IJsmeester Zenderen: ’t Is kort bie’
HOOP OP SNELLE OPENING IJSBAAN GROEIT GESTAAG

IJsmeester Zenderen: ’t Is kort bie’

Donderdagmorgen om 10.30 uur kwamen ze opnieuw bij elkaar. Jan Everlo, Erik Stamsnijder, Jan Middelkamp en Herman te Wierik, de vier mannen van de Commissie Openstelling IJsbaan. Samen met voorzitter André Wanink van de IJsclub Zenderen stond er namelijk een nieuwe inspectie van de groeiende ijsvloer op het programma. De theorieën vooraf wisselden nogal. “Misschien een halve centimeter erbij” zo mijmerde Stamsnijder. Wanink deed er optimistisch nog een centimeter bovenop. Nadat beiden met de boormachine en rolmaat een ronde hadden gemaakt, luidde hun conclusie kort en kernachtig: ‘’t Is kort bie!’
 

Lange vergadering

Vier woorden die voor de wachtende commissieleden alles zeiden. Vrij vertaald: het wordt nu echt serieus. Erik Stamsnijder: “Dit wordt een lange vergadering vandaag. Het ijs heeft inmiddels op de meeste plaatsen een dikte van 6 centimeter. Dat zou bijna voldoende moeten zijn. Toch zitten er op veel plekken nog luchtbellen en die moeten eruit. Bovendien is het ijs aan de bosrand nog duidelijk minder.” En voorzitter Wanink: “We gaan voor veiligheid, dus we moeten het allemaal nog even aanzien.”
 

Toch zijn het al met al voldoende signalen om nu alles op scherp te zetten. “We hebben 18 bestuursleden en ruim 30 vrijwilligers. Het wordt tijd dat we alvast de taken verdelen en alles in gereedheid brengen. Het ijs ligt er gewoonweg prachtig bij en het is nu zaak om de weerkaarten voortdurend naast onze eigen bevindingen te leggen. Zolang het goed onder nul blijft zien we kansen om vrijdagmiddag of zaterdag te kunnen openen.”
 

Koffiedik kijken

In elk geval komt de commissie, samen met alle andere ijsmeesters, vrijdagmorgen om 09.00 uur opnieuw bij elkaar in de hoop dan spijkers met koppen te kunnen slaan. Volgt er na afloop witte rook, dan wordt het clubhuis als de wiedeweerga tot koek en zopie kantine omgebouwd, kunnen de kassa’s worden bemand en kan de schaatspret in Zenderen van start. Voor hoe lang? Dat blijf nog even koffiedik kijken. Maar dat is van later zorg. Vorig jaar in februari kon de ijsbaan ook precies één weekend open, maar het plezier was er niet minder om. (AJ/BM)
 

Informatie over het al dan niet open gaan van de ijsbaan aan Het Hag in Zenderen zal verstrekt worden via de sociale kanalen en op de homepagina van BorneBoeit.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon het thuisduel...
27-11-2023

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen...
27-11-2023

Apollo 8 wint knap in en tegen Sneek

De Bornse eredivisionist werkte zaterdagavond in en tegen Sneek vanaf het eerste punt hard, liet...
26-11-2023

Borne verliest thuis van KOSC

Het waren de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zetten. Al in de vijfde minuut leidde...
20-11-2023

NEO lijdt bizar verlies bij FC Winterswijk

Wat je op één middag al niet mee kunt maken in een wedstrijd. NEO overkwam het in...
20-11-2023

‘Nu worden we zeker kampioen, yeah!!!’

Maandagavond werd ‘ie voor het eerst écht in gebruik genomen, de nieuwe vloer in de...
14-11-2023