IJsmeester Zenderen: ’t Is kort bie’
HOOP OP SNELLE OPENING IJSBAAN GROEIT GESTAAG

IJsmeester Zenderen: ’t Is kort bie’

Donderdagmorgen om 10.30 uur kwamen ze opnieuw bij elkaar. Jan Everlo, Erik Stamsnijder, Jan Middelkamp en Herman te Wierik, de vier mannen van de Commissie Openstelling IJsbaan. Samen met voorzitter André Wanink van de IJsclub Zenderen stond er namelijk een nieuwe inspectie van de groeiende ijsvloer op het programma. De theorieën vooraf wisselden nogal. “Misschien een halve centimeter erbij” zo mijmerde Stamsnijder. Wanink deed er optimistisch nog een centimeter bovenop. Nadat beiden met de boormachine en rolmaat een ronde hadden gemaakt, luidde hun conclusie kort en kernachtig: ‘’t Is kort bie!’
 

Lange vergadering

Vier woorden die voor de wachtende commissieleden alles zeiden. Vrij vertaald: het wordt nu echt serieus. Erik Stamsnijder: “Dit wordt een lange vergadering vandaag. Het ijs heeft inmiddels op de meeste plaatsen een dikte van 6 centimeter. Dat zou bijna voldoende moeten zijn. Toch zitten er op veel plekken nog luchtbellen en die moeten eruit. Bovendien is het ijs aan de bosrand nog duidelijk minder.” En voorzitter Wanink: “We gaan voor veiligheid, dus we moeten het allemaal nog even aanzien.”
 

Toch zijn het al met al voldoende signalen om nu alles op scherp te zetten. “We hebben 18 bestuursleden en ruim 30 vrijwilligers. Het wordt tijd dat we alvast de taken verdelen en alles in gereedheid brengen. Het ijs ligt er gewoonweg prachtig bij en het is nu zaak om de weerkaarten voortdurend naast onze eigen bevindingen te leggen. Zolang het goed onder nul blijft zien we kansen om vrijdagmiddag of zaterdag te kunnen openen.”
 

Koffiedik kijken

In elk geval komt de commissie, samen met alle andere ijsmeesters, vrijdagmorgen om 09.00 uur opnieuw bij elkaar in de hoop dan spijkers met koppen te kunnen slaan. Volgt er na afloop witte rook, dan wordt het clubhuis als de wiedeweerga tot koek en zopie kantine omgebouwd, kunnen de kassa’s worden bemand en kan de schaatspret in Zenderen van start. Voor hoe lang? Dat blijf nog even koffiedik kijken. Maar dat is van later zorg. Vorig jaar in februari kon de ijsbaan ook precies één weekend open, maar het plezier was er niet minder om. (AJ/BM)
 

Informatie over het al dan niet open gaan van de ijsbaan aan Het Hag in Zenderen zal verstrekt worden via de sociale kanalen en op de homepagina van BorneBoeit.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap...
30-01-2023

Apollo 8 eenvoudig langs Voltena

Zaterdagavond speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Het werd een...
29-01-2023

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Peelpush

In de bekerwedstrijd vorige week werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo...
23-01-2023

NEO hapert tegen Rolder Boys

Op het fraaie complex van Rolder Boys had NEO, zonder de zieke Mauro Lohuis, al na zes minuten...
23-01-2023

Bornse Bijtjes voor de BLOS

De entourage van het Sportgala was geen beter moment om de Bestuurscommissie Lichamelijke...
20-01-2023

Sporters van het jaar: Mirjam Pol en Rick Elzinga

In een tot aan de nok gevulde theaterzaal van het Kulturhus werden vrijdagavond de jaarlijkse...
20-01-2023