Thema Boekenweek terug te zien in foto’s
03-03-2023
FOTOCLUB BORNE HOUDT FOTOSHOOT MET EXPOSITIE IN KULTURHUS

Thema Boekenweek terug te zien in foto’s

Het thema van de Nederlandse Boekenweek is dit jaar ‘Ik ben alles’. De bibliotheek in het Kulturhus geeft, in samenwerking met Fotoclub Borne, het thema letterlijk inhoud. De inwoners van Borne worden betrokken bij de uitvoering ‘Wat een portret!’ tijdens de Boekenweek van 11 tot en met 19 maart. Laura Reijmer, programmamanager in het Kulturhus, licht het thema toe. “Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles. Welke artiest schuilt in jou?”

 

Wat een portret!

De bibliotheek van het Kulturhus en de fotoclub, die haar clubruimte op dezelfde locatie heeft, slaan de handen ineen. Ze organiseren een foto-expositie. Dicky Vaartjes, voorzitter van de fotoclub, is blij met de samenwerking. “Het idee ‘Wat een portret!’ kwam van de medewerkers van de bibliotheek. “De inwoners van de gemeente Borne (18 jaar en ouder) zijn uitgenodigd om zichzelf op de foto te laten zetten.

 

Reijmer legt uit. “Het gaat om Artiest in de breedste zin van het woord: kunstenaar, muzikant, theatermaker, componist, celebrity, schrijver, uitvinder, icoon. Welke artiest zit er in jou en waarom? Wat inspireert jou aan deze persoon?” Vaartjes benadrukt dat mensen die willen deelnemen aan de fotoshoot zelf attributen mogen meenemen. Bijvoorbeeld een hoed, sjaal. “Je bepaalt zelf of je letterlijk in de huid kruipt van jouw held (m/v) middels kleding en make-up. Of dat je je au naturel laat fotograferen.”
 

Fotoshoots en expositie

Er zijn twee fotoshoots waarop je een portret kunt laten maken. Ze zijn gepland in het Kulturhus tijdens de Boekenweek op zaterdag 11 maart, tussen 09.30 en12.00 uur en op woensdag 15 maart, tussen 19.00 en 21.30 uur. Bij de aanmelding is het belangrijk om aan te geven welke artiest in je zit en wat je inspireert. Na de fotosessie stuurt de fotoclub de foto’s naar de deelnemer. Vaartjes onderstreept dat uiteindelijk de geportretteerde zelf bepaalt welke foto als ‘Het portret’ tijdens de foto-expositie in het Kulturhus komt te hangen. (YD)

 

Aanmelden voor een fotoshoot kan via de website van het Kulturhus.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024