NEO wint ruim van SVBO: 5-2
17-04-2023
VERDIEND, MAAR GEFLATTEERD

NEO wint ruim van SVBO: 5-2

NEO opende sterk tegen SVBO uit Barger Oosterveld, net als bijna elke wedstrijd, en dat leverde al vlot succes op. De sterk spelende Ron Spoler werd weggestuurd op links en bediende vervolgens op de rand van het strafschopgebied Mauro Lohuis, die eerst een tegenstander het nakijken gaf en vervolgens goalie Ebeltjes met een diagonale schuiver kansloos liet: 0-1.

 

Kansen

Ook de volgende twee kansen waren voor NEO, een schot van Stef Rompelaar werd geblokt en na een hoekschop trof een inzet van Bas Spenkelink net geen doel. Na ruim een kwartier begonnen de gasten zich nadrukkelijk te roeren en een steekpass op Ronald Gerdes leverde al bijna resultaat op voor de gasten. Nadat Jasper Scholten overschoot en Ron Spoler op Lennon Ebeltjes schoot, viel na een half uur de gelijkmaker. Ronald Gerdes speelde zich vrij op de linkervleugel en zijn pass werd door de geheel vrijgelaten Dylan Wessels tot doelpunt gepromoveerd: 1-1.

 

NEO kon weer opnieuw beginnen en deed dat met verve. Stef Rompelaar had de 2-1 op zijn schoen, maar de wat ongelukkig spelende spits week iets teveel uit naar rechts, waardoor zijn schot nog net kon worden geblokt ten koste van een hoekschop. Het bleek echter uitstel van executie, want de door Mauro Lohuis genomen corner werd van dichtbij binnen getikt door Jasper Scholten: 2-1. SVBO bleek voetballend een goede ploeg en vijf minuten voor de thee werd Dylan Wessels via een fraai wippertje aan het werk gezet. Hij werd echter dusdanig gehinderd dat zijn kopbal gepareerd kon worden door Leco Zeevalkink. Het bleek niet het laatste wapenfeit van de eerste helft, want na goed doorzetten van Wessel Bom kwam Ron Spoler in balbezit, schudde zijn direct tegenstander van zich af en schoot verwoestend raak van een meter of 22, daarmee de ruststand op 3-1 bepalend.

 

Tweede helft

Ook in het tweede bedrijf startte NEO furieus en de eerste twee aanvallen leverden enorme kansen op. Een prachtige aanval via Max Brunninkhuis en Ron Spoler leverde een dot van een schietkans op voor Rick ten Tusscher. De middenvelder schoot vanaf een meter of acht wat wild over. Een minuut later was Stef Rompelaar dichtbij een goal. Eén op één met Ebeltjes eindigde de bal echter tussen de benen van de ervaren goalie. Alsof de duvel ermee speelde scoorde SVBO een minuut later aan de andere kant wel. Na een foutieve NEO-pass werd alweer Gerdes aan het werk gezet op de linkervleugel. Bas Spenkelink leek nog redding te kunnen brengen, maar via een ongelukkige carambole werd Zeevalkink op het verkeerde been gezet en rolde de bal tergend langzaam binnen: 3-2.

 

Controversieel

Na ruim vijf minuten een karakteristieke situatie voor deze middag. Een hoekschop van NEO werd simpel opgevangen door Ebeltjes, die met een snelle uitgooi een counter inleidde die door een slecht gepositioneerde NEO-verdediging zelfs bijna de 3-3 opleverde van alweer Ronald Gerdes. Direct daarna een controversiële situatie. Jasper Scholten verschalkte met een lobje Ebeltjes, maar waar arbiter van der Velden de goal eerst goedkeurde herriep hij de beslissing na overleg met zijn assistent. Geheel ten onrechte zo bleek uit de beelden, want de pass kwam van een SVBO-speler.

 

Na zeventig minuten leek SVBO op gelijke hoogte komen, maar de bal kon op miraculeuze wijze nog net tot corner verwerkt worden. Het bleek het breekpunt van de wedstrijd, want de ingevallen Kevin van der Brug promoveerde twee minuten later een fraaie individuele actie tot de 4-2. Ron Spoler zorgde voor de kers op de taart door na een fraaie passeerbeweging prachtig de 5-2 in te schieten. Met ook nog Twan Weghorst, Wout Bartelink, Mike Engelsman en debutant Noah Leferink in de ploeg hadden Mauro Lohuis, met een strak schot, Twan Weghorst, na een mooie actie van Mike Engelsman en Bas Spenkelink de score nog kunnen uitbreiden, maar dat zou veel teveel van het goede geweest zijn.

 

Komende zondag gaat NEO op bezoek bij hekkensluiter Germanicus. De wedstrijd in Coevorden begint om 14.30 uur.

 

foto’s: © Jesper Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 17 apr 2023
Weer een mooie en verdiende overwinning.
Hoe je het wend of keert ze laten toch nog steeds mooi voetbal zien.
En blijven mee doen om het kampioenschap. Wie had dat van tevoren gedacht.
Blijf spannend. Toch heb ik het gevoel dat onze jongens kampioen worden.
Ik zie een feestje aankomen.
Succes boys. Wij supporters links van de tribune blijven jullie aanmoedigen.
Witte broek en zwartwit trui dat zijn de Neo lui .

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024