De bal rolt weer op het Rheineplein
VIER DAGEN STREETSOCCER ONDER EEN BRANDENDE ZON

De bal rolt weer op het Rheineplein

Om 15.30 uur maandagmiddag werd op het Rheineplein het startschot gegeven voor het jaarlijkse Streetsoccer Borne toernooi. Deelnemers zijn de basisschoolleerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Een noviteit, want in het verleden was het toernooi alleen bestemd voor de groepen 5 en 6. Maar omdat de scholen zich - net zoals bij de Avond4daagse - distantieerden van de schoolse organisatie, viel er een gat en werden er minder deelnemers voorzien. “Door nu ook leerlingen uit de hoogste groepen mee te laten doen wordt die leemte voor een groot deel opgevuld. Maar hoe je het ook wendt of keert, het zijn er wel minder dan een jaar geleden”, aldus Danny Berghuis van Borne Sport, een van de organisatoren.
 

‘Dagelijkse Fair Play prijs moet voor mooi spel zorgen’

Het zal de jonge topvoetballers in spe allemaal een zorg zijn. Ze hebben zelf teams samengesteld, bestaande uit 4 deelnemers: alleen jongens, alleen meisjes óf gemengd. De gretigheid bij de aftrap van het toernooi spat eraf. Niet gehinderd door overmoed, blind fanatisme of misschien wel de gevaarlijkste tegenstander, de zon, staan ze te popelen om op een van de twee velden aan de bak te kunnen. Gelukkig staat de EHBO paraat met pleisters en vooral ook veel zonnebrandcrème. De naastgelegen supermarkt zorgt bovendien nog eens voor het verkoelende water en energierijke fruit. “En dan is er nog de Fair Play prijs die elke dag te winnen valt en vooral voor mooi spel moet zorgen”, aldus Berghuis.
 

Voor wat betreft de hitte maakt Berghuis echter een voorbehoud. “We bekijken het per dag. En als het écht te warm wordt, gaan we de wedstrijden - die nu twaalf minuten - duren, wellicht met enkele minuten inkorten.” Maar zover is het nog niet. Nu nog niet tenminste… Donderdagmiddag vanaf 15.30 uur zijn de finales en zullen de kampioenen van 2023 bekend zijn. Aan het eind van elke dag worden de uitslagen vermeld op de Facebookpagina van Borne Sport. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Op naar de Olympische Spelen

Woensdag vertrekt Florien Reesink met het Team NL Volleybaldames naar Parijs voor de Olympische...
19-07-2024

Wout op weg naar de halve finale

Nederland zit bij de laatste vier van het EK na een slopende strijd tegen Turkije. De eerste...
06-07-2024

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024