NEO wil vanavond nog één keer vlammen
29-06-2023
DRIE KEER SCHEEPSRECHT IN ALLERLAATSTE OFFICIËLE WEDSTRIJD IN VOETBALLEND NEDERLAND?

NEO wil vanavond nog één keer vlammen

In de reguliere competitie lukte het net niet. Ook de herkansing tegen Best Vooruit liep uit op een deceptie. En alsof het zo moest zijn, volgde er nóg een herkansing: een halve nacompetitie die een winnaar moet opleveren om alsnog te kunnen promoveren naar de vierde divisie. In de eerste van deze twee duels - tegen RKHVV - liet NEO helaas meerdere mogelijkheden liggen, waardoor het kwartje uiteindelijk net de verkeerde kant op viel.

 

Door deze nederlaag moet NEO vanavond een huzarenstukje verrichten door het Haarense Nemelaer met minimaal twee goals verschil te verslaan. Bij een gelijkspel of winst van de Brabanders promoveren zij, met 1-0 en 2-1 valt het kwartje de kant op van RKHVV en bij 3-2, 4-3 et cetera is Nemelaer weer de promovendus.

 

Bizar

De ploeg van Theo van Geffen, in mei uitgeroepen tot beste amateurtrainer van het jaar in Zuid 1, had het kampioenschap voor het grijpen, net als NEO. Op de laatste speeldag was heel Haaren zo ongeveer afgereisd naar subtopper Erp om daar de titel binnen te halen. Het lukte niet, want Erp won met 1-0 en Kruisland kon de schaal omhooghouden. In de nacompetitie werd uiteindelijk in de finale verloren van EVV. Vorig jaar bereikte Nemelaer ook al de finale en dat was een bizarre wedstrijd tegen Longa’30. 2-0 voor, 3-1 voor en 5-3 voor. Maar Longa’30 wist er een verlenging uit te slepen waarna Nemelaer met maar liefst 8-5 het onderspit moest delven.

 

Nemelaer kwam tot de eeuwwisseling in de vierde klasse uit, maar speelt sinds 2010 in de eerste klasse. Eén keer degradeerde de club, maar keerde meteen weer terug. De ploeg herbergt een aantal makkelijk scorende spelers, waarbij uiteraard de naam van Joeri Vugts het meest in het oog springt. In de laatste drie seizoenen, die met corona niet meegeteld, scoorde hij meer dan 70 keer.

 

Allesbeslissend duel begint om 20.00 uur

NEO heeft in diverse wedstrijden dit seizoen laten zien dat ze een tegenstander de wil op kan leggen en dat uit te drukken in goals. Vanavond, in deze allerlaatste officiële wedstrijd in heel voetballend Nederland, kan en moet het opnieuw om promotie naar de vierde divisie een feit te doen zijn. Het duel aan de Twickelerblokweg begint om 20.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Rolstoelers genieten van Borne

Op de laatste dag van de Twentse Rolstoel4Daagse deden de deelnemers ook Borne aan. Was het in...
26-07-2024

Vijfde (!) Olympische Spelen voor Marianne Vos

Volleyballers Stefan Boermans en Florien Reesink zijn inmiddels in Parijs aangekomen voor hun...
25-07-2024

‘Dit wil ik niet missen!’

Dit weekend starten de Olympische Spelen in Parijs, maar bij de Bornse kinderen is de fanatieke...
23-07-2024

Op naar de Olympische Spelen

Woensdag vertrekt Florien Reesink met het Team NL Volleybaldames naar Parijs voor de Olympische...
19-07-2024

Wout op weg naar de halve finale

Nederland zit bij de laatste vier van het EK na een slopende strijd tegen Turkije. De eerste...
06-07-2024

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024