NEO wint overtuigend van Jubbega
30-01-2023
ECLATANTE 7-0 ZEGE GEEFT VERTROUWEN

NEO wint overtuigend van Jubbega

Na een paar rare minuten, waarin NEO in haar thuiswedstrijd tegen Jubbega onnodig een vrije trap en een corner tegen kreeg, duurde het even aleer de thuisclub de overhand kreeg. De eerste kans ontstond na een mooie combinatie over links waarna de strakke voorzet van Wessel Bom net werd aangeraakt voordat de NEO-spitsen gevaarlijk konden worden. Nadat twee hoekschoppen bijna tot de 1-0 hadden geleid, (Wessel Bom en Bas Spenkelink kopten nipt over) was het na twintig minuten wel raak. Een fraaie actie van Ron Spoler op de linkervleugel werd alert afgemaakt door Rick ten Tusscher: 1-0. Tien minuten later viel de 2-0 al. Een afgeslagen voorzet werd door de uitblinkende Jasper Scholten kiezelhard binnengeschoten.

‘Ster’ voor Rompelaar

De wedstrijd was nog maar nauwelijks hervat of de 3-0 stond al op het scorebord. Stef Rompelaar scoorde met een verraderlijk schot en behaalde daarmee ‘een ster’ van VoetbalOost voor 25 doelpunten. Zijn eerste en hopelijk niet de laatste ster. Twee minuten later viel bijna de 3-1. Een van de weinige aanvallen van de gasten leidde tot een hoekschop, die kort werd genomen. De bal werd voorgezet en Leco Zeevalkink leek even verrast doordat wat NEO-mensen onder de bal doorgingen. De jeugdige goalie verwerkte de bal echter prima, waardoor de ruststand uiteindelijk 3-0 bleef.
 

Na de onderbreking ontstond er een soort kat-en-muis-spelletje waarin Jubbega nauwelijks in staat bleek een fatsoenlijke aanval op te zetten. Niet zo heel gek, gezien het aantal afwezige spelers. Wat heet, de nood was aan Friese kant zo hoog dat de vaste eerste keeper moest worden opgesteld als veldspeler. Nadat een scrimmage na twee minuten goed afliep voor Jubbega was het korte tijd later wel raak. Alleen voor de Friese goalie maakte Stef Rompelaar zijn tweede van de middag: 4-0.

Vijf wissels

NEO bleef scherp en Jubbega werd het steeds onmogelijk gemaakt er fatsoenlijk uit te komen. Het overwicht moest wel tot meer goals leiden en dat werd ook bewaarheid. Na een uur spelen zette Jasper Scholten zijn collega Rompelaar alleen voor de keeper en de spits kon de bal simpel intikken: 5-0. NEO wisselde in het tweede bedrijf een keer of vijf, maar dat had geen enkele invloed op de veldverhoudingen. Max Brunninkhuis, Wout Bartelink, Mats Velner, Mike Engelsman en Kevin van der Brug werden ingebracht, maar NEO’s dadendrang bleef groot.

De mooiste goal van de middag viel na ruim 70 minuten. Mats Velner had een loepzuivere lob in huis die bij de tweede paal binnenviel: 6-0, de keeper van Jubbega volledig kansloos latend. Nadat de doelman Couperus nog een schot van Max Brunninkhuis met moeite stopte was het slotakkoord weer voor de tandem Scholten/Rompelaar. Laatstgenoemde had de voorzet in huis, Scholten kon simpel afronden: 7-0. Ook Kevin van der Brug had nog op het scoreformulier kunnen komen. Na een fraaie actie schoot hij eerst rakelings naast en vlak voor tijd kopte hij een mooie voorzet van zijn aanvoerder op de lat.

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Roden op het programma. Het duel begint om 14.00 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 30 jan 2023
Wat heb ik wederom genoten van dit Neo 1. De ene goal was nog mooier dan de andere. Hoeveel rek zit er nog in dit team ? Ga zo door boys, misschien gebeurd er nog iets moois dit seizoen. Het is sowieso al een goed seizoen Chapeau.

NEO verliest thuis ruim van Achilles’12

NEO startte zaterdag uitstekend in de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles’12. Al...
27-05-2024

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024