Dramatische competitieronde voor BZSV
16-10-2023
BLESSURES EN 5-0 VERLIES IN ENSCHEDE

Dramatische competitieronde voor BZSV

BZSV, dat op zoek ging naar de eerste drie punten, begon zaterdag met dezelfde formatie als een week eerder. Alleen de weer herstelde Tom Markvoort verving tweede doelman Dennis Hersevoort. BZSV leek nog aardig te beginnen door meteen een goede aanval te creëren aan de rechterkant, maar daarna werd het een eenrichtingsverkeer. BZSV had vooral moeite met het dynamische middenveld van Aramea dat na tien minuten een strafschop kreeg. Jason Kimmels tikte een aanvaller van Aramea licht aan, waarna de scheidsrechter terecht een penalty gaf. De penalty werd zwak ingeschoten, waarna keeper Markvoort de goede hoek koos, en de bal kon tegenhouden.

 

Enkelblessure Jason Kimmels

Vijf minuten later moest aanvoerder Jason Kimmels het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware enkelblessure, hij werd vervangen door Emiel Konink. In de twintigste minuut werd het alsnog 1-0 voor de thuisploeg, een pass dwars door de defensie zette Mathias Abona vrij voor de keeper en hij wist wel raad met deze kans. Aramea kreeg daarna kansen op meer, maar vaak was het Tom Markvoort die de thuisploeg van scoren afhield. Ook hij kon na een halfuur niet voorkomen dat de score alsnog verdubbeld werd, de bal kwam ietwat gelukkig voor de voeten van een aanvaller van Aramea die de bal hoog in het dak van het doel schoot.

 

BZSV stelde daar weinig tegenover, het kreeg één goede kans via Bas Siccama, maar zijn schot uit de draai ging rakelings naast. De laatste aanval van de eerste helft zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Opnieuw een pas dwars door de defensie (met een luchtje buitenspel) zorgde weer voor een 1-op-1 situatie voor Aramea, en ook ditmaal werd dit cadeautje uitgepakt, waardoor de ruststand werd bepaald op 3-0.

 

Tweede helft

BZSV zag kort na rust de ingevallen Emiel Konink alweer uitvallen met een blessure, evenals Luc Scheper. Zij werden vervangen door Nick Gouma en Jelle Hoekstra. Laatstgenoemde maakte hiermee zijn debuut voor BZSV. De ploeg uit Borne wilde iets meer druk vooruitzetten en was iets feller in de duels, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na 65 minuten werd de stand 4-0 via een snelle counter. Aramea bleef dreigend door de gevaarlijke buitenspelers, maar creëerde iets minder kansen dan de eerste helft.

 

Toch werd het tien minuten voor tijd nog 5-0 na een goede individuele actie aan de rechterflank. Tot overmaat van ramp moest BZSV de laatste vijf minuten noodgedwongen met 10 man verder. BZSV had al vijf keer gewisseld toen het ook Koen Schuttenbeld geblesseerd zag uitvallen. BZSV hield de pot dicht en zo kwam er na negentig zware minuten een eind aan de wedstrijd.

 

Over twee weken zal BZSV het proberen beter te doen in de belangrijke wedstijd tegen PW. Beide ploegen wachten nog op hun eerste zege. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik wordt om 14.30 uur afgetrapt. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024