NEO verliest eerste bekerduel
04-09-2023
BON BOYS PAKT DE WINST (2-3) IN BORNE

NEO verliest eerste bekerduel

In nagenoeg de hele eerste helft van het eerste officiële (beker)duel in het nieuwe seizoen tegen de sterke tweedeklasser Bon Boys deelde NEO de lakens uit. Stef Rompelaar en Kevin van der Brug waren in het eerste kwartier zelfs dichtbij een treffer. Een mooie Bon Boys-aanval eindigde aan de andere kant in een geblokt schot van Randy Smit.

 

Twee enorme kansen

Halverwege het eerste bedrijf leverde een mooie aanval een geweldige kans op voor Kevin van der Brug, maar geheel vrijstaand wachtte hij net te lang met schieten. Na ruim 25 minuten viel de verdiende 1-0. Wout Bartelink ontfutselde een verdediger de bal, bracht Jasper Scholten in stelling en die schoot onhoudbaar voor doelman Lankheet binnen. Nadat een razendsnelle aanval van de gasten eindigde met een slordige kopbal van Smit kreeg NEO middels Wessel Bom en Jasper Scholten twee enorme kansen. Bom schoot vlammend nipt naast en Scholten zag zijn inzet millimeters naast het doel verdwijnen. De 1-0 ruststand deed daarmee geen recht aan de kansenverhouding.

 

Binnen twee minuten na de hervatting draaide Bon Boys de zaak om. Jeffrey Zijlstra maakte een echte spitsengoal door een voorzet van links van dichtbij achter Leco Zeevalkink te prikken: 1-1. De Veldmaat-bewoners kwamen beduidend scherper uit de kleedkamer en daar zal coach Matthijs Blijham ongetwijfeld mede debet aan zijn geweest, want hij straalde voor de thee niet echt tevredenheid uit.

 

Effectiviteit

Toen Niels Rupert korte tijd later Zeevalkink in de korte hoek verraste en Jeffrey Zijlstra vlak daarop beheerst 1-3 liet aantekenen hadden de gasten aan NEO laten zien wat effectiviteit is. Tot overmaat van ramp liep Thomas Kreijns ook nog tegen zijn tweede gele kaart aan en was de wedstrijd in feite gespeeld. Dat Ron Spoler vlak voor tijd nog 2-3 scoorde was niet meer dan een cosmetische correctie.

 

Natuurlijk was het teleurstellend dat de goede eerste helft geen vervolg kon krijgen, maar de manier van spelen in dat deel van de wedstrijd biedt het nodige perspectief, met name voor de relatief veel jonge spelers die op hun opwachting maakten, de gemiddelde leeftijd van de basiself was net 21 jaar. Bon Boys liet opnieuw zien een goede ploeg te hebben en zal dat dit seizoen ongetwijfeld waar gaan maken in de tweede klasse.

 

Komende zaterdag speelt NEO om 17.00 uur de tweede bekerwedstrijd, uit bij Rigtersbleek.

 

De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024