Kulturhus start met het Bordspelcafé
07-03-2023
EENS PER MAAND OP MAANDAGMIDDAG EN WOENSDAGAVOND

Kulturhus start met het Bordspelcafé

Op maandagmiddag 27 maart wordt in het Kulturhus het eerste Bordspelcafé Borne gehouden. Op woensdagavond 29 maart is er ‘s avonds Bordspelcafé. Doel van het Bordspelcafé is om liefhebbers van het spelen van een bordspel met elkaar in contact te brengen en om samen een bordspel te spelen. Voorbeelden van bordspellen zijn Risk, Catan of het aloude Monopoly. Maar er zijn honderden meer of minder bekende bordspellen en elk jaar verschijnen er ook nieuwe leuke en spannende bordspellen.
 

Initiatief van Roy Revet

Initiatiefnemer Roy Revet (foto boven): ‘Ik ben recent gepensioneerd, ik heb een kast vol leuke bordspellen en heb overdag tijd om ze te spelen. De vraag is dan met wie?’ Omdat er vast meer mensen zijn die zich in deze situatie herkennen deed Roy een oproep in het wijkbulletin van de wijk Wensink-Zuid. En dat had succes. Er melden zich direct buurtgenoten aan en een eerste bordspelmiddag in het Kulturhus vond eind januari plaats. Uit de reacties kwam naar voren dat er ook jongere liefhebbers van bordspellen zijn die juist graag op een avond willen spelen. Ook bleek dat de interesse in het soort bordspel verschilt. En naast het spelen van bekende bordspellen is er bij sommige deelnemers interesse om juist nieuwe spellen te leren kennen.
 

Eens per maand in het Kulturhus

Eén van de mensen die reageerden op de oproep van Roy is Irene Pigge. Zij is een enthousiaste en fanatiek bordspelliefhebber en heeft ervaring met deelname aan bordspelgroepen in Hengelo. Irene en Roy trekken nu samen op om van het Bordspelcafé Borne een succes te maken. Op basis van alle reacties hebben zij een plan gemaakt dat door het Kulturhus positief is verwelkomd. Er komt eens per maand een Bordspelcafé op maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en, ook eens per maand, op woensdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. Naar verwachting zal de maandagmiddag de iets oudere bordspelliefhebber trekken die juist een bekend spel wil spelen met anderen. De woensdagavond zal waarschijnlijk voor de wat jongere bordspelliefhebbers beter uitkomen.
 

Samenwerking Top1Toys

In samenwerking met Top1Toys Borne zullen in elk geval op de woensdagavonden ook nieuwe of minder bekende spellen worden gepresenteerd en geprobeerd. Het plan is om bij gebleken succes in elke laatste week van de maand het Bordspelcafé te houden. De deelname staat voor elke bordspelliefhebber open. Voor wie mee wil doen aan het Bordspelcafé Borne geldt het volgende: Deelname kost 3 euro en dat is inclusief een kop koffie of thee. Graag zelf één (of meer) bordspel(len) meenemen welke je met anderen zou willen spelen. En meld je vooraf even aan op bordspelcafeborne@gmail.com

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Heel NEO in Oranje!

Het zal niemand ontgaan zijn dat NEO de laatste tijd veel in het nieuws is geweest. Veel media...
31-03-2023

Apollo 8 niet opgewassen tegen Utrecht

In een goed gevulde sporthal De Veste speelde Apollo 8 woensdagavond in de kampioenspoule tegen...
30-03-2023

Heerlijk ‘losgaan’ aan de speeltafel

Een van de vragen op een kaartje uit het spel 30 Seconds is een omschrijving te geven voor het...
30-03-2023

BZSV de Blauwwitters degradeert

De Blauwwitters begonnen zaterdag onthutsend zwak aan het duel tegen SC Lemele. Daardoor keek...
27-03-2023

NEO blijft tegen GRC steken op 2-2

Vanaf het begin greep NEO tegen het Groningse GRC het initiatief en speelde ook een aantal...
27-03-2023

Apollo 8 blijft in de race

Apollo 8 speelde zaterdagavond een uitwedstrijd in de kampioenspoule tegen hekkensluiter...
27-03-2023