kwam er moeilijk uit en moest vooral tegenhouden. Dit leek goed te gaan totdat er rond de 43e minuut een vrije bal niet goed werd verwerkt door de defensie. De bal kwam in de kluts bij Ramon de Jong. De spits van Daarle kon de bal eenvoudig binnenschuiven en bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

 

Tweede helft

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Daarle had meer balbezit, maar deed daar weinig mee. De wapenfeiten leken zich te beperken tot mouwen opstropen en bikkelen. BZSV stond defensief goed en had het betere van het combinatiespel. Daardoor kwam het er soms gevaarlijk uit, maar het ontbrak De Blauwwitters aan zorgvuldigheid in de aanval. Zo kregen Ben Kamers en Kent Arslani ieder goede mogelijkheden op de 2-1, maar lieten de kansen onbenut.

 

Beide ploegen leken genoegen te moeten gaan nemen met één punt. Tot Daarle er in blessuretijd met veel man uitkwam en BZSV met te veel spelers voor de bal stond. Aanvaller Luc Nijkamp kreeg daardoor een vrije schietkans. Met zijn inzet verschalkte hij keeper Dennis Hersevoort, maar de bal belande op de paal. Het fortuin was echter aan de zijde van Daarle. De bal kwam terug het veld in en uit de rebound wist de aanvaller de 1-2 in het lege doel te tikken. In de resterende blessuretijd probeerde BZSV nog een slotoffensief te creëren, maar dit leverde geen kansen meer op.

 

Komende zaterdag neemt BZSV De Blauwwitters het in Aadorp op tegen koploper ASV. De wedstrijd op sportpark ’t Heuveltje begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023

Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga

In een tot aan de nok gevulde theaterzaal van het Kulturhus werden vrijdagavond de jaarlijkse...
20-01-2023