Kulturhus start met het Bordspelcafé
07-03-2023
EENS PER MAAND OP MAANDAGMIDDAG EN WOENSDAGAVOND

Kulturhus start met het Bordspelcafé

Op maandagmiddag 27 maart wordt in het Kulturhus het eerste Bordspelcafé Borne gehouden. Op woensdagavond 29 maart is er ‘s avonds Bordspelcafé. Doel van het Bordspelcafé is om liefhebbers van het spelen van een bordspel met elkaar in contact te brengen en om samen een bordspel te spelen. Voorbeelden van bordspellen zijn Risk, Catan of het aloude Monopoly. Maar er zijn honderden meer of minder bekende bordspellen en elk jaar verschijnen er ook nieuwe leuke en spannende bordspellen.
 

Initiatief van Roy Revet

Initiatiefnemer Roy Revet (foto boven): ‘Ik ben recent gepensioneerd, ik heb een kast vol leuke bordspellen en heb overdag tijd om ze te spelen. De vraag is dan met wie?’ Omdat er vast meer mensen zijn die zich in deze situatie herkennen deed Roy een oproep in het wijkbulletin van de wijk Wensink-Zuid. En dat had succes. Er melden zich direct buurtgenoten aan en een eerste bordspelmiddag in het Kulturhus vond eind januari plaats. Uit de reacties kwam naar voren dat er ook jongere liefhebbers van bordspellen zijn die juist graag op een avond willen spelen. Ook bleek dat de interesse in het soort bordspel verschilt. En naast het spelen van bekende bordspellen is er bij sommige deelnemers interesse om juist nieuwe spellen te leren kennen.
 

Eens per maand in het Kulturhus

Eén van de mensen die reageerden op de oproep van Roy is Irene Pigge. Zij is een enthousiaste en fanatiek bordspelliefhebber en heeft ervaring met deelname aan bordspelgroepen in Hengelo. Irene en Roy trekken nu samen op om van het Bordspelcafé Borne een succes te maken. Op basis van alle reacties hebben zij een plan gemaakt dat door het Kulturhus positief is verwelkomd. Er komt eens per maand een Bordspelcafé op maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en, ook eens per maand, op woensdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. Naar verwachting zal de maandagmiddag de iets oudere bordspelliefhebber trekken die juist een bekend spel wil spelen met anderen. De woensdagavond zal waarschijnlijk voor de wat jongere bordspelliefhebbers beter uitkomen.
 

Samenwerking Top1Toys

In samenwerking met Top1Toys Borne zullen in elk geval op de woensdagavonden ook nieuwe of minder bekende spellen worden gepresenteerd en geprobeerd. Het plan is om bij gebleken succes in elke laatste week van de maand het Bordspelcafé te houden. De deelname staat voor elke bordspelliefhebber open. Voor wie mee wil doen aan het Bordspelcafé Borne geldt het volgende: Deelname kost 3 euro en dat is inclusief een kop koffie of thee. Graag zelf één (of meer) bordspel(len) meenemen welke je met anderen zou willen spelen. En meld je vooraf even aan op bordspelcafeborne@gmail.com

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024