NEO en TVC´28 houden elkaar in evenwicht
03-04-2023
SPANNENDE TOPPER EINDIGT ZOALS HET BEGON: 0-0

NEO en TVC´28 houden elkaar in evenwicht

Voor veel publiek, ook uit Borne, ontspon zich in Tubbergen een topduel dat lang niet altijd goed was, maar de spanning vergoedde veel. NEO was voor de thee slordig in de passing en moest toezien dat TVC’28 een overwicht had en ook een aantal keren gevaarlijk voor de goal van Leco Zeevalkink kwam, de goalie die al na twee minuten zijn visitekaartje afgaf door met wat risico een TVC-aanvaller subtiel uit te spelen.

 

Rode kaart?

Nadat een goede voorzet van Kevin Roesink na een minuut of drie net niet verzilverd kon worden had Max Brunninkhuis een mooie actie in huis die door Stefan Huiskes ten koste van een gele kaart gestuit werd. De toegekende vrije trap leverde niets op, maar uit de directe tegenaanval ontstond er de nodige opwinding. Kevin Roesink haalde Mart Groothuis onderuit in de middencirkel en heel TVC’28 schreeuwde om een rode kaart. Zo ongeveer het hele team belaagde scheidsrechter Aartsen en zelfs goalie Ruud Hesselink had er een sprint van een meter of 40 voor over om zijn standpunt kenbaar te maken. De jonge arbiter hield het echter bij een gele kaart.

 

Gelukkig keerde de rust weer snel terug en na een schot in het zijnet van Jasper Scholten miste Stefan Huiskes na een kleine twintig minuten miste een behoorlijke kans, maar zijn schot was krachteloos en een eenvoudige prooi voor Zeevalkink. De volgende twee kansen waren ook voor TVC’28. Eerst verkeek Leco Zeevalkink zich op een dieptepass en werd uitgespeeld door Mart Groothuis, die echter in een dusdanig moeilijke hoek kwam dat Coen ten Tusscher kon redden. Een kleine tien minuten later schoot aanvoerder Huiskes een bal rakelings over de kruising en dat deed dezelfde speler tien minuten later weer.

 

Nadat gevaarlijke voorzetten van Lohuis en Kevin Roesink niet tot het gewenste resultaat leidden had NEO op slag van rust op voorsprong moeten komen. Een mooie aanval resulteerde in een voorzet van Rick ten Tusscher. De van dichtbij ingekopte bal van Stef Rompelaar werd echter prachtig door Ruud Hesselink uit zijn doel gehouden.

 

Tweede helft

NEO kreeg in de tweede helft veel meer controle over de wedstrijd. Veel geduldig balbezit leverde ook een paar kansen op. Wessel Bom schoot net naast en Stef Rompelaar vond opnieuw Hesselink op zijn weg. Vlak na die laatste kans leek TVC op 1-0 te komen, maar de ingeschoten bal van Groothuis werd door Leco Zeevalkink uit de kruising getikt. De jonge goalie was ook attent bij een schot van alweer Huiskes en een één-op-een situatie met Hofste.

 

In grote spanning kroop de wedstrijd naar het einde en in die slotfase had NEO nog zomaar de zege uit het vuur kunnen slepen. Eerst leverde een fraaie aanval door het midden een schot met buitenkant rechts op van Rick ten Tusscher. De vingertoppen van Hesselink voorkwamen echter een goal. Ook de laatste kans was voor NEO en een grote ook. Na een mooie pass van Kevin van der Brug verscheen Jasper Scholten alleen voor de TVC-goalie, maar diens voeten redden de situatie voor TVC’28. De bal kwam vervolgens in het bezit van Max Brunninkhuis die een fraaie actie richting de achterlijn in petto had. Zijn pass op de vrijstaande Mauro Lohuis was op maat, maar het schot van de middenvelder werd door een TVC-verdediger geblokt. Na ruim 90 minuten vond de vrij veel toelatende, maar degelijk fluitende Aartsen het welletjes en eindigde het duel zoals het begonnen was. Dat een 0-0 niet saai hoeft te zijn werd weer eens duidelijk deze middag.

 

Komend paasweekend is NEO vrij; de competitiedraad wordt weer opgepakt met een thuiswedstrijd tegen SVBO op 16 april.

 

foto’s: Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na...
13-05-2024