Peter Aerts beleeft groots afscheid
24-04-2017
KICKBOKSLEGENDE UIT BORNE WINT LAATSTE PARTIJ OVERTUIGEND

Peter Aerts beleeft groots afscheid

Peter Aerts heeft zondag met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van zijn Nederlandse fans. In een tot de nok toe uitverkocht Topsportcentrum in Almere won de 46-jarige K1-legende uit Borne in drie ronden overtuigend op punten van zijn Franse tegenstander Nordine Mahieddine. Aerts nam in de eerste en tweede ronde al een duidelijke voorsprong tegen de 27-jarige Fransman en bracht het dolenthousiaste publiek in de slotserie op de banken door zijn opponent met enkele flitsende highkicks te treffen.

Eerder op zondag zag hij tot zijn genoegen al zijn pupil Murat Aygün zegevieren in het titelduel bij de zwaargewichten van de World Fighting League tegen Errol Zimmernan. Beide kickboksers gingen acht tellen neer, maar de Enschedeër zegevierde na een unanieme beslissing van de jury duidelijk op punten.

Te gek
“Het was te gek”, vond Peter Aerts, die zaterdag tijdens de weging en persconferentie in het gemeentehuis werd ontvangen door burgemeester Franc Weerwind van Almere.

“Het hele gala was een beetje voor mij opgezet”, aldus Peter Aerts. “Ze lieten ook veel mooie oude beelden van eerdere partijen zien.” Tal van bekende Nederlanders, voormalige collega’s en concurrenten van Peter Aerts uitten zich op video met respect en vol lof en waren zondag getuige van het afscheidsduel van de drievoudig wereldkampioen. Na afloop van het gevecht werd de Bornse Brabander tijdens de huldiging toegesproken door Ernesto Hoost (foto hiernaast), die zijn vroegere tegenstander overlaadde met complimenten.

Mahieddine was niet de geprogrammeerde tegenstander voor zondag. De Fransman verving de Oekraïner Tsotne Rogava, die tijdens de training zijn knie behoorlijk verdraaide. “Dat was wel zonde, maar deze was van hetzelfde kaliber en heeft al een paar grote jongens verslagen”, wist Peter Aerts. “Het was een leuke wedstrijd tegen een taaie jongen. Het is een vent die heel hard slaat, dus ik moest ervoor zorgen hem op afstand te houden en mijn momenten te kiezen waarop ik hem kon raken. Dat is heel goed gelukt.”

“Het is goed zo”, vindt Peter Aerts op de vraag of het gerucht klopt dat hij nog wel een keer voor veel geld de ring in wil voor een gevecht in zijn ‘tweede vaderland’ Japan, waar hij als een ware held te boek staat. “Je merkt toch wel dat je een dagje ouder wordt, haha. Jongeren moeten het nu maar doen, ik ben wel klaar.”

Het laatste officiële optreden van Peter Aerts in eigen land wordt vrijdag uitgezonden op Spike TV. De uitzending, die ook een documentaire over ‘The Dutch Lumberjack’ bevat, begint om 22.00 uur. (WP)

Foto's © World Fighting League

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019

Twentse derby voor Borhave

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
08-09-2019