NEO wint ook bij RKZVC
02-10-2023
TWEEDE COMPETITIEDUEL EINDIGT IN ZIEUWENT MET 0-3

NEO wint ook bij RKZVC

Na een mooie minuut stilte vanwege een overleden lid van de thuisclub, RKZVC uit Zieuwent, kwam het eerste gevaar van de gastheren. Een makkelijk gegeven vrije trap van de rand van het strafschopgebied werd overgeschoten. Na vijf minuten lag een vrije trap van NEO aan de 0-1 ten grondslag. Na een aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Kevin van der Brug die zich op de achterlijn fraai ontdeed van zijn directe tegenstander en alleen gestuit kon worden door een overtreding. De toegekende vrije trap werd door Ron Spoler op het hoofd van Jasper Scholten gelegd, die mooi raak kopte, een perfecte start.

 

Veel balbezit

Na de treffer ontspon zich een duel waarin RKZVC best veel balbezit had, maar op één situatie na eigenlijk nauwelijks dreigend kon worden. NEO stoorde fanatiek, was messcherp in de duels en dwong RKZVC tot veel breedte- of terugspeelballen. De kans die de thuisclub kreeg na twaalf minuten was wel een grote. De linkervoet van Sjors Stokhorst bediende de slim vrijgelopen Sieke Klein Goldewijk, die Leco Zeevalkink tot een gave reflex dwong.

 

NEO had de hele verdere eerste helft controle over het duel, vond meestal de vrije man en dook regelmatig op voor de goal van Rutger Tenhagen. Nadat Kevin van der Brug geblesseerd moest worden vervangen door Mauro Lohuis, viel na 25 minuten de 0-2. Een prachtige aanval over links werd besloten met een loepzuivere voorzet van Wessel Bom. Stef Rompelaar miste nipt, maar de man met ‘das grosse Laufpensum’, Rick ten Tusscher was attent. Voor rust viel ook nog de 0-3, eigenlijk via hetzelfde recept. Een voorzet van links leverde een klassieke scrimmage op, die uiteindelijk vallend door Stef Rompelaar werd afgerond.

 

Voor rust nog drie noemenswaardige momenten. Ron Spoler reageerde attent op een fraaie pass uit het achterland en passeerde goalie Rutger Tenhagen, die wel erg ver uit zijn doel was gekomen. Helaas kon de NEO-aanvoerder de bal vervolgens niet bij een medespeler krijgen. Nadat Sjors Stokhorst na een voor hem karakteristieke actie een meter overschoot, had NEO op slag van rust op 0-4 moeten komen. Rick ten Tusscher ontfutselde een Zieuwentse verdediger de bal en kon opstomen richting de vijandelijke veste. Helaas was zijn slotpass op Stef Rompelaar te slordig en kon Tenhagen ingrijpen.

 

Als een huis

Wie een RKZVC-stormloop verwachtte na de thee kwam bedrogen uit. Ondanks twee wissels van de thuisclub was juist NEO met drie schoten gevaarlijk in het eerste kwartier. Jasper Scholten en Wessel Bom schoten rakelings over en Stef Rompelaar teisterde de lat boven Tenhagen. In de rest van het tweede bedrijf stond NEO als een huis en gaf nagenoeg niets weg. Met Twan Weghorst, Bram Rikhof en Max Brunninkhuis in de ploeg veranderde er hoegenaamd niets aan het spelbeeld. Het NEO-middenveld, met een sterk spelende Wout Bartelink, wist steeds de angel uit de spaarzame RKZVC-aanvallen te halen en ook de defensie kraakte nauwelijks.

 

Na een klein slotoffensief van de thuisclub, waarin Leco Zeevalkink nog een schot van Stokhorst overtikte en er twee gevaarlijke voorzetten goed verwerkt werden, zaten de 90 minuten erop en kon NEO een tweede driepunter bijschrijven.

 

Komende zaterdag om 19.30 uur komt oude rivaal en promovendus Stevo op bezoek. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 02 okt 2023
Zo dat was weer een super potje.
6 punten zijn binnen . Wat wil je nog meer.As zondag v.v.Stevo thuis.
Wij supporters links van de tribune zijn erbij. Om jullie te steunen.
Als je mooi voetbal wilt zien moet je erbij zijn. Tot dan. Op weg naar de eerste periode !

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024