In race voor titel ‘Beauty of Overijssel’
MELISSA ANNE HENDRIKSE FINALISTE SCHOONHEIDSVERKIEZING

In race voor titel ‘Beauty of Overijssel’

De twintigjarige Melissa Anne Hendrikse uit Borne is een van de kandidaten voor de titel Miss Beauty of Overijssel 2017. Net als haar vriendin en klasgenote Neshika Burkle uit Enschede drong ze tijdens een van de castingdagen in het Fletcherhotel in Rijssen door tot de finale van de verkiezing, die op 20 april vermoedelijk in het Wapen van Beckum wordt gehouden.

“Eerlijk gezegd hadden we allebei niet verwacht dat we verder zouden komen”, vertelt een nog nagenietende Melissa, die maatschappelijke zorg studeert aan het ROC van Twente in Hengelo. “Het was heel spannend, maar ook erg leuk. Mijn moeder werkt bij het ROC en dat had wel eens foto’s nodig voor infoblaadjes en de website. Daar heb ik daar een paar fotoshoots voor gedaan. Dat vond ik leuk om te doen en ik vroeg me af wat ik nog meer op dit gebied zou kunnen doen. Om echt model te kunnen worden, moet je best aan heel strenge eisen voldoen. Na een beetje rondkijken op internet kwam ik hier bij uit en heb ik me samen met Neshika aangemeld.”

Een statement maken
Met haar deelname aan de missverkiezing hoopt Melissa Ane Hendrikse ook een statement te maken. De organisatie, onder leiding van de Hengelose Kim Schurink die in 2011 werd uitgeroepen tot Queen of the Benelux, steunt onder meer de Stichting Haarwensen. “Die stelt aan kinderen tot en met achttien jaar die kaal zijn als gevolg van bijvoorbeeld een chemo of een haarziekte, een pruik van echt haar beschikbaar. Zelf kreeg ik op mijn tiende voor het eerst last van alopecia areata, een huidziekte waarbij van het ene op het andere moment kale plekken in je hoofdhuid kunnen ontstaan. Bij mij groeien die gelukkig dicht en zie je alleen iets aan mijn wenkbrauwen, maar anderen hebben minder geluk. Ook kun je op den duur weer nieuwe kale plekken krijgen. Ik wil laten zien dat je, ook als dingen tegen zitten, je best iets moois kunt bereiken.”
De komende weken worden de kandidaten voor de verkiezing tot Miss Beauty of Overijssel, een titel die nu nog in handen is van de Deurningse Blenke, intensief voorbereid op de eindstrijd. “We krijgen trainingen op de catwalk, dansles en hebben nog verschillende uitjes.”

Heel motiverend en lief
“Het lijkt me heel leuk”, vervolgt Melissa, mede vanwege haar opgedane ervaring op de castingdag. “Je hebt vooraf wel een bepaald verwachtingspatroon, maar vanaf het eerste moment was het gewoon super gezellig. Onderling was er totaal geen sprake van een concurrentiestrijd en ook de jury was heel motiverend en lief, die stelde je erg op je gemak. Je hoort wel vaak over dit soort verkiezingen dat het vleeskeuringen zijn, maar dat was totaal niet zo. Je moest wel een keer opkomen in bikini, maar alles bij elkaar was het gewoon echt ontzettend leuk en goed voor je zelfvertrouwen met allemaal leuke meiden. Natuurlijk beoordelen ze je op je uiterlijk, maar je moet ook sociaal zijn, een prettig karakter hebben en gemakkelijk een praatje met mensen kunnen maken. Het totale plaatje moet kloppen.”

Voorbeeld voor anderen
Het is duidelijk, voor Melissa Anne Hendrikse smaakt de eerste echte kennismaking met het modellenwerk naar meer. De vroegere leerlinge van basisschool De Regenboog en het Twickel College in Borne: “Het zou mooi zijn als ik dit soort dingetjes vaker zou mogen doen. Je bent dan toch een soort voorbeeld voor anderen. Ik houd ervan mijn haren te doen en mooie kleding te dragen. Ze zeggen van me dat ik best sociaal ben en goed kan praten. En ik vind mezelf niet lelijk.”

Of ze ooit haar beroep van het modellenwerk wil of kan maken is nog niet helder. “Mijn diploma helpende zorg heb ik in anderhalf jaar gehaald. Ik zit nu in het laatste jaar van niveau 3 en moet dan nog een jaar niveau 4. Ik ben in elk geval vast van plan dat af te maken. Ik heb al stage gelopen bij mensen met een verstandelijke beperking bij Het Kloosterhof in Borne en dat was heel gaaf. Maar het liefst zou ik in de toekomst willen werken met verslaafden, omdat ik die problematiek van dicht bij zelf heb meegemaakt. Ik hoop natuurlijk dat ik de finale win en tot op zekere hoogte verder kan in dit werk. Een nieuwe Doutzen Kroes? Haha, als ik zou mogen worden als zij, zou dat natuurlijk helemaal te gek zijn. Maar de realiteit is dat dat maar weinigen is gegeven. We zien wel wat het wordt. Neshika en ik steunen elkaar voor de finale in elk geval door dik en dun. Als een van ons doorgaat, gaat de ander straks overal mee naar toe om te supporten.”

Of Melissa Anne Hendrikse verder komt in de strijd richting titel Miss Beauty of the Netherlands is mede afhankelijk van publieksstemmen, die via sms op de kandidaten kunnen worden uitgebracht.
De kandidatuur van Melissa steunen? SMS Poll Overijssel Melissa naar 3010.

Ze is ook te volgen via facebook.com/melissa260197.

Uiteraard hoopt ze dat heel Borne achter haar gaat staan. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022