Heel NEO in Oranje!
31-03-2023
BIJZONDER GEBAAR VAN DE KNVB

Heel NEO in Oranje!

Het zal niemand ontgaan zijn dat NEO de laatste tijd veel in het nieuws is geweest. Veel media schreven over de club en een aantal kwam zelfs een of meerdere keren buurten op ’t Wooldrik. Dit alles uiteraard vanwege de voortreffelijke prestaties van Mats Wieffer en Wout Weghorst bij hun clubs, die ertoe leidden dat beide oud-NEO-spelers maandag in de basis van Oranje mochten starten in het kwalificatieduel tegen Gibraltar.
 

Het komt eigenlijk niet of nauwelijks voor dat twee spelers, afkomstig van dezelfde amateurclub, hun opwachting maken in de basiself van het Nederlands elftal.
 

Dat unieke feit is ook de KNVB niet ontgaan en de bond heeft NEO ‘beloond’ met een schitterend gebaar. Alle teams van de club gaan tot de zomerstop hun zwart-witte tenue inruilen voor een oranje-witte variant.
 

Volgend weekend al

De KNVB heeft het hele proces in een stroomversnelling gebracht omdat ze NEO graag al vanaf volgend weekend in het nieuwe tenue wil laten spelen. Daarbij komt dat het seizoen niet zo gek lang meer duurt en nog langer wachten zou inhouden dat het ‘momentum’ verdwenen zou zijn.
 

De KNVB heeft daarom in samenwerking met Dennis Schefer van Eurosport en een bekend kledingmerk kunnen regelen dat de nieuwe kleding al aan het eind van volgende week in ontvangst genomen kan worden door de opgetogen coördinator van het NEO-kledingplan, Ellen Niemeijer. “Het is een geweldig gebaar van de KNVB.” Via Peter Korf, van de gelijknamige wasserij, is al bevestigd dat de oranje-witte kleding net zo goed schoon te krijgen zal zijn als de zwart-witte variant.
 

Vanaf morgen zal via de webshop van NEO al een voorbeeld van de kleding te zien zijn.
 

Strakke planning

Leiders van alle teams kunnen vanaf komende zaterdag aangeven wanneer ze de tenues voor hun team op willen halen. Dat is mogelijk op donderdag- en vrijdagavond (6 en 7 april) tussen 18.00 en 21.00 in de CO-ruimte. Stuur hiervoor, liefst deze zaterdag, een mail naar kleding@rksvneo.nl De aantallen en maten zijn bekend bij de kledingcommissie.
 

Aan het eind van het seizoen mag NEO een groot aantal sets kleding behouden als reservetenues, de rest wordt geschonken aan een aantal goede doelen, zoals de NVVKO, de Nederlandse Vereniging van Verkeersregelaars en Klaarovers, maar ook aan een aantal ontwikkelingsprojecten in Afrika, waaraan NEO al meerdere keren overbodige kleding heeft gedoneerd.
 

De mensen van NEO-beheer hebben inmiddels al ruimte gecreëerd in het kleedkamergebouw en uiteraard zal NEO een feestelijk tintje geven aan de overhandiging van de tenues door Henry Palthe, de manager van de afdeling die bij de KNVB verantwoordelijk is voor de kleding van Oranje. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans — 01 apr 2023
een originele 1-april grap!
Frits — 31 mrt 2023
Sympathiek gebaar voor deze sympathieke club!

 

 

Nationale kampioenstitels te winnen tijdens Run...

Dit jaar is de Run Bike Run Borne – voor het eerst – het strijdtoneel van het...
02-06-2023

NEO wint met 5-3 zege van Rolder Boys

In een doelpuntrijk duel heeft NEO zichzelf verzekerd van de tweede plek op de ranglijst en kan...
30-05-2023

NEO en Eurosport contractueel samen verder

Op 1 april slingerde NEO het bericht de wereld in dat de club vrijwel per direct het zwart-witte...
23-05-2023

Ook laatste competitieduel gaat voor BZSV verloren

Op de laatste speeldag van de competitie speelde BZSV de Blauwwitters uit bij Sportclub Daarle....
22-05-2023

NEO verliest met 3-1 bij Jubbega

De voorbeschouwing repte over nog ‘twee finales’. Het werd er maar een, want doordat...
22-05-2023

Beach handballen voor een plek op het NK

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni houdt Handbalvereniging Borhave voor de tiende...
20-05-2023