BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel
27-11-2023
1-3 VERLIES EN VERVELENDE BLESSURES

BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon het thuisduel zaterdag op het scherpst van de snede. Dat bleek wel toen Gorssel middenvelder Luuk Kersten een ongelukkige schop op zijn enkel kreeg en binnen vijf minuten per brancard het veld moest verlaten. De bezoekers hadden in de beginfase weliswaar veel de bal, maar wisten van daaruit slechts sporadisch gevaar te stichten.

 

Strafschop

Toen dit na tien minuten voor het eerst gebeurde, resulteerde het meteen in een strafschop. BZSV doelman Tom Markvoort wilde een hoge bal uit de lucht plukken, maar kwam te laat en raakte een tegenstander. De scheidsrechter wees daarop terecht naar de stip. Aanvaller Stijn Obdeijn wist wel raad met deze buitenkans en tekende voor de 0-1 door Markvoort de verkeerde hoek in te sturen. Niet veel later moesten de Blauwwitters zelf ook noodgedwongen wisselen. Centrale verdediger Emiel Konink moest het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Joey Snijders.

 

BZSV kwam er voetballend niet uit en had moeite met de snelle buitenspelers van Gorssel. Desondanks kreeg de ploeg uit Borne een grote kans. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door Gorssel doelman Roeterdink. Ben Kamers wist de doelman daarop te passeren. Kamers legde de bal vervolgens goed af op Luc Scheper, maar zijn poging ging naast het doel, waardoor Gorssel opgelucht kon ademhalen. Vijf minuten voor rust wisten de gasten uit Gorssel de score te verdubbelen. Vanaf de linkerflank werd de bal perfect teruggelegd op middenvelder Christiaan Schippers, die eenvoudig doel trof. Met een 0-2 ruststand op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

 

Tweede helft

Na rust ontvouwde zich een vergelijkbaar spelbeeld en al snel viel de beslissing. Een steekpass die neigde naar buitenspel, werd koelbloedig afgerond door buitenspeler Bram Botzel waardoor Gorssel op een 0-3 voorsprong kwam. Toch gaf BZSV niet op en leverde meer power dan in de eerste helft. Dit werd al snel beloond met een treffer. Joey Snijders wist de bal bij Bas Siccama te krijgen, die voor een leeg doel eenvoudig kon binnenschuiven. Niet veel later was het dezelfde Siccama die het veld moest verlaten, met een op het oog zware blessure, na een harde overtreding van achteren. Zijn vervanger was Mitchell van Laar.

 

Gorssel bleef de ploeg met de meeste dreiging en dwong doelman Markvoort tot meerdere reddingen. Voornamelijk op schoten van afstand. Tien minuten voor tijd kwamen de Blauwwitters met tien man te staan, toen ook Luc Scheper het veld afgedragen moest worden, nadat hij door zijn enkel ging. BZSV had alle wisselmogelijkheden al benut en kon daardoor geen vervanger inzetten. Tegen tien man voetbalde Gorssel de wedstrijd volwassen uit en liet de ploeg uit Borne met lege handen.

 

Komende zaterdag treft BZSV de Blauwwitters opnieuw een zware tegenstander. Koploper HSC Haaksbergen komt op bezoek. De wedstrijd op Sportpark ’t Woodrik begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024