De bal rolt weer op het Rheineplein
VIER DAGEN STREETSOCCER ONDER EEN BRANDENDE ZON

De bal rolt weer op het Rheineplein

Om 15.30 uur maandagmiddag werd op het Rheineplein het startschot gegeven voor het jaarlijkse Streetsoccer Borne toernooi. Deelnemers zijn de basisschoolleerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Een noviteit, want in het verleden was het toernooi alleen bestemd voor de groepen 5 en 6. Maar omdat de scholen zich - net zoals bij de Avond4daagse - distantieerden van de schoolse organisatie, viel er een gat en werden er minder deelnemers voorzien. “Door nu ook leerlingen uit de hoogste groepen mee te laten doen wordt die leemte voor een groot deel opgevuld. Maar hoe je het ook wendt of keert, het zijn er wel minder dan een jaar geleden”, aldus Danny Berghuis van Borne Sport, een van de organisatoren.
 

‘Dagelijkse Fair Play prijs moet voor mooi spel zorgen’

Het zal de jonge topvoetballers in spe allemaal een zorg zijn. Ze hebben zelf teams samengesteld, bestaande uit 4 deelnemers: alleen jongens, alleen meisjes óf gemengd. De gretigheid bij de aftrap van het toernooi spat eraf. Niet gehinderd door overmoed, blind fanatisme of misschien wel de gevaarlijkste tegenstander, de zon, staan ze te popelen om op een van de twee velden aan de bak te kunnen. Gelukkig staat de EHBO paraat met pleisters en vooral ook veel zonnebrandcrème. De naastgelegen supermarkt zorgt bovendien nog eens voor het verkoelende water en energierijke fruit. “En dan is er nog de Fair Play prijs die elke dag te winnen valt en vooral voor mooi spel moet zorgen”, aldus Berghuis.
 

Voor wat betreft de hitte maakt Berghuis echter een voorbehoud. “We bekijken het per dag. En als het écht te warm wordt, gaan we de wedstrijden - die nu twaalf minuten - duren, wellicht met enkele minuten inkorten.” Maar zover is het nog niet. Nu nog niet tenminste… Donderdagmiddag vanaf 15.30 uur zijn de finales en zullen de kampioenen van 2023 bekend zijn. Aan het eind van elke dag worden de uitslagen vermeld op de Facebookpagina van Borne Sport. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden ’t Wooldrik aanstaande

Nadat in juli groen licht werd gegeven voor plan B van sportcomplex ’t Wooldrik is...
27-09-2023

BZSV geeft winst uit handen

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de...
25-09-2023

NEO start seizoen met klinkende zege

De beginfase van de eerste helft tegen Sparta Enschede stond zaterdagavond in het teken van...
25-09-2023

FC Porto wint in finale van Apollo 8

De afgelopen dagen verbleven de volleybaldames van Apollo 8 in het Portugese Paredes. Ze waren...
25-09-2023

Intrede weekendvoetbal treft ook NEO

Na het geweldige debuutseizoen in de eerste klasse, waarin op een haar na de promotie naar de...
20-09-2023

NEO wint laatste bekerduel bij BWO

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op het thuisspelende BWO,...
15-09-2023