Bart Lucas wint zilver op EK Klootschieten
GROOTSE HULDIGING VOOR JONGE HERTMENAAR

Bart Lucas wint zilver op EK Klootschieten

Tijdens de Europese kampioenschappen Klootschieten in het Duitse Neuharlingersiel, aan de Waddenzeekust, heeft Bart Lucas zaterdag een zilveren medaille veroverd op het onderdeel ‘straat’. De jonge Hertmenaar (17) is al sinds zijn zevende lid van de Klootschietersvereniging Hertme en behaalde tijdens het laatste EK in 2022 nog een vijfde plek. Alle reden dus om in het kerkdorp de vlag uit te steken en dat gebeurde zondagavond na zijn terugkeer uit Duitsland. De grootse huldiging ging gepaard met een heuse serenade door de fanfare van muziekvereniging St. Gregorius.

 

Bart kwam uit in de categorie Jeugd. Voor het laatst overigens, want de 17-jarige stapt binnenkort over naar de senioren. Daar waarin ook de oud-Bornse Silke Tulk furore maakt. Zij behaalde dit weekend zelfs haar vijfde Europese titel op rij. Zover is het voor Bart allemaal nog niet, al vertoont zijn prijzenkast steeds meer tekenen van ruimtegebrek met tal van overwinningen, waaronder een Champions Tour- en NK-titel.

 

Trots en blijdschap

De huldiging zondagavond was er in elk geval een waarin trots en blijdschap over het behaalde tot nu toe de boventoon voerden. Met heel veel Hertmenaren, zowel klootschieters als belangstellenden, die de jeugdige bijna-kampioen met rode fakkels onthaalden, met de fanfare die alles uit de kast haalde, met een groot verlicht tekstbord met daarop de welgemeende felicitaties én met enkele warme woorden. Daarin kwam natuurlijk zijn stalen kloot van 800 gram ter sprake, alsook het magistrale schot van maar liefst 323 meter waarmee hij het zilver veiligstelde. Net zoals de grote complimenten aan zijn vaste begeleider Mark Mekenkamp. “Geniet van het moment, geniet van alle mensen om je heen en geniet van dit feestje”, zo klonk het.

 

Dat genieten zal voor Bart overigens slechts van korte duur zijn. Komende dinsdag begint hij al met zijn VWO-examens, dus de knop moet heel snel om. Maar eerst is er het feestje dat tot vanavond laat zal duren, samen met vrienden en bekenden. Zilver halen op een EK doe je immers niet dagelijks… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024