NEO blijft tegen DOS’37 steken op 0-0
29-10-2023
TELEURSTELLENDE REMISE IN ZATERDAGAVOND DUEL

NEO blijft tegen DOS’37 steken op 0-0

Vanaf de aftrap speelde het thuisduel tegen DOS’37 zich in de eerste dertig minuten bijna volledig af op de helft van de Vriezenveners. NEO speelde sterk in die fase en wist meerdere malen een opening te vinden in de DOS’37-defensie. Binnen tien minuten waren er vrije schietkansen te noteren voor Stef Rompelaar, Ron Spoler, Wessel Bom en de dit keer wat ongelukkig spelende Jasper Scholten. DOS’37 werd vroeg gestoord in de opbouw en moest zich vaak bedienen van de lange bal, die zelden enig gevaar opleverde.

 

Veel kansen in eerste helft

Na een kwartier kreeg Jasper Scholten de unieke gelegenheid NEO op 1-0 te zetten, maar zijn schuiver, alleen voor doelman Nitert, ging voorlangs. Ook de volgende kans was voor de doorgaans schotvaardige middenvelder, maar zijn schot van dichtbij, uit een strakke voorzet van Mats Velner, ging ruim over. Nadat een puntgave voorzet van Kevin van den Brug net niet binnengetikt kon worden en Ron Spoler rakelings naast schoot werd DOS’37 voor het eerst gevaarlijk middels een paar gevaarlijke voorzetten, zo’n vijf minuten voor rust.

 

Leco Zeevalkink hoefde echter niet op te treden, iets dat de goalie wat later wel moest toen Koen Nijkamp na een slimme steekpass de bal binnen leek te glijden, maar zijn tenen net te kort bleken. Het laatste kwartier voor de pauze was een stuk minder van NEO-kant, iets dat na de thee helaas ook zo bleek te zijn.

 

Tweede helft

Waar NEO in het eerste bedrijf meerdere kansen wist te creëren, waren die in de tweede helft spaarzaam. NEO was aan de bal beduidend minder en DOS’37 bleek in dat deel van het duel gelijkwaardig. Er ontstonden veel fysieke duels en daarin bleken de gasten sterk. Af en toe ontstond er de nodige irritatie, hetgeen mede te wijten was aan het erg warrige optreden van de arbiter van dienst. Beide ploegen wisten bij vlagen niet wat ze aan hem hadden.

 

DOS’37 kreeg in het tweede bedrijf twee grote kansen, net als NEO. Ronald ter Morsche kopte voorlangs, terwijl Jordi Brinkman koppend de lat boven Leco Zeevalkink raakte. Heel DOS’37 schreeuwde ook nog om een strafschop na een vermeende overtreding van Max Brunninkhuis, maar leidsman Tanja floot voor een overtreding tegen de middenvelder. Maar ook NEO was twee keer erg dichtbij de 1-0. Na een mooie cornervariant kopte Bas Spenkelink millimeters over en vlak voor tijd kon Jasper Scholten uitstekend werk van de ingevallen Bram Rikhof bij de tweede paal net niet binnen werken. Eindstand: 0-0.

 

Komende zondag is NEO alweer vrij, waarna op 12 november de thuiswedstrijd tegen Dalfsen wacht. Tussendoor speelt NEO thuis, op 7 november om 20.15, een oefenduel tegen DETO. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024