NEO wint in en tegen Dalfsen
08-04-2024
ZWARTWITTEN MAKEN HET ZICHZELF LASTIG, MAAR PAKKEN WEL DE PUNTEN

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van Jochem Stam nog net gestopt kon worden door doelman Bjorn de Graaff lag een goede interceptie van Wout Bartelink ten grondslag aan de 0-1. Wessel Bom was vervolgens de Graaff met een zwabberbal van 20 meter te slim af. In de fase erna had NEO de voorsprong kunnen uitbouwen, maar Stef Rompelaar en later ook Jasper Scholten misten het doel op een haar. Ook stierven een aantal goede aanvallen over beide vleugels in schoonheid doordat de slotpass te onzorgvuldig was.

 

Voorsprong

In het laatste kwartier voor de thee liet NEO de thuisclub volledig terugkomen in de wedstrijd. Na een wat wilde lange trap werd de bal door Sam van den Anker binnengehouden op de rechtervleugel. Diens voorzet werd bij de tweede paal maar half geraakt door een Dalfsen-aanvaller, maar vervolgens was Ole Woltmeijer attenter dan de NEO-defensie en schoot beheerst de 1-1 binnen. En alsof dat nog niet genoeg was kwam Dalfsen vlak voor rust ook nog op voorsprong. Een schot van afstand van Yoren Dam werd van richting veranderd en belandde bovenop de lat boven Leco Zeevalkink. Op de terugspringende bal werd niet alert genoeg gereageerd en ineens stond Joren Rietman moederziel alleen voor Zeevalkink en prikte netjes de 2-1 binnen.

 

Toen arbiter Donners NEO vlak daarna geen strafschop gaf wegens hands kwam er een stukje frustratie naar boven bij een paar spelers, nooit een goede raadgever. Met 2-1 werd vervolgens de kleedkamer opgezocht, op basis van het spelbeeld een nogal bizarre tussenstand.

 

Tweede helft

Met Mauro Lohuis in de ploeg zette NEO vanaf het begin van het tweede bedrijf de toon. De duels werden veel feller aangegaan en Dalfsen werd de duimschroeven aangedraaid. Dat de wind grote invloed had bleek na tien minuten. Een schot van Kevin van den Brug leek in de verre hoek te ploffen, maar De Graaff kreeg er nog net zijn hand tegenaan en via Jasper Scholten leverde het slechts een doelschop op.

 

Nadat Ole Woltmeijer nogal wild overschoot namens Dalfsen kwam NEO na een klein uur op 2-2, nadat een paar mooie aanvallen daarvoor nog niets opgeleverd hadden. Een scherp aangesneden vrije trap van Mauro Lohuis werd door niemand geraakt en viel gedragen door de wind binnen bij de tweede paal.

 

Goudhaantje Mauro Lohuis

Vlak na de 2-2 had Donners opnieuw naar de stip kunnen wijzen na een overtreding op Jochem Stam, maar ook nu geen fluitsignaal. Een goede actie van Ephrem Aslan en dito vrije trap van Jochem Stam leverden vervolgens niets op, maar na 65 minuten viel dan toch de verdiende 2-3. Een hoekschop van de linkerkant werd door de ingevallen Twan Weghorst teruggekopt en opnieuw Mauro Lohuis was het goudhaantje door de bal via de onderkant van de lat binnen te prikken.

 

In het restant van het duel reeg NEO de ene kans aan de andere, maar moest wel degelijk oppassen voor de uitvallen van Dalfsen, dat zich terecht niet gewonnen gaf. Twan Weghorst kopte een voorzet in de handen van de keeper, Jochem Stam raakte vlak daarna koppend de lat en wist even later een voorzet op maat van de ingevallen Bram Rikhof niet tot goal te promoveren. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Twan Weghorst die opnieuw prima werk van Bram Rikhof mooi afrondde: 2-4.

 

Komende zaterdag om 18.30 uur wacht de thuiswedstrijd tegen het sterke FC Winterswijk. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

foto’s: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO verliest thuis ruim van Achilles’12

NEO startte zaterdag uitstekend in de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles’12. Al...
27-05-2024

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024