Dramatische competitieronde voor BZSV
16-10-2023
BLESSURES EN 5-0 VERLIES IN ENSCHEDE

Dramatische competitieronde voor BZSV

BZSV, dat op zoek ging naar de eerste drie punten, begon zaterdag met dezelfde formatie als een week eerder. Alleen de weer herstelde Tom Markvoort verving tweede doelman Dennis Hersevoort. BZSV leek nog aardig te beginnen door meteen een goede aanval te creëren aan de rechterkant, maar daarna werd het een eenrichtingsverkeer. BZSV had vooral moeite met het dynamische middenveld van Aramea dat na tien minuten een strafschop kreeg. Jason Kimmels tikte een aanvaller van Aramea licht aan, waarna de scheidsrechter terecht een penalty gaf. De penalty werd zwak ingeschoten, waarna keeper Markvoort de goede hoek koos, en de bal kon tegenhouden.

 

Enkelblessure Jason Kimmels

Vijf minuten later moest aanvoerder Jason Kimmels het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware enkelblessure, hij werd vervangen door Emiel Konink. In de twintigste minuut werd het alsnog 1-0 voor de thuisploeg, een pass dwars door de defensie zette Mathias Abona vrij voor de keeper en hij wist wel raad met deze kans. Aramea kreeg daarna kansen op meer, maar vaak was het Tom Markvoort die de thuisploeg van scoren afhield. Ook hij kon na een halfuur niet voorkomen dat de score alsnog verdubbeld werd, de bal kwam ietwat gelukkig voor de voeten van een aanvaller van Aramea die de bal hoog in het dak van het doel schoot.

 

BZSV stelde daar weinig tegenover, het kreeg één goede kans via Bas Siccama, maar zijn schot uit de draai ging rakelings naast. De laatste aanval van de eerste helft zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Opnieuw een pas dwars door de defensie (met een luchtje buitenspel) zorgde weer voor een 1-op-1 situatie voor Aramea, en ook ditmaal werd dit cadeautje uitgepakt, waardoor de ruststand werd bepaald op 3-0.

 

Tweede helft

BZSV zag kort na rust de ingevallen Emiel Konink alweer uitvallen met een blessure, evenals Luc Scheper. Zij werden vervangen door Nick Gouma en Jelle Hoekstra. Laatstgenoemde maakte hiermee zijn debuut voor BZSV. De ploeg uit Borne wilde iets meer druk vooruitzetten en was iets feller in de duels, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na 65 minuten werd de stand 4-0 via een snelle counter. Aramea bleef dreigend door de gevaarlijke buitenspelers, maar creëerde iets minder kansen dan de eerste helft.

 

Toch werd het tien minuten voor tijd nog 5-0 na een goede individuele actie aan de rechterflank. Tot overmaat van ramp moest BZSV de laatste vijf minuten noodgedwongen met 10 man verder. BZSV had al vijf keer gewisseld toen het ook Koen Schuttenbeld geblesseerd zag uitvallen. BZSV hield de pot dicht en zo kwam er na negentig zware minuten een eind aan de wedstrijd.

 

Over twee weken zal BZSV het proberen beter te doen in de belangrijke wedstijd tegen PW. Beide ploegen wachten nog op hun eerste zege. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik wordt om 14.30 uur afgetrapt. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024