NEO lijdt bizar verlies bij FC Winterswijk
20-11-2023
4-2 BETEKENT EERSTE SEIZOENSNEDERLAAG

NEO lijdt bizar verlies bij FC Winterswijk

Wat je op één middag al niet mee kunt maken in een wedstrijd. NEO overkwam het in het uitduel tegen Fc Winterswijk. Een opsomming: Eén volledig absurde penalty en één uiterst dubieuze. Een goal na een van richting veranderd schot nadat de arbitrage ten onrechte een hoekschop had gegeven, twee spelers die met hoofdletsel uitvielen en tot slot een arbitraal trio dat de NEO-wissels niet goed geadministreerd had, waardoor op het wedstrijdformulier zes wissels stonden, terwijl dat juist door hen NIET toegestaan werd. Een wedstrijd in een notendop.

 

Onterecht

NEO startte prima en nadat Jasper Scholten een kans verijdeld zag door de Winterswijk-goalie kwam NEO na een minuut of tien op voorsprong. Max Brunninkhuis zette Kevin van den Brug aan het werk en diens voorzet kon maar half verwerkt worden. Stef Rompelaar was ter plekke om de bal binnen te werken: 0-1. Nog geen twee minuten later kreeg FC Winterswijk een penalty. De manier waarop was niet alleen opvallend, maar net zo belachelijk. Arbiter Rocha zag van dichtbij dat Wessel Bom zijn tegenstander op correcte manier de bal afhandig maakte, maar de assistent, op grote afstand, overrulede hem en vond dat de bal op de stip moest. Uiteraard had Giovanni Malawau geen problemen dit presentje uit te pakken: 1-1.

 

Nadat alweer Jasper Scholten een kans zag worden ontnomen door een verdediger ontstond er voor de NEO-goal een gevaarlijke situatie. Leco Zeevalkink gooide zijn lijf en leden in de strijd om een goal te voorkomen, moest worden behandeld, maar kon op dat moment toch verder spelen. Drie minuten later kreeg Winterwijk opnieuw een strafschop. Max Brunninkhuis werd door de sterke Lenn Redeker in de rug geduwd, raakte uit balans en de bal raakte zijn hand. Scheidsrechter Maestre Rocha had er maling aan en liet Malawau weer aanleggen vanaf de stip: 2-1.

 

In mineur

NEO was even van slag en nadat Leco Zeevalkink niet verder kon spelen en vervangen werd door zijn broer Milo werd het in no time 3-1. Martijn Veldhuis profiteerde van erg matig verdedigen. NEO bleek nagenoeg gelijkwaardig aan de sterke tegenstander en probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. Voor de pauze leverde dat twee schoten op van Wessel Bom en Kevin van den Brug, die helaas in het zijnet eindigden. In mineur zocht NEO de kleedkamer op na een tumultueuze eerste helft.

 

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de inhaalplannen van NEO moesten alweer bijgesteld worden. Een schot van de thuisclub werd door Coen ten Tusscher dusdanig van richting veranderd dat Milo Zeevalkink kansloos was: 4-1. Het wrange was dat de goal ontstond uit een onterecht toegekende hoekschop.

 

Discussie

Het siert de ploeg dat het hoofd niet in schoot geworpen werd en met Jochem Stam en Wout Bartelink in de ploeg kwam er nieuw elan tevoorschijn. Dat leverde ook succes op toen Ron Spoler zijn kompaan Jasper Scholten in staat stelde de 4-2 aan te laten tekenen. Een paar minuten later bijna de 4-3, maar een scrimmage vlak voor de goal leverde net niet het beslissende tikje op. Kort daarop opnieuw tegenslag. De ingevallen Twan Weghorst kwam met het hoofd in botsing met een tegenstander en moest ook er ook geblesseerd vanaf. Vervolgens ontstond er een discussie of de met hoofdletsel uitgevallen Leco Zeevalkink niet kon leiden tot een extra wissel.

 

De heer Maestre Rocha wist het zelf ook niet, raadpleegde een van zijn assistenten en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het niet zou mogen. Die beslissing klopte uiteindelijk wel, want zo'n extra wisselmoment blijkt alleen toegestaan te zijn in het betaald voetbal. Hoofdletsel is blijkbaar niet zo erg in het amateurvoetbal. Nadat Jasper Scholten nog een kopbal gekeerd zag worden en Stef Rompelaar in de dying seconds ook nog een strafschop miste moest NEO een zure nederlaag slikken, de eerste van het seizoen.

 

Komende zondag speelt NEO om 14.30 uur speelt NEO uit tegen Grol. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 25 nov 2023
Ik zal kort zijn.
Lees hierboven daar is alles mee gezegd.
Deze scheidsrechter mag nooit meer fluiten punt .
Succes Neo 1 voor de volgende wedstrijd.

BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon het thuisduel...
27-11-2023

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen...
27-11-2023

Apollo 8 wint knap in en tegen Sneek

De Bornse eredivisionist werkte zaterdagavond in en tegen Sneek vanaf het eerste punt hard, liet...
26-11-2023

Borne verliest thuis van KOSC

Het waren de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zetten. Al in de vijfde minuut leidde...
20-11-2023

‘Nu worden we zeker kampioen, yeah!!!’

Maandagavond werd ‘ie voor het eerst écht in gebruik genomen, de nieuwe vloer in de...
14-11-2023

UD Weerselo - BVV Borne gestaakt

Het competitieduel tussen UD Weerselo en BVV Borne is zondagmiddag voortijdig afgebroken....
13-11-2023