Zilveren feestje in teken van Hartekind Lois
07-03-2024
BORNSE SCHAATS- EN SKEELERVERENIGING AL 25 JAAR JONG

Zilveren feestje in teken van Hartekind Lois

Het was in de eindjaren 90 dat Bert de Groote schaatstrainer was bij Sije in Enschede. Maar ook op de Stroom Esch vijver werd er ‘s winters veelvuldig geschaatst. En ook daar was Bert te vinden. De Bornenaar organiseerde er spellen en zo meer en kreeg toen steeds vaker het verzoek om een eigen schaatsclub in Borne op te starten. In 1999 was het zover en werd de geboorte van de BSS, de Bornse Schaats- en Skeelervereniging, een feit.

 

“Maar ik wilde het wel anders doen”, vertelt de nu inmiddels 79-jarige. “Vooral ook beter, zeker als het om het schaatsmateriaal ging.” En dus werd Bert de materiaalman. Het bestuurswerk liet ‘ie destijds over aan Jaap Engelsman. Bert vervult deze rol zelfs tot op de dag van vandaag. Met grote regelmaat is hij dan ook nog in zijn schuur achter het huis te vinden om de schaatsen voor velen in optimale conditie te brengen. “En je ziet het hoor, de BSS doet het hartstikke goed in de regio. Een vereniging om met recht trots op te zijn.”

 

Eén grote, hechte familie

Inmiddels is het 2024 en dat is voor de springlevende jubilaris wel een dingetje. Een 25-jarig bestaan is immers niet niks. “Maar van de andere kant moet je het ook niet groter maken dan het is en blijven we vooral schaatsen en plezier maken”, aldus Maja Keukenschrijver. Zelf is ze pas 22, maar al wel bestuurslid, zit ze in de activiteitencommissie en was ze op haar vijftiende al trainster. Destijds zelfs de jongste van ons land. “BSS is met haar 115 leden eigenlijk één grote familie”, vertelt ze. “Daaronder heel veel jonge mensen. Dus kijken we niet zo veel terug, maar vooral vooruit. We willen elke dag weer plezier maken met elkaar, er voor elkaar zijn en als het kan natuurlijk ook beter worden.”

 

Met trots noemt ze grote namen als Joy Beune en Sebas, Philip en Fabienne Diniz, die allen hun roots bij de BSS hadden. “En houd ook Huib de Vries in de gaten. Een aanstormend talent. Net zoals Noor Leusink trouwens, die vorig jaar al werd uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar”, klinkt het vol overtuiging. Maar ook voor de mindere goden moet het sporten bij de vereniging vooral een feestje zijn. “We zijn het hele jaar actief. Verzorgen hardloop- en fietstrainingen waarin we bijvoorbeeld optrekken met OWC in Oldenzaal en De Zwaluwen in Almelo, spekken onze kas met tapdiensten tijdens de Melbuul’ndagen en op Koningsdag, organiseren jaarlijks een eigen sport- en speldag en zo meer. Een hele hechte club dus, waarin we allemaal samen zijn en het met elkaar doen.”

 

Benefiet voor Stichting Hartekind op 23 maart

Dat ‘met elkaar doen’ krijgt op zaterdag 23 maart nog eens extra handen en voeten als er - vanwege het 25-jarig bestaan - geschaatst gaat worden op de IJsbaan in Enschede. Niet zomaar wat feestelijke rondjes, maar met een serieuze ondertoon: de Stichting Hartekind. Maja daarover: “Eén van onze leden is Lois (foto in de tekst). Ze werd in 2013 geboren met een hartafwijking en heeft inmiddels enkele operaties ondergaan. Maar het gaat nu goed en ze schaatst twee keer per week fanatiek mee bij ons. Hartekind zet zich in om meer onderzoek te kunnen doen naar hartafwijkingen bij kinderen en daarom gaan we samen schaatsen voor dit mooie goede doel. Een benefiet, waarin we proberen een uur lang 150 rondjes in teamverband te schaatsen.”

 

Aanmelden en doneren

Iedereen, leden maar ook niet-leden, kan meedoen aan de benefiet om daarmee een mooi bedrag voor de Stichting Hartekind bij elkaar te schaatsen. Een teaminschrijving, met drie tot maximaal zes schaatsers, kost 25 euro. Meer info over de deelname is te vinden op de speciale site die voor dit doel ingericht. Daar kan ook worden ingeschreven. Daarnaast is er nog een aparte doneerpagina, waarop iedereen, dus ook de niet-schaatser - kan bijdragen. Het startschot zal ‘s middags om 17.00 uur worden gelost door burgemeester Jan Pierik.

 

Maja Keukenschrijver ten slotte: “Ik hoop oprecht dat we heel veel schaatsers op ons feestje mogen verwelkomen. We maken er een geweldige middag van, waarin bijvoorbeeld ook BSS-jasjes voor het goede doel worden geveild met daarop de handtekeningen van Joy Beune en Sebas Diniz. Komen dus!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024