NEO wint met 5-3 zege van Rolder Boys
30-05-2023
TWEEDE PLAATS VEILIGGESTELD; OP NAAR DE NACOMPETITIE

NEO wint met 5-3 zege van Rolder Boys

In een doelpuntrijk duel heeft NEO zichzelf verzekerd van de tweede plek op de ranglijst en kan daardoor de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. Tegenstander Rolder Boys scoorde vlak voor tijd de cruciale 5-3 en ontliep daardoor directe degradatie en zal via de nacompetitie klassenbehoud veilig moeten stellen.

 

Gezapig

Na een kortstondig offensief van NEO kreeg Rolder Boys twee uitstekende kansen, maar Per Kirchoff en Niels Stoffers stuitten op Thijs Terhalle. Daarna ontspon zich een erg gezapig duel met weinig hoogtepunten. Dat veranderde na 24 minuten toen de NEO-defensie nogal makkelijk vrije doorgang moest verlenen aan Siemen Krikke die makkelijk af kon ronden: 0-1. Tien minuten voor de pauze kwam NEO op gelijke hoogte. Na een mooie combinatie tussen Kevin Roesink en Rick ten Tusscher kwam de bal voor de voeten van Jasper Scholten die goalie Robin Gerstma passeerde: 1-1.

 

Nadat Rick ten Tusscher een lobje net zag gekeerd door de goalie van Rolder Boys en Twan Weghorst de rebound overschoot kwam NEO op slag van rust toch op voorsprong. Wessel Bom en Jasper Scholten stonden aan de basis en Rick ten Tusscher rondde af: 2-1.

 

Tweede helft

Met Ron Spoler op de plek van Mauro Lohuis begon NEO scherper aan de tweede helft, maar de eerste twee kansen waren voor Rolder Boys. Stoffers kopte over en vlak daarna redde Thijs Terhalle fraai in een 1-op-1 situatie. Tussendoor kopte Twan Weghorst na een mooie aanval op de lat. Na een klein kwartier kwam NEO wel op 3-1. Ron Spoler bediende Rick ten Tusscher die zijn tweede van de middag aantekende, maar na een erg ongelukkig moment van Thijs Terhalle maakte Siemen Krikke twee minuten later al de 3-2.

 

Het spel golfde vervolgens op en neer en beide teams kregen de nodige kansen. Stef Rompelaar gooide het duel uiteindelijk in het slot door een pass van Ron Spoler op waarde te schatten en 4-2 aan te laten tekenen. Nadat de ingevallen Ernst Bom beheerst 5-2 binnenschoof leek Rolder Boys gedoemd te degraderen, maar een paar minuten voor tijd was het Rutger Tuin die de 5-3 binnentikte en op die manier Gomos de tweede klasse induwde.

 

Voor NEO wacht nu een week pauze waarna op 11 juni de reis wordt aanvaard naar Vierlingsbeek, waar Volharding de tegenstander is. Ook die club pakte een periode na het seizoen ervoor gepromoveerd te zijn. De club speelt in de afdeling zuid 2, in de eerste klasse C.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023