NEO blijft tegen DOS’37 steken op 0-0
29-10-2023
TELEURSTELLENDE REMISE IN ZATERDAGAVOND DUEL

NEO blijft tegen DOS’37 steken op 0-0

Vanaf de aftrap speelde het thuisduel tegen DOS’37 zich in de eerste dertig minuten bijna volledig af op de helft van de Vriezenveners. NEO speelde sterk in die fase en wist meerdere malen een opening te vinden in de DOS’37-defensie. Binnen tien minuten waren er vrije schietkansen te noteren voor Stef Rompelaar, Ron Spoler, Wessel Bom en de dit keer wat ongelukkig spelende Jasper Scholten. DOS’37 werd vroeg gestoord in de opbouw en moest zich vaak bedienen van de lange bal, die zelden enig gevaar opleverde.

 

Veel kansen in eerste helft

Na een kwartier kreeg Jasper Scholten de unieke gelegenheid NEO op 1-0 te zetten, maar zijn schuiver, alleen voor doelman Nitert, ging voorlangs. Ook de volgende kans was voor de doorgaans schotvaardige middenvelder, maar zijn schot van dichtbij, uit een strakke voorzet van Mats Velner, ging ruim over. Nadat een puntgave voorzet van Kevin van den Brug net niet binnengetikt kon worden en Ron Spoler rakelings naast schoot werd DOS’37 voor het eerst gevaarlijk middels een paar gevaarlijke voorzetten, zo’n vijf minuten voor rust.

 

Leco Zeevalkink hoefde echter niet op te treden, iets dat de goalie wat later wel moest toen Koen Nijkamp na een slimme steekpass de bal binnen leek te glijden, maar zijn tenen net te kort bleken. Het laatste kwartier voor de pauze was een stuk minder van NEO-kant, iets dat na de thee helaas ook zo bleek te zijn.

 

Tweede helft

Waar NEO in het eerste bedrijf meerdere kansen wist te creëren, waren die in de tweede helft spaarzaam. NEO was aan de bal beduidend minder en DOS’37 bleek in dat deel van het duel gelijkwaardig. Er ontstonden veel fysieke duels en daarin bleken de gasten sterk. Af en toe ontstond er de nodige irritatie, hetgeen mede te wijten was aan het erg warrige optreden van de arbiter van dienst. Beide ploegen wisten bij vlagen niet wat ze aan hem hadden.

 

DOS’37 kreeg in het tweede bedrijf twee grote kansen, net als NEO. Ronald ter Morsche kopte voorlangs, terwijl Jordi Brinkman koppend de lat boven Leco Zeevalkink raakte. Heel DOS’37 schreeuwde ook nog om een strafschop na een vermeende overtreding van Max Brunninkhuis, maar leidsman Tanja floot voor een overtreding tegen de middenvelder. Maar ook NEO was twee keer erg dichtbij de 1-0. Na een mooie cornervariant kopte Bas Spenkelink millimeters over en vlak voor tijd kon Jasper Scholten uitstekend werk van de ingevallen Bram Rikhof bij de tweede paal net niet binnen werken. Eindstand: 0-0.

 

Komende zondag is NEO alweer vrij, waarna op 12 november de thuiswedstrijd tegen Dalfsen wacht. Tussendoor speelt NEO thuis, op 7 november om 20.15, een oefenduel tegen DETO. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024