Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0
13-05-2024
ROMMELIG DUEL MET VEEL BLESSURELEED

Gehavend NEO blijft tegen DZC’68 steken op 0-0

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagavond in het thuisduel tegen DZC’68 al na één minuut van Wessel Bom, maar zijn schot ging naast, vlak daarop gevolgd door een venijnig schot van een DZC-aanvaller dat prima gekeerd werd door Leco Zeevalkink. NEO kreeg wat kleine kansen in het verdere verloop van de eerste helft, maar het was steeds ‘net niet’. Na een hoekschop werd een inzet van Jasper Scholten nipt geblokt, moest doelman Mike Thus grabbelen bij een voorzet van Stef Rompelaar en kreeg Bram Rikhof, na een mooie steekpass van Jasper Scholten de bal niet voldoende onder controle en kon Thus op het laatste moment redding brengen.

 

Leco Zeevalkink

DZC’68 werd twee keer gevaarlijk. Jesper Vonk, de naar HSC’21 vertrekkende veel scorende spits, die verder nauwelijks in het stuk voorkwam, kreeg de bal na een verre inworp ineens voor de voeten, maar schoot uit de draai nogal wild naast. Ook Cas Evers had een goede mogelijkheid, maar Zeevalkink stond zijn mannetje. Verder gaf het centrale verdedigingsduo met Bas Spenkelink en de ijzersterk spelende Coen ten Tusscher nagenoeg niets weg.

 

De blessureperikelen (met Jochem Stam was immers al een vijfde speler toegevoegd aan de bizar grote ziekenboeg, en daarom startte Bram Rikhof in de basis) kregen in de tweede helft gewoon een vervolg, want al na een paar minuten in het tweede bedrijf moest ook Bas Spenkelink naar de kant met een blessure. Mats Velner verving hem voortreffelijk. Na een uur kreeg NEO de ultieme kans op 1-0. Een subtiele pass van Wessel Bom bracht Jasper Scholten alleen voor Thus, maar de meestal trefzekere middenvelder raakt de bal niet goed en schoot naast.

 

Grootste kans

Ook in het tweede bedrijf speelde NEO veel op de Doetinchemse helft en dat leverde nog een aantal kleine kansen op, maar de slotpass bleek vaak net niet zuiver genoeg. Bram Rikhof had in die fase een mooie actie op links in petto, maar zijn voorzet kon nog net voor de instormende NEO-aanvallers tot hoekschop verwerkt worden. De grootste kans van de hele wedstrijd was voor DZC’68 en ontstond na zeventig minuten. Balverlies op het middenveld bracht de bal bij Thomas Kleinlugtebeld, maar de routinier schoot de bal alleen voor Leco Zeevalkink hopeloos over.

 

In de laatste fase van het duel moesten ook de solide spelende Ephrem Aslan en Stef Rompelaar aangeslagen naar de kant. Ze werden vervangen door Kevin Roesink en Sem Leferink. NEO probeerde met man en macht en veel opportunisme het tij te doen keren, maar echte kansen leverde dat nauwelijks meer op. Omdat DZC’68 een gelijkspel logischerwijze prima vond was de 0-0 eindstand uiteindelijk een heel logische.

 

Komende zaterdag om 18.00 uur speelt NEO bij Hulzense Boys. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 13 mei 2024
Tja als er 6 basis spelers geblesseerd zijn wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen. De jongens doen hun best wel. Op naar de laatste 2 wedstrijden. Ze kunnen nog steeds de 4e divisie halen.

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024