NEO wil vanavond nog één keer vlammen
29-06-2023
DRIE KEER SCHEEPSRECHT IN ALLERLAATSTE OFFICIËLE WEDSTRIJD IN VOETBALLEND NEDERLAND?

NEO wil vanavond nog één keer vlammen

In de reguliere competitie lukte het net niet. Ook de herkansing tegen Best Vooruit liep uit op een deceptie. En alsof het zo moest zijn, volgde er nóg een herkansing: een halve nacompetitie die een winnaar moet opleveren om alsnog te kunnen promoveren naar de vierde divisie. In de eerste van deze twee duels - tegen RKHVV - liet NEO helaas meerdere mogelijkheden liggen, waardoor het kwartje uiteindelijk net de verkeerde kant op viel.

 

Door deze nederlaag moet NEO vanavond een huzarenstukje verrichten door het Haarense Nemelaer met minimaal twee goals verschil te verslaan. Bij een gelijkspel of winst van de Brabanders promoveren zij, met 1-0 en 2-1 valt het kwartje de kant op van RKHVV en bij 3-2, 4-3 et cetera is Nemelaer weer de promovendus.

 

Bizar

De ploeg van Theo van Geffen, in mei uitgeroepen tot beste amateurtrainer van het jaar in Zuid 1, had het kampioenschap voor het grijpen, net als NEO. Op de laatste speeldag was heel Haaren zo ongeveer afgereisd naar subtopper Erp om daar de titel binnen te halen. Het lukte niet, want Erp won met 1-0 en Kruisland kon de schaal omhooghouden. In de nacompetitie werd uiteindelijk in de finale verloren van EVV. Vorig jaar bereikte Nemelaer ook al de finale en dat was een bizarre wedstrijd tegen Longa’30. 2-0 voor, 3-1 voor en 5-3 voor. Maar Longa’30 wist er een verlenging uit te slepen waarna Nemelaer met maar liefst 8-5 het onderspit moest delven.

 

Nemelaer kwam tot de eeuwwisseling in de vierde klasse uit, maar speelt sinds 2010 in de eerste klasse. Eén keer degradeerde de club, maar keerde meteen weer terug. De ploeg herbergt een aantal makkelijk scorende spelers, waarbij uiteraard de naam van Joeri Vugts het meest in het oog springt. In de laatste drie seizoenen, die met corona niet meegeteld, scoorde hij meer dan 70 keer.

 

Allesbeslissend duel begint om 20.00 uur

NEO heeft in diverse wedstrijden dit seizoen laten zien dat ze een tegenstander de wil op kan leggen en dat uit te drukken in goals. Vanavond, in deze allerlaatste officiële wedstrijd in heel voetballend Nederland, kan en moet het opnieuw om promotie naar de vierde divisie een feit te doen zijn. Het duel aan de Twickelerblokweg begint om 20.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag...
26-02-2024

NEO boekt eclatante zege op RKZVC

Vanaf de start was NEO zondagmiddag de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame...
26-02-2024

Apollo 8 start kampioenspoule met winst

Apollo 8 is de kampioenspoule in de eredivisie volleybal uitstekend gestart. In sporthal De...
25-02-2024

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024