Peter Aerts beleeft groots afscheid
24-04-2017
KICKBOKSLEGENDE UIT BORNE WINT LAATSTE PARTIJ OVERTUIGEND

Peter Aerts beleeft groots afscheid

Peter Aerts heeft zondag met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van zijn Nederlandse fans. In een tot de nok toe uitverkocht Topsportcentrum in Almere won de 46-jarige K1-legende uit Borne in drie ronden overtuigend op punten van zijn Franse tegenstander Nordine Mahieddine. Aerts nam in de eerste en tweede ronde al een duidelijke voorsprong tegen de 27-jarige Fransman en bracht het dolenthousiaste publiek in de slotserie op de banken door zijn opponent met enkele flitsende highkicks te treffen.

Eerder op zondag zag hij tot zijn genoegen al zijn pupil Murat Aygün zegevieren in het titelduel bij de zwaargewichten van de World Fighting League tegen Errol Zimmernan. Beide kickboksers gingen acht tellen neer, maar de Enschedeër zegevierde na een unanieme beslissing van de jury duidelijk op punten.

Te gek
“Het was te gek”, vond Peter Aerts, die zaterdag tijdens de weging en persconferentie in het gemeentehuis werd ontvangen door burgemeester Franc Weerwind van Almere.

“Het hele gala was een beetje voor mij opgezet”, aldus Peter Aerts. “Ze lieten ook veel mooie oude beelden van eerdere partijen zien.” Tal van bekende Nederlanders, voormalige collega’s en concurrenten van Peter Aerts uitten zich op video met respect en vol lof en waren zondag getuige van het afscheidsduel van de drievoudig wereldkampioen. Na afloop van het gevecht werd de Bornse Brabander tijdens de huldiging toegesproken door Ernesto Hoost (foto hiernaast), die zijn vroegere tegenstander overlaadde met complimenten.

Mahieddine was niet de geprogrammeerde tegenstander voor zondag. De Fransman verving de Oekraïner Tsotne Rogava, die tijdens de training zijn knie behoorlijk verdraaide. “Dat was wel zonde, maar deze was van hetzelfde kaliber en heeft al een paar grote jongens verslagen”, wist Peter Aerts. “Het was een leuke wedstrijd tegen een taaie jongen. Het is een vent die heel hard slaat, dus ik moest ervoor zorgen hem op afstand te houden en mijn momenten te kiezen waarop ik hem kon raken. Dat is heel goed gelukt.”

“Het is goed zo”, vindt Peter Aerts op de vraag of het gerucht klopt dat hij nog wel een keer voor veel geld de ring in wil voor een gevecht in zijn ‘tweede vaderland’ Japan, waar hij als een ware held te boek staat. “Je merkt toch wel dat je een dagje ouder wordt, haha. Jongeren moeten het nu maar doen, ik ben wel klaar.”

Het laatste officiële optreden van Peter Aerts in eigen land wordt vrijdag uitgezonden op Spike TV. De uitzending, die ook een documentaire over ‘The Dutch Lumberjack’ bevat, begint om 22.00 uur. (WP)

Foto's © World Fighting League

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024