Gedreven NEO klopt SVZW met 3-0
10-03-2024
GEWELDIGE TEAMPRESTATIE LEIDT OPNIEUW TOT WINST; DE VIJFDE IN ZES DUELS

Gedreven NEO klopt SVZW met 3-0

SVZW uit Wierden startte zaterdagavond sterk in Borne en na twee corners binnen evenveel minuten zocht Maarten Jansen beide keren, zij het tevergeefs, het doel van Leco Zeevalkink. Na zes minuten kwam NEO met de eerste aanval op voorsprong. Mauro Lohuis gebruikte zijn lichaam goed (SVZW vond het een overtreding) en bediende Wout Bartelink die op zijn beurt Jochem Stam in staat stelde de 1-0 te maken.

 

Zeevalkink in een glansrol

Jesper Middelkamp had vlak daarna aan de andere kant een gave actie in huis aan de linkerkant, maar zijn slotpass belandde in niemandsland. In dezelfde minuut bediende Mauro Lohuis spits Stef Rompelaar die twee keer goed kapte, maar zijn inzet op het allerlaatste moment geblokt zag. Leco Zeevalkink verrichtte na een kwartier een van zijn meerdere mooie reddingen door een vrije trap van Jurjen Mannes tot hoekschop te verwerken. In die fase had SVZW een licht veldoverwicht, maar de sterke NEO-defensie gaf nagenoeg niets weg. In de rest van het eerste bedrijf golfde het spel op en neer, met kansen aan beide kanten inclusief mooie acties van Kevin van den Brug en Jochem Stam als hoogtepunt, welke laatste uiteindelijk uitmondde in een buitenspelsituatie. Met 1-0 brak de welverdiende rust aan.

 

Al binnen een minuut na de hervatting, met Jasper Scholten op de plek van Mauro Lohuis, had Wout Bartelink de kans op verdubbeling van de voorspong. Na een mooie combinatie tussen de sterk spelende Kevin van den Brug en Ephrem Aslan werkte hij het leer echter over de goal van Julian Bakker. Korte tijd later werd NEO een kansrijke situatie onthouden door de assistent-scheidsrechter, die onterecht vlagde voor buitenspel en zijn fout meteen toegaf. Na ruim een kwartier moest Leco Zeevalkink twee keer handelend optreden binnen een minuut. Eerst redde hij na een rare van richting veranderde bal en de daaropvolgende hoekschop werd door hem overgetikt. NEO verdubbelde de voorsprong na 70 minuten. Nadat Jasper Scholten eerst een voorzet op maat van Kevin van den Brug overkopte, was hij even later wel succesvol, door een subtiele pass van Jochem Stam af te ronden: 2-0.

 

Aangeslagen

SVZW maakt een aangeslagen indruk en ook het inbrengen van onder andere Yessin Maskoul zette geen zoden aan de dijk. Jasper Groothuis was het dichtst bij een treffer, maar zijn schot werd schitterend op de bovenhoek getikt door Zeevalkink. De laatste drie kansen waren voor NEO. Kevin van den Brug schoot nipt naast en bediende kort daarop Jasper Scholten op perfecte wijze, maar diens kopbal werd door Bakker katachtig verwerkt. Het slotakkoord was voor de ijzersterk spelende Wessel Bom. Door zijn lichaam goed te gebruiken heroverde hij een bal die verloren leek en drukte meteen vernietigend af. De bal was zo hard dat Julian Bakker de bal onder zich door moest laten gaan: 3-0, tevens de eindstand.

 

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd bij DOS’37 in Vriezenveen, dat deze speelronde van Dalfsen won. Het duel in Vriezenveen begint om 14.30 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 11 mrt 2024
Geen beste wedstrijd , maar wat kan dat bommen. 3 punten binnen.
Er werdt door beide team wel hard gewerkt om een goed resultaat te krijgen. Met Neo uiteindelijk als de beste .3 mooie goals gezien en daar gaat het om nietwaar. De supporters links van de tribune zijn trots op jullie.
Succes boys.

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024