NEO verliest met 3-1 bij Jubbega
22-05-2023
ZWARTWITTEN ZIEN TITELDROOM IN ROOK OPGAAN

NEO verliest met 3-1 bij Jubbega

De voorbeschouwing repte over nog ‘twee finales’. Het werd er maar een, want doordat NEO de bietenbrug opging in Jubbega en TVC'28 simpel won bij GVAV konden de Tubbergenaren feestvieren en kan NEO in de nacompetitie aan de bak, nadat op Tweede pinksterdag nog eerst tegen Rolder Boys zal worden aangetreden.

 

Niet de beste wedstrijd

Waar het exact aan lag zal altijd de vraag blijven, maar NEO speelde op zijn zachtst gezegd niet haar beste wedstrijd. Het tempo lag te laag, veel onnauwkeurigheid in de passing en een te groot aantal spelers kon niet hun normale niveau aantikken. Maar het moet ook gezegd dat Jubbega de zaken uitstekend voor elkaar had. Compact spelend gaven de Friezen op het ‘stroperige’ veld weinig ruimte weg, zaten er kort op en wat belangrijker was, hun counters waren erg gevaarlijk.

 

In het eerste half uur ontspon zich een wedstrijd zoals we er al veel hebben gezien dit seizoen. NEO had veel de bal, leek voetballend beter dan de thuisclub, kreeg ook een paar kleine kansen via onder andere Stef Rompelaar en Mauro Lohuis, maar de sterke goalie Klaas Boersma werd niet op de proef gesteld.

 

Na een half uur 1-0

Na een kwartier gaf Jubbega een eerste waarschuwing af. Een vlijmsnelle counter kon door een onnauwkeurige eindpass net niet afgerond worden door Jacco Kuiper. Nadat een prachtige aanval over de linkervleugel besloten werd met een pass van Mauro Lohuis die zijn voorzet nog net onderschept zag door Boersma kwam Jubbega na ruim een half uur op voorsprong. De NEO-defensie zag er niet goed uit bij een snelle counter en Geert Jelke Gielstra rondde strak af: 1-0.

 

Gezien de hoeveelheid balbezit was de achterstand nog niet onoverkomelijk, maar de spaarzame kansen die NEO nog voor de rust kreeg konden niet verzilverd worden. Stef Rompelaar had wellicht voor eigen succes kunnen gaan, maar zijn pass op Ron Spoler kon nog net onderschept worden, hoewel het bijna een eigen goal opleverde. De inzet na de daaropvolgende hoekschop kon van de lijn gered worden. Nadat een volgende counter van Jubbega weer slecht werd uitgespeeld kwam de thuisclub op slag van rust toch op 2-0 via Thymo de Vries, een mokerslag zo vlak voor de thee.

 

Tweede helft

In de tweede helft werd het NEO-spel alsmaar rommeliger. Er kwamen nog wel kansen voor Max Brunninkhuis en Ron Spoler, maar de goed georganiseerde Jubbega-verdediging gaf nauwelijks een krimp. In die fase kende NEO overigens ook geen greintje geluk voor de goal van Boersma. Met het inbrengen van Twan Weghorst, Kevin van der Brug en later Mike Engelsman, Ernst Bom en Wout Bartelink probeerde Michel Steggink het tij te keren, maar met de minuut ebde de overtuiging weg uit de ploeg.

 

Jubbega kwam zelfs nog op 3-0 nadat Gielstra zijn tweede treffer kon laten aantekenen via een rebound na een schot op de paal. Dat Twan Weghorst via een door de sterke arbiter Martin Wever toegekende penalty nog een eretreffer liet aantekenen had louter statistische waarde. Verder dan 3-1 kwam NEO niet en dat zou ook niet verdiend geweest zijn. Jubbega nam in stijl afscheid van haar trainer en een paar spelers, want op de overwinning was niet veel af te dingen, NEO met een fikse kater achterlatend.

 

Dat NEO de nacompetitie al had veiliggesteld is in het eerste jaar in de eerste klasse al een prestatie van formaat, maar uiteraard was het mislopen van de titel een fikse domper. Zondag wacht het laatste competitieduel, thuis tegen Rolder Boys, dat nog volop strijdt tegen degradatie. NEO heeft een punt nodig om definitief tweede te worden en de eerste ronde van de nacompetitie over te kunnen slaan. In dat geval is op 11 juni Volharding uit Vierlingsbeek de eerste horde op weg naar promotie, helaas in een uitwedstrijd.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023