NEO boekt eclatante zege op RKZVC
26-02-2024
ZWARTWITTEN WINNEN EENZIJDIG THUISDUEL MET 6-0

NEO boekt eclatante zege op RKZVC

Vanaf de start was NEO zondagmiddag de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame counter, maar het was tekenend dat de ploeg in het eerste bedrijf maar tot één doelpoging kwam en dat was een schot ruim over het doel van Leco Zeevalkink. NEO was erg geduldig, speelde de bal goed rond, maar het tempo lag in die fase wat te laag om de Zieuwentse verdediging in grote verlegenheid te brengen. In het eerste kwartier kopte Ron Spoler naast, een volley van Jasper Scholten ging ruim over en een mooie actie van Mauro Lohuis leverde slechts een corner op.

NEO controleerde de partij volledig, maar kreeg pas in het laatste kwartier weer een paar kansen. Na een snel genomen hoekschop van Max Brunninkhuis kon Jochem Stam uithalen, maar aanvoerder te Focht blokte diens inzet op het laatste moment. Jasper Scholten was na een fraaie actie van Mauro Lohuis ook dichtbij een goal, maar hij kon de bal net niet voldoende controleren. Het laatste wapenfeit voor de pauze kwam van Max Brunninkhuis die zijn poging van afstand net tot hoekschop verwerkt zag worden door goalie Wouter Lankheet. 0-0 bij rust derhalve en daarmee leek RKZVC tevreden.

Tweede helft

Met Wessel Bom in de ploeg startte NEO de tweede helft zoals de eerste eindigde, nadrukkelijk op zoek naar een goal. Het leverde drie mogelijkheden op, maar na een kleine tien minuten kwam RKZVC ineens gevaarlijk door over de rechtervleugel. De voorzet vanaf de achterlijn werd geblokt door Leco Zeevalkink en Ephrem Aslan moest vervolgens alles uit de kast halen om de bal uit het doelgebied te krijgen. Het bleek het enige serieuze wapenfeit van de gasten te zijn na de pauze.

Na een klein uur werd de ban gebroken en toen ging het ook erg snel. Na alweer goed druk zetten bezorgde Stef Rompelaar de bal bij Ron Spoler, die één op één met Lankheet niet faalde en even later met een verwoestende volley van een meter of twintig erg fraai ook de 2-0 op het scorebord had gezet was het verzet van RKZVC gebroken.


Op zoek naar meer

NEO bleef energiek op zoek naar meer treffers en die kwamen er ook. Na een mooie aanval via Wessel Bom, Jasper Scholten en Max Brunninkhuis pikte ook Stef Rompelaar beheerst een goal mee, zijn negende alweer. Jasper Scholten bracht met twee puntgave treffers zijn totaal op acht. De eerste nadat hij Joey Belterman de bal afhandig maakte en de laatste was een fraaie soloactie nadat arbiter Kiremit, na een pittige overtreding op de ingevallen Bram Rikhof, goed de voordeelregel toepaste. Tussendoor kwam ook Wessel Bom op de scorelijst door een hoekschop van Ron Spoler binnen te koppen.

Met 6-0 nam NEO op een prima manier revanche voor de nederlaag de week ervoor. Nadat komende donderdag om 20.15 uur de laatste 7 minuten tegen vv Hulzense Boys wordt uitgespeeld, gaat NEO zondag op pad naar Geesteren om daar de degens te kruisen met Stevo, dat dit weekend een boordnodige zege boekte bij concurrent Dalfsen.

 

De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 29 feb 2024
Na een verdiende nederlaag tegen Achilles 12 , Een mooie overwinning op Rkzvc. Wat veel mooie combinaties. De boys van Neo blijven het fantastisch doen Chapeau. Nu nog ff de 3 punten erbij optellen ( van hulzenseboys 7 min nog spelen ) gestaakt wegens vuurwerk op het veld. Hebben ze de derde plaats te pakken . Hulde.

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024

‘Joy Beune, je bent een van ons!’

Op zondag 10 maart werd Joy Beune in het Zuid-Duitse Inzell wereldkampioene Allround. Een...
03-04-2024