Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?
GITARIST EDWIN COURANT UIT BORNE HELPT JE GRAAG OP WEG

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen spelen. Menigeen strandt echter al snel omdat de juiste akkoorden en toonladders simpelweg een brug te ver blijken. “Heel jammer”, aldus Edwin Courant, zelf gitarist. “Want met een beetje goede wil en een juiste begeleiding is het mogelijk om binnen afzienbare tijd en spelenderwijs je gitaar wél onder de knie te krijgen. Het geeft zóveel plezier en voldoening, ik wil mensen daar graag bij helpen.”

 

Wie is Edwin Courant?

Bornenaar Edwin Courant is vanuit zijn geboorteland Indonesië opgegroeid met muziek. “Als vijfjarig jongetje kwam ik in Nederland en raakte ik gefascineerd door de muziek van de Tielman Brothers, Blue Diamonds en de Beatles die toendertijd in Nederland bekend werden. Mijn oom in Den Haag speelde gitaar. Tijdens een logeerpartijtje bij hem werd mijn verlangen naar gitaarspelen steeds groter”, zo weet hij nog. Van hem leerde hij de akkoorden en toonladders van zijn favoriete nummer spelen.

 

En zoals wel vaker gebeurt smaakte dit ook bij hem naar meer, want het kunnen spelen van nummers die hij zelf kon uitzoeken motiveerde hem om door te gaan. Toen hij dan ook wat ouder werd, zocht hij verschillende leraren op die hem de kneepjes van het vak aanleerden. Op een gegeven moment was het tijd om in bandjes te gaan spelen en dat doet de inmiddels 67-jarige gitarist nog steeds. De muziek die Edwin in deze bandjes speelt is veelzijdig: van jaren ’60 tot hedendaags en in verschillende stijlen.

 

Meer weten?

Inmiddels heeft hij tijd om andere mensen die graag gitaar willen leren spelen op weg te helpen. Bij hem kun je - met behulp van eenvoudige akkoorden - je favoriete nummer leren spelen. Van daaruit leer je de theorie en de toonladders die erbij horen. Individuele aandacht staat daarbij voorop. Wil je meer weten of direct een afspraak maken bel of mail dan 06 1716 0812 / edwincou@gmail.com.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

NEO verliest thuis ruim van Achilles’12

NEO startte zaterdag uitstekend in de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles’12. Al...
27-05-2024

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024